EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ελλάδα

Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω»: «Αντισυνταγματική» η αφαίρεση της καμπάνιας κατά των αμβλώσεων

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση το κίνημα πίσω από την καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο μετρό

Στην αντεπίθεση πέρασε το κίνημα πίσω από την επίμαχη καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο μετρό, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων «αντισυνταγματική» την αφαίρεση των αφισών.

 

Σε σχετική ανακοίνωση, το κίνημα κάνει λόγο για καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση εναντίον του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για την «απαράδεκτη δημοκρατικά και αντισυνταγματική παρέμβασή του στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ» για να κατέβει η αφίσα.

 

Όπως εξηγούν, η καμπάνια είναι «μια προσπάθεια ενημέρωσης ότι το αγέννητο παιδί είναι εν ζωή άνθρωπος και ως εκ τούτου έχει κι αυτό δικαιώματα και αξιώσεις προστασίας του», προσθέτοντας πως περιλαμβάνει επίσης «την προβολή επιστημονικών πληροφοριών για τις λειτουργίες του εμβρύου» και στη συνέχεια αναφέρεται λεπτομερώς στην υπογεννητικότητα και τον ρόλο των «εκτρώσεων» σε αυτή.

 

«Επειδή, όμως, έχει κι ο Θεός τα δικά του σχέδια πραγματικά ευχαριστούμε το Υπουργείο διότι κατόρθωσε με την λογοκρισία που επέβαλε να φτάσει το μήνυμα της αφίσας όχι μόνο στους επιβάτες του ΜΕΤΡΟ, αλλά απ' άκρη σ' άκρη όλης της Ελλάδας. Το γεγονός ότι από χθες συζητά όλη η κοινωνία για το θέμα της προστασίας του αγέννητου παιδιού, το οφείλουμε στην απαγόρευση έκφρασης δημοσίου λόγου για ένα ζήτημα το οποίο σε άλλα κράτη αποτελεί αντικείμενο επιστημονικών συνεδρίων και θεσμικού διαλόγου», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

Το Κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» δημιουργήθηκε πριν 2 χρόνια περίπου από 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία και με την υποστήριξη της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ἑλλάδος, με σκοπό να ενημερώνει με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο τους συμπολίτες μας για το θαύμα της Ζωής του αγέννητου παιδιού, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα και την Ορθόδοξη παράδοσή μας, αλλά και να βοηθά όσες γυναίκες πιέζονται για έκτρωση και επιθυμούν να κρατήσουν το παιδί τους.

 

Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης προβήκαμε σε διαφημιστική καμπάνια σε κάποιους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση για τη μοναδική και ανεπανάληπτη ανθρώπινη ζωή, που φιλοξενείται στην κοιλιά της μητέρας, προβάλλοντας αποκλειστικά επιστημονικές πληροφορίες για την ενδομήτρια ζωή του εμβρύου.

 

Με μεγάλη μας έκπληξη, όμως, βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτοφανή αντίδραση, που σαν κύριο επιχείρημά της είχε το «δικαίωμα της γυναίκας στην έκτρωση». Είναι άξιο απορίας πώς, από αυτά που αναφέρονται στην αφίσα, καταστρατηγούνται τα «δικαιώματα» των γυναικών ή, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, η αφίσα «στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών». Σε αυτό μόνο αυτοί που τα συνδύασαν μπορούν να απαντήσουν. Στην ουσία, όμως, πρόκειται για μια προσπάθεια ενημέρωσης ότι το αγέννητο παιδί είναι εν ζωή άνθρωπος και ως εκ τούτου έχει κι αυτό δικαιώματα και αξιώσεις προστασίας του.

 

Έπρεπε όμως ο αξιότιμος κ. Υπουργός, προτού προβεί στην απαράδεκτη δημοκρατικά και αντισυνταγματική παρέμβασή του στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, που είχε σαν αποτέλεσμα το κατέβασμα της αφίσας την ίδια ημέρα της ανάρτησής της, αλλά και η ίδια η διοίκηση να αποδείξουν με επιχειρήματα, πού η αφίσα αναφέρεται στην έκτρωση και πώς «στρέφεται» εναντίον οποιουδήποτε «δικαιώματος» των γυναικών! Άραγε ο κ. Υπουργός είδε πραγματικά την αφίσα; Την διάβασε;

 

 

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν: Δεν έχουμε σαν πολίτες αυτής της Χώρας, αλλά και σαν συλλογικές οντότητες το δικαίωμα να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας; Από πότε υπάρχει λογοκρισία στην Ελλάδα και δεν το γνωρίζουμε;

 

 

Ο κ. Υπουργός και όλοι όσοι πολιτικοί και επώνυμοι διατείνονται ότι σέβονται το δημοκρατικό μας Πολίτευμα, δεν έχουν υπόψη τους το «Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα» (άρθ. 19), που έχει νομοθετικά κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, ή την «Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών» (άρθ. 10); Και το σπουδαιότερο. Γνωρίζουν, άραγε, τι ορίζει το Σύνταγμα της Χώρας (άρθ. 14) που υπηρετούν, για τη λογοκρισία; Τους το υπενθυμίζουμε: «Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους».

 

Η δε θέση του κ. Υπουργού ότι: «Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους», αναφορικά με τη δική μας καμπάνια είναι παντελώς άστοχη, αλλά και εκτός από το νομικό μας πλαίσιο. Κι αυτό, γιατί το θέμα της δεν ήταν η έκτρωση, ούτε η καταδίκη και προσβολή κανενός ανθρώπου, αλλά, όπως προείπαμε, η ενημέρωση για το θαύμα της ζωής και η προβολή επιστημονικών πληροφοριών για τις λειτουργίες του εμβρύου. Άλλωστε, κι άλλες καμπάνιες, κατά το παρελθόν, είχαν διχάσει την κοινή γνώμη, δεν είδαμε όμως καμία να κατεβαίνει και μάλιστα με πολιτική παρέμβαση!

 

Και επειδή κάποιες ιστοσελίδες αναφέρουν ότι δήθεν είναι παραπλανητικές οι πληροφορίες της αφίσας και δεν έχουν επιστημονική ακρίβεια, παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα μας www.afistemenaziso.gr, όπου υπάρχουν όλες οι επιστημονικές πληροφορίες γι' αυτά τα θέματα, πάντα με βιβλιογραφικές αναφορές.

 

Κάποια στιγμή στη Χώρα μας, που η υπογεννητικότητα έχει φτάσει, ίσως, σε μη αναστρέψιμα επίπεδα, που οι εκτρώσεις υπερβαίνουν τις 150.000 (κάποιοι τις ανεβάζουν στις 300.000) και οι 40.000 και πλέον από αυτές γίνονται από ανήλικα κορίτσια, πρέπει να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε με ωριμότητα και επιχειρήματα γι' αυτό το σοβαρό θέμα. Ένα θέμα, στο οποίο προεκλογικά είχε αναφερθεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με αφορμή το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό: «Θα πω μόνο το εξής: εκτιμώνται (οι εκτρώσεις) σε 150.000 ετησίως... Έστω και το 10% να αποφεύγαμε θα είχαμε 10% νέες γεννήσεις. Άρα και αυτό το ζήτημα πρέπει να μας απασχολήσει ουσιαστικά».

 

Όμως, πώς θα αποφευχθούν, όταν «απαγορεύεται» να μιλήσουμε και να ενημερώσουμε δημόσια για το αγέννητο παιδί, το θαύμα της ζωής και την επιλογή της; Υπάρχει κανείς που είναι ενάντια στη ζωή και δεν θαυμάζει αυτό το μεγάλο μυστήριο; Ας το αναρωτηθούμε όλοι.

 

Επειδή, όμως, έχει κι ο Θεός τα δικά του σχέδια πραγματικά ευχαριστούμε το Υπουργείο διότι κατόρθωσε με την λογοκρισία που επέβαλε να φτάσει το μήνυμα της αφίσας όχι μόνο στους επιβάτες του ΜΕΤΡΟ, αλλά απ' άκρη σ' άκρη όλης της Ελλάδας. Το γεγονός ότι από χθες συζητά όλη η κοινωνία για το θέμα της προστασίας του αγέννητου παιδιού, το οφείλουμε στην απαγόρευση έκφρασης δημοσίου λόγου για ένα ζήτημα το οποίο σε άλλα κράτη αποτελεί αντικείμενο επιστημονικών συνεδρίων και θεσμικού διαλόγου.

 

Ευχαριστούμε εγκαρδίως για τις χιλιάδες των μηνυμάτων υποστηρικτικών του Κινήματος που γράφτηκαν στο διαδίκτυο και κάλυψαν το σκοτάδι των καθεστωτικών ΜΜΕ και πολιτικών προσώπων. Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αδιαμφισβήτητα είναι υπέρ της ΖΩΗΣ και κλείνει τα αυτιά της στις φωνές των «δικαιωματιστών» και του ιερατείου της πολιτικής ορθότητας!

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μύκονος - Σαντορίνη: Άδεια σοκάκια, έρημες παραλίες και κλειστά μαγαζιά - Περιμένοντας τους τουρίστες

Ελλάδα Μύκονος - Σαντορίνη: Άδεια σοκάκια, έρημες παραλίες και κλειστά μαγαζιά - Περιμένοντας τους τουρίστες

5.7.2020
Θεοδωρικάκος: Με εξετάσεις τύπου πανελλαδικών η απόκτηση ιθαγένειας- Σε γλώσσα, ιστορία & πολιτικούς θεσμούς

Ελλάδα Θεοδωρικάκος: Με εξετάσεις τύπου πανελλαδικών η απόκτηση ιθαγένειας- Σε γλώσσα, ιστορία & πολιτικούς θεσμούς

5.7.2020
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ελλάδα Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

5.7.2020
Δώρισε μονοκατοικία σε ανιψιά του και τον εγκατέλειψε σε οίκο ευγηρίας - Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση

Ελλάδα Δώρισε μονοκατοικία σε ανιψιά του και τον εγκατέλειψε σε οίκο ευγηρίας - Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση

4.7.2020
Θεσπρωτία: Αγνοείται 23χρονος κολυμβητής - Συναγερμός στο Λιμενικό

Ελλάδα Θεσπρωτία: Αγνοείται 23χρονος κολυμβητής - Συναγερμός στο Λιμενικό

4.7.2020
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 25 κρούσματα σε 24 ώρες - 8 σε πύλες εισόδου

Ελλάδα Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 25 κρούσματα σε 24 ώρες - 8 σε πύλες εισόδου

4.7.2020
Δημοσίευμα: Ο Καλογρίτσας αποκάλυψε εικονική σύμβαση εκατ. ευρώ - Για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών

Ελλάδα Δημοσίευμα: Ο Καλογρίτσας αποκάλυψε εικονική σύμβαση εκατ. ευρώ - Για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών

4.7.2020
Συναγερμός στη Χαλκιδική: Πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ σε ATM με ύποπτο μηχανισμό

Ελλάδα Συναγερμός στη Χαλκιδική: Πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ σε ATM με ύποπτο μηχανισμό

4.7.2020
Κρούσματα κορωνοϊού σε Κρήτη, Αλεξανδρούπολη και Ζάκυνθο τα τελευταία 24ωρα

Ελλάδα Κρούσματα κορωνοϊού σε Κρήτη, Αλεξανδρούπολη και Ζάκυνθο τα τελευταία 24ωρα

4.7.2020
Meteo: Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι - Αναλυτικός χάρτης

Ελλάδα Meteo: Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι - Αναλυτικός χάρτης

4.7.2020
9 Σχόλια
avatar
foodinspector 15.1.2020 | 12:55
Όλα όσα αναφέρει η διαφήμιση είναι λάθος ή ψέμα (βλ. πολύ επιτυχημένο σχετικό άρθρο του κ. Α. Δημοκίδη). Σιωπή για τα λάθη/ψέματα στην ανακοίνωση. Δεν είναι όμως αντισυνταγματικό να μη δημοσιεύονται, διαφημίζονται και προωθούνται τα λάθη (στην καλύτερη περίπτωση) και τα ψέματα!!!
Fanman 15.1.2020 | 14:50
Εαν μπορείτε και θέλετε σας παρακαλω παραθέσετε το πολύ επιτυχημένο σχετικό άρθρο του κ. Α. Δημοκίδη. https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/giati-oles-oi-kampanies-kata-ton-ektroseon-periechoun-psevdi-stoicheia/
avatar
Ästhet 15.1.2020 | 13:03
Οι διαφημίσεις στο Μετρό δεν είναι κάποια δημόσια πλατφόρμα στην οποία ο καθένας έχει δικαίωμα στην πρόσβαση για να εκφράσει τις απόψεις του (εφόσον πληρώσει τον χώρο βέβαια). Από την άλλη, μια δημόσια Α.Ε., αν επιλέξει να επιτρέψει τέτοια μηνύματα, οφείλει να τηρεί το ίσο μέτρο και, πάντως, δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιον χωρίς επαρκή λόγο. Οπότε στο βαθμό αυτό καλά κάνουν οι συγκεκριμένες ενώσεις και επικαλούνται την ελευθερία της έκφρασης, ας επιδιώξουν και δικαστικά να βρουν το δίκιο τους για να αρχίσει να ξεκαθαρίζει και το καθεστώς της προβολής μέσα από τέτοιου τύπου κανάλια. Από την άλλη, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω πόσο εντύπωση μου έκανε που σε όλη την ανακοίνωση οι συντάκτες της δεν άντεξαν να αναφερθούν στο δικαίωμα της γυναίκας να κάνει έκτρωση, όπως το προβλέπει ο νόμος, χωρίς αυτά τα αναθεματισμένα εισαγωγικά, που προσωπικά μου φαίνονται πολύ επιθετικά και διχαστικά.
SimosZ 15.1.2020 | 13:37
Γενικα ειναι ενα χαρακτηριστικο στην Ελληνικη κουλτουρα. Δε ξερω γιατι και πως.

Εαν διαβασεις 5-10 ανακοινωσεις απο διαφορα αναλογα κινηματα, συνδικαλιστικες οργανωσεις, αναρχικες ανακοινωσεις θα δεις πανομοιοτυπο τροπο γραφης.

Επικληση στο συναισθημα, επιθετικο τροπο γραφης, ελαχιστα επιχειρηματα με λογικη βαση, ή που εστω να εχουν επισημες πηγες κτλπ.
SimosZ 15.1.2020 | 13:07
"Επειδή, όμως, έχει κι ο Θεός τα δικά του σχέδια..."

Εκει σταματας να διαβαζεις..
avatar
Ramon Ramone 15.1.2020 | 13:35
Επειδή, όμως, έχει κι ο Θεός τα δικά του σχέδια... Πηγή: www.lifo.gr

How to argue with that, i wonder...
Cogito ergo sum 15.1.2020 | 15:52
Τι σχέση έχει η ελευθερία της έκφρασης με το διαφημιστικό χώρο; Και η διαφήμιση του τσιγάρου έχει απαγορευτεί και των παιδικών παιχνιδιών πριν από κάποια ώρα στην τηλεόραση και φαντάζομαι περιορισμοί στη διαφήμιση αλκοόλ θα υπάρχουν, αλλά δεν θυμάμαι να τα θεώρησε κανένας αυτά αντισυνταγματικά.

Άλλα άμα έχει σχέδια ο Θεός, εγώ πάω πάσο…
whatyouseeiswhatyouget 15.1.2020 | 19:17
To "δικαίωμα" φίλτατοι και φίλτατες των 19 σωματείων και των ανώτατων ιδρυμάτων γιατί το γράφετε με εισαγωγικά; Ειρωνικά μήπως;
Το δικαίωμα στην επιλογή της άμβλωσης είναι κατοχυρωμένο και αδιαμφισβήτητο. Δεν χρειάζονται εισαγωγικά.
avatar
κάιους τούβλους 16.1.2020 | 22:37
Αν υπάρχουν τυχόν νομικοί λόγοι (που σύμφωνα με αυτό https://www.lifo.gr/now/greece/266043/salos-me-tin-kampania-kata-ton-amvloseon-sto-metro δεν υπάρχουν) που περιορίζουν ποιος και τι μπορεί να διαφημίσει στο μετρό, τότε καλώς κατέβηκε. Διαφορετικά όμως, πολύ φοβάμαι ότι πρόκειται απλά για άλλο ένα κρούσμα (ψευδοπροοδευτικής εν προκειμένω) υποκρισίας. Δυστυχώς η ελευθερία του λόγου κόβει και απ'τις δυο μεριές και αυτό ακόμα δεν έχει γίνει αντιληπτό. Θα ακούσεις και το μακρύ, θα ακούσεις και το κοντό. Θα ακούσεις αυτόν που τη χρησιμοποιεί για να αποκαλύψει κρίσιμες αλήθειες, θα ακούσεις κι αυτόν που τη χρησιμοποιεί για να βγάλει τη σκατοψυχιά του. Αναγκαίο κακό. Αν επιβάλλεις περιορισμούς, θα πρέπει να τους επιβάλλεις εξίσου σε όλους, όχι μόνο σε όσους δεν έχουν την πολιτική-κοινωνική μόχλευση για να επιβληθούν. Δεν γίνεται να ζούμε σε μια χώρα όπου πχ μια μερίδα πολιτών έχει νόμιμα το δικαίωμα να λέει ότι θα ανατρέψει ολοκληρωτικά το Σύνταγμα της χώρας (βλ. ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλπ) και θα καταλύσει θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, αλλά μερικοί χριστιανόπληκτοι να μη μπορούν να αμφισβητήσουν με τη σειρά τους δικαιώματα άλλων. Είτε θα επιτρέπεις σε όλους να αμφισβητούν δικαιώματα στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης είτε δεν θα το επιτρέπεις σε κανέναν. Μονόπλευρα παιχνιδάκια που υποκύπτουν στους πιο τσιριχτούς δεν χωράνε. Είτε το ένα είτε το άλλο είναι, μέση λύση ή χειρότερα ανισόρροπη λύση δεν υπάρχει.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια