Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» βραβεύει τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής
Ελλάδα

Τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας βραβεύει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Η Αλίκη Τσιαμούρα, πρόεδρο της «Ένωσης Κυριών Δράμας» και ο Λεωνίδας Κουρσούμης, δημιουργός του «Παλαιοπωλείου των Αστέγων», θα λάβουν το βραβείο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που προσφέρουν ανιδιοτελώς και διαχρονικά, σημαντικό κοινωνικό έργο για τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων τους, τιμά η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

 

Φέτος η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» θα απονείμει το Βραβείο «Έργο Ζωής» στην κυρία Αλίκη Τσιαμούρα, πρόεδρο της «Ένωσης Κυριών Δράμας», ενώ με το Βραβείο «Μάθημα Ζωής» θα τιμηθεί ο κύριος Λεωνίδας Κουρσούμης, δημιουργός του «Παλαιοπωλείου των Αστέγων».

 

Τα Βραβεία «Μαζί για το Παιδί», «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής», στρέφουν τους προβολείς σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει σημαντικό εθελοντικό κοινωνικό έργο και σε εθελοντές που ανήκουν στην οικογένεια των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, επιβραβεύοντας το ψυχικό τους σθένος και τη θετική τους στάση απέναντι στη ζωή.

 

Φέτος, τα βραβεία θα απονείμει η πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.
Η Τελετή της Απονομής Βραβείων του «Μαζί για το Παιδί» θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στις 13:00, στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς 138 και την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη.

 

Η δράση των βραβευμένων

 

Με γνώμονα την προσφορά στους συνανθρώπους τους η κυρία Αλίκη Τσιαμούρα και ο κύριος Λεωνίδας Κουρσούμης χρειάστηκαν πολλές φορές να ξεπεράσουν τους ίδιους τους τους εαυτούς για να προσφέρουν.

 

Η κυρία Αλίκη Τσιαμούρα από τότε που ανέλαβε την Προεδρία της «Ένωσης Κυριών Δράμας», ο φορέας αναπτύχθηκε και σήμερα εξυπηρετεί σε μηνιαία βάση 1.750 μέλη οικογενειών, με τα οποία η ίδια έχει προσωπική επαφή.

 

Σταθμός ζωής ήταν το 1995 όταν η κυρία Αλίκη Τσιαμούρα έκανε το όραμα της πραγματικότητα ιδρύοντας το «Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας», έναν ξενώνα για κακοποιημένα παιδιά και γυναίκες, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση και δίνοντας του έναν πολυμορφικό χαρακτήρα.

 

Ο κύριος Λεωνίδας Κουρσούμης, αφού έχασε τη δουλειά του, είχε την ιδέα να φτιάξει ένα παλαιοβιβλιοπωλείο με τα βιβλία που μάζευε από τα σκουπίδια. Την ιδέα του στήριξαν άλλοι δύο άστεγοι και μετά από μια μικρή εκστρατεία στο Facebook άρχισαν να έρχονται βιβλία από παντού.

 

Σήμερα το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων έχει χιλιάδες βιβλία, πολλούς αγοραστές, και οι δύο φίλοι του κύριου Κουρσούμη έχουν πάψει να είναι άστεγοι καθώς τα χρήματα που συγκέντρωσαν από δυο μπαζάρ που έκαναν κάλυψαν τα προς το ζην και με τον τρόπο αυτόν εξασφάλισαν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

 

Ο κύριος Κουρσούμης αναφέρει πως στόχος του είναι το παλαιοβιβλιοπωλείο να βοηθήσει και άλλους άστεγους να κάνουν μια επανεκκίνηση στην ζωή τους.

Ελλάδα
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια