Μαριλένα Κατσίνη
Ελλάδα

«Γήπεδο Ζωής»: Η νέα πρωτοβουλία για τους νέους από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Παναγιώτη Γιαννάκη

Μία νέα πρωτοβουλία για τους νέους από 6 έως 18 ετών παρουσίασαν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ο Παναγιώτης Γιαννάκης

«Γήπεδο Ζωής» ονομάζεται η νέα πρωτοβουλία για τους νέους, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τον θρύλο του μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη.

 

Ειδικότερα, ένα νέο μη κερδοσκοπικό οργανισμό και μία πρωτοβουλία με σημείο εκκίνησης την παλιά γειτονιά του θρυλικού μπασκετμπολίστα στα δυτικά προάστια της Αττικής παρουσιάστηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Παναγιώτη Γιαννάκη. 

 

«Το Γήπεδο Ζωής» γεννήθηκε μέσα από το κοινό όραμα του Παναγιώτη Γιαννάκη και του ΙΣΝ για συμβολή στην ενδυνάμωση των νέων, βοηθώντας τους να εξελιχθούν και να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους, συνδράμοντας εν τέλει στη βελτίωση της ζωής τους. Και όλα αυτά, μέσα από έναν νέο, καινοτόμο χώρο αναψυχής, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Η δημιουργία του Γηπέδου Ζωής και η ανάπτυξη αυτής της πρωτοβουλίας είναι το αποτέλεσμα μίας σημαίνουσας ιδρυτικής δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Πρωταρχικός σκοπός του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Γήπεδο Ζωής» είναι η ενίσχυση μίας εξαιρετικά σημαντικής αλλά συχνά παραμελημένης ομάδας ανθρώπων, αυτής των νέων, μέσα από τη δημιουργία ενός καινοτόμου, φιλόξενου χώρου –τόσο φυσικού όσο και κοινωνικού- που θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη, εξέλιξη και θετική αλλαγή, προσφέροντας πληθώρα υποστηρικτικών προγραμμάτων.


Τα προγράμματα αυτά θα προάγουν τον υγιεινό, ενεργό και δημιουργικό τρόπο ζωής. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η υλοποίηση ενός ευρύτερου οράματος για την ενίσχυση της συμμετοχής και ενεργοποίησης των νέων ανθρώπων, προσφέροντας προγράμματα και σε δημόσιους χώρους, όπως σχολεία, δημοτικά κέντρα, κ.ά., σε πολλές διαφορετικές γειτονιές, εξυπηρετώντας όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και νέους.

 

Η δωρεά του ΙΣΝ υποστηρίζει τη δημιουργία, εντός των επόμενων δυόμισι ετών, ενός υπερσύγχρονου χώρου στη δυτική Αττική και, στη συνέχεια, την πλήρη λειτουργία του. Οι νέες εγκαταστάσεις θα προσφέρουν έναν ασφαλή, υγιή και γεμάτο ερεθίσματα χώρο για παιδιά και νέους, ηλικίας 6 έως 18 ετών, προκειμένου να συναντιούνται καθημερινά και να απασχολούνται σε πλήθος δραστηριοτήτων, από το σχόλασμα μέχρι τις 9 μ.μ.


Τα προγράμματα του νέου Κέντρου θα περιλαμβάνουν δραστηριότητες ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού, όπως αθλητική εκπαίδευση, βοήθεια στη σχολική μελέτη, προγράμματα ευεξίας, ακαδημαϊκής και επαγγελματικής προετοιμασίας, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ποικίλα προγράμματα δεξιοτήτων, καθώς και ένα καθημερινό ζεστό γεύμα και υγιεινό σνακ.

 

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και η ομάδα του Γηπέδου Ζωής πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα την πιλοτική εφαρμογή της πρωτοβουλίας μέσα από πληθώρα δραστηριοτήτων και παρουσιάσεων σε όλη την Αθήνα, ερχόμενοι σε επαφή με τους νέους της κάθε περιοχής. Ξεκινώντας από τη Νίκαια, την άνοιξη του 2020, το Γήπεδο Ζωής σκοπεύει να «βγει στο δρόμο», σε σχολεία, πλατείες, δημοτικά κέντρα, και άλλους δημόσιους χώρους, διοργανώνοντας δωρεάν δράσεις για παιδιά και νέους.

 

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου οργανισμού την Τρίτη, ο Πρόεδρος του Γηπέδου Ζωής, Παναγιώτης Γιαννάκης, «όταν μεγάλωνα, είχα την τύχη να υπάρξουν άνθρωποι με όραμα για το μέλλον των παιδιών, όπως ο Δ. Δαμιανίδης ως διοικητικός και ως δάσκαλος-προπονητής, και ο Βύρων Κρίθαρης, που με τις δυνάμεις που είχαν, δημιούργησαν τις συνθήκες ώστε να βοηθήσουν εμένα και πολλά αλλά παιδιά της περιοχής μου να ανακαλύψουμε το ταλέντο μας. Έτσι κι εγώ, με το δικό τους παράδειγμα, στοχεύω μέσω του «Γηπέδου Ζωής» να δώσουμε στα νέα παιδιά τις υποδομές και τα ερεθίσματα να ανακαλύψουν τα δικά τους ταλέντα και να παρακινήσουμε να τα αναπτύξουν με πάθος σε έναν ασφαλή και προσφιλή για αυτά χώρο. Θεωρώ ότι η κοινωνία μας είναι τυχερή που έχει ανθρώπους όπως ο κύριος Δρακόπουλος και οι συνεργάτες του στο ΙΣΝ, οι οποίοι αγκαλιάζουν και στηρίζουν πρωτοβουλίες που βοηθούν τη χώρα μας να έχει ένα καλύτερο αύριο».

 

Ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην παρουσίαση μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Νέα Υόρκη, είπε πώς «το όραμα του Παναγιώτη Γιαννάκη, να δημιουργήσει έναν οργανισμό που θα βοηθά τα παιδιά και τους νέους να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο, δένει αρμονικά με το όραμα που υπηρετούν με μεγάλη επιτυχία εδώ και δεκαετίες οργανισμοί όπως το Madison Square Boys and Girls Club, στη Νέα Υόρκη.

 

Οργανισμοί με τους οποίους το ΙΣΝ έχει συνεργαστεί εκτενώς τα τελευταία χρόνια και που σήμερα προσφέρουν τις γνώσεις και συμβουλές τους, καθώς προετοιμαζόμαστε μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και την ομάδα του "Γηπέδου Ζωής" για το νέο αυτό ταξίδι. Όσο μπορούμε να συμβάλουμε από τη θέση μας, ως διεθνές κοινωφελές ίδρυμα, ώστε τα παιδιά να έχουν όλες τις ευκαιρίες και τα εφόδια να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, θα το κάνουμε, με όραμα, επιμονή, αφοσίωση και ελπίδα».

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση στα Καμίνια

Ελλάδα Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση στα Καμίνια

27.11.2020
Οι αντιεμβολιαστές κερδίζουν έδαφος και στην Ελλάδα

Ελλάδα Οι αντιεμβολιαστές κερδίζουν έδαφος και στην Ελλάδα

27.11.2020
Κεραμέως: Πιθανόν να ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές

Ελλάδα Κεραμέως: Πιθανόν να ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές

27.11.2020
Κορωνοϊός: Χιλιάδες πρόστιμα για παραβάσεις αλλά απλήρωτα 8 στα 10

Ελλάδα Κορωνοϊός: Χιλιάδες πρόστιμα για παραβάσεις αλλά απλήρωτα 8 στα 10

27.11.2020
Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Δράμας: 1 στους 4 στη Δράμα έχει κορωνοϊό

Ελλάδα Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Δράμας: 1 στους 4 στη Δράμα έχει κορωνοϊό

27.11.2020
Δημόπουλος: Μέτρα και μετά το εμβόλιο - «Δεν χρειάζεται δισταγμός αφού εγκριθεί»

Ελλάδα Δημόπουλος: Μέτρα και μετά το εμβόλιο - «Δεν χρειάζεται δισταγμός αφού εγκριθεί»

27.11.2020
Ενδεχόμενο για lockdown «δύο ταχυτήτων» - Ποιες περιοχές έχουν πολύ βαρύ επιδημιολογικό φορτίο

Ελλάδα Ενδεχόμενο για lockdown «δύο ταχυτήτων» - Ποιες περιοχές έχουν πολύ βαρύ επιδημιολογικό φορτίο

27.11.2020
Καιρός: Ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες - Πού θα βρέξει

Ελλάδα Καιρός: Ηλιοφάνεια με χαμηλές θερμοκρασίες - Πού θα βρέξει

27.11.2020
Δημοσκόπηση: 3 στους 10 δεν θα κάνουν το εμβόλιο - Θετικό το 82% των 60+

Ελλάδα Δημοσκόπηση: 3 στους 10 δεν θα κάνουν το εμβόλιο - Θετικό το 82% των 60+

26.11.2020
Έκτακτη ενίσχυση 10.350.000 ευρώ σε Εθνικό Θέατρο, Μέγαρο Μουσικής και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς της Αθήνας

Ελλάδα Έκτακτη ενίσχυση 10.350.000 ευρώ σε Εθνικό Θέατρο, Μέγαρο Μουσικής και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς της Αθήνας

26.11.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια