Μαρούσι: Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στο Mall Athens
Ελλάδα

Μαρούσι: Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στο Mall Athens

Παρέμβαση αντιεξουσιαστών για την αστυνομική βία και τις καταλήψεις στο Mall Athens

Παρέμβαση στο Mall Athens στο Μαρούσι σημειώθηκε πριν από λίγο από ομάδα αντιεξουσιαστών.

 

Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων εισήλθε στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου, φώναξε συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και υπέρ των καταλήψεων και πέταξε τρικάκια.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μοίρασαν το ενημερωτικό δελτίο «Καταληψίας» και στη συνέχεια, μετά από περίπου δεκάλεπτη παραμονή στο χώρο, αποχώρησαν.

 

Βίντεο από την παρέμβαση στο εμπορικό κέντρο:

 

 

 

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για προσαγωγές.

 

Υπενθυμίζεται πως στο Μαρούσι την περασμένη εβδομάδα είχαν σημειωθεί επεισόδια  για την κατάληψη της έπαυλης Κουβέλου.

Ελλάδα
7 Σχόλια
avatar
σκύλος 28.12.2019 | 15:19
Επίδειξη δύναμης από τους τραμπούκους σε περιβάλλον που γονείς και παιδάκια πήγαν να ψωνίσουν δώρα για τις γιορτές.

skeletor 28.12.2019 | 15:30
Τσιριμπίμ τσιριμόμ..... άντε παιδιά, πίσω στο σπίτι τώρα.
smooth_criminal 28.12.2019 | 16:05
Σύμφωνα με το Λεξικό της κοινής νεοελληνικής από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, "παρέμβαση" είναι: "η παρεμβολή, η επέμβαση, η μεσολάβηση σε μια διαδικασία, σε ένα πεδίο σχέσεων με στόχο την αλλαγή, την αποκατάσταση, το συμβιβασμό κτλ.: Πολιτική / διοικητική / κρατική / κοινωνική / δικαστική ~".

Οι επιθέσεις των μπαχαλάκηδων δεν καλύπτονται από τον παραπάνω ορισμό. Οι δράσεις της αστυνομίας όμως (που αν παρέμβει και συλλάβει, θα λοιδορηθεί για βία), καλύπτονται, γιατί παρεμβαίνει με στόχο την αποκατάσταση της τάξης. Ας σκεφτούμε λοιπόν πώς θα άλλαζε η οπτική της κοινής γνώμης, αν διαβάζαμε "Επίθεση αντιεξουσιαστών στο Χ σημείο και παρέμβαση της αστυνομίας" (γιατί συχνά πυκνά διαβάζουμε για παρέμβαση αντιεξουσιαστών και επίθεση των ΜΑΤ", πλήρης αντιστροφή δηλαδή).
skeletor 28.12.2019 | 19:32
Ατό το σχόλιο θα έπρεπε να γίνει άρθρο.
avatar
Σχόλια από τη βροχή 28.12.2019 | 20:11
Από το άρθρο:
[πέταξαν χαρτάκια, φώναξαν συνθήματα, μοίρασαν φυλλάδιο]
Δεν βλέπω κάτι αξιόποινο πλην ίσως κάποιας μορφής διατάραξη κοινής ειρήνης αν υπάρχει κάτι τέτοιο ως πταίσμα.
Παρά την πλήρη απέχθειά μου προς το συγκεκριμένο χώρο, φοβάμαι πως ο όρος παρέμβαση περιγράφει καλύτερα το τι έγινε από τον όρο επίθεση που χρησιμοποιήσατε.
Δεν γράφεται κάτι και για προσαγωγές, πόσο μάλλον για συλλήψεις άρα μάλλον δεν έδωσαν αφορμή.
Το πρόβλημα με τους μπαχαλάκηδες είναι ασύμμετρο. Όσοι ευελπιστούσαν ότι θα λυθεί πέριξ της πλατείας Εξαρχείων το διαπιστώνουν σταδιακά.
Ashton Heston III 29.12.2019 | 01:37
«Το πρόβλημα με τους μπαχαλάκηδες είναι ασύμμετρο. Όσοι ευελπιστούσαν ότι θα λυθεί πέριξ της πλατείας Εξαρχείων το διαπιστώνουν σταδιακά.»

Όταν τιμωρηθεί με φυλάκιση χωρίς αναστολή όποιος αναρχοχούλιγκαν ξαναρίξει μολότοφ (καθότι κακούργημα πλέον, ακόμα και η κατοχή μολότοφ σε πορεία), τότε θα έχουμε ενδείξεις ότι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση. Μετά την Μαρφιν αυτό θα έπρεπε να θεωρείται ευνόητο—σε όποιον δεν αρέσει, ας ψηφίσει Σύριζα. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τα σπασίματα. Από εκεί και πέρα ας ρίξουν όσα κονφετί θέλουν (άπαξ και δεν τραμπουκίζουν).
avatar
insert_coin 28.12.2019 | 19:47
'Ντάξ, έχουμε δει και χειρότερα. Από τη στιγμή που δεν έσπασαν τίποτε και απλώς είπανε τα δικά τους και έφυγαν, οκέι, why not.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια