Ανάληψη ευθύνης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα
Ελλάδα

Ανάληψη ευθύνης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα

Ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε αυτοκίνητα και ΑΤΜ

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

 

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για το τελευταίο μπαράζ εμπρησμών στην Αθήνα, αλλά και μία ακόμα εμπρηστική επίθεση, που έγινε στις 6 Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Μητσοτάκη, στον Κεραμεικό ανάρτησαν πριν από λίγο σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, άγνωστοι αναρχικοί, που αυτοαποκαλούνται «σύντροφοι και συντρόφισσες».

 

Ειδικότερα στο κείμενο αναφέρεται:

 

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εξής εμπρηστικές επιθέσεις, τα ξημερώματα της 20ης και 21ης Ιανουαρίου:

 

- Αντιπροσωπεία Mercedes, λεωφόρος Βουλιαγμένης, Γλυφάδα

- ΑΤΜ Εθνικής Τράπεζας, πλατεία Πολυγώνου

- ΑΤΜ Alpha Bank, Νέα Ιωνία

- 4 οχήματα του ΟΤΕ, οδός Τριπόλεως, Ελληνικό

- Φορτηγό Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και βανάκι της Ελληνογερμανικής Σχολής "Εράσμιος", Πολύγωνο

 

Επιπλέον, στις 6 Ιανουαρίου, επιτεθήκαμε εμπρηστικά και στο Ίδρυμα Μητσοτάκη, στην οδό Ψαρομηλίγκου, στον Κεραμεικό».

 

Επίσης στο κείμενο γίνεται επίθεση στο σύστημα, αναφέρεται σε προσήλωση «στην επαναστατική υπόθεση, για έναν κόσμο χωρίς καταπιεστές και καταπιεσμένους, για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης» και καταλήγει: «Αλληλεγγύη στους/στις καταληψίες απ' το Κουκάκι, που υπερασπίστηκαν μαχητικά τις καταλήψεις τους».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

Η στρατηγική της όξυνσης που εφαρμόζουν οι δεξιοί διαχειριστές της εξουσίας αποτελεί πρόκληση για το ταξικό μας στρατόπεδο. Όχι μόνο γιατί στρέφεται εναντίον του, αλλά κυρίως διότι επιδιώκει να ισοπεδώσει κάθε πυρήνα αντίστασης που πάει να γεννηθεί μέσα απ' τον κόσμο του αγώνα. Εν ολίγοις, έχει σκοπό να κατοχυρώσει την επέλαση της αστικής τάξης πάνω στα συντρίμια των επαναστατικών εγχειρημάτων, καθιστώντας την ως τη μόνη νικηφόρα δύναμη αυτού του κόσμου, ως το "τέλος της ιστορίας".

 

Από την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και το ξέπλυμα των αφεντικών μέσω αντεργατικιών μέτρων, ως τις ρατσιστικές πολιτικές κατά μεταναστριών/-τών στα σύνορα και σ' όλη την επικράτεια της χώρας, από την καταστολή του ανατρεπτικού-φοιτητικού κινήματος που αντιστέκεται στις ιδιωτικοποιήσεις των πανεπιστημίων και στην κατάργηση του ασύλου, ως το ξεσπίτωμα ανθρώπων που στεγάζονται σε κατειλημμένους χώρους επειδή αρνήθηκαν οι γειτονιές τους να γίνουν τσιφλίκι των airbnb, από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ως τις απολύσεις εργαζομένων: Η καταγραφή των όσων βιώνουμε δεν έχει τέλος. Η ύπαρξη του αστικού κράτους θεμελιώνεται σε καθεστώτα εξαίρεσης και δόγματα που επικαλούνται "τον νόμο και την τάξη", για να εγείρονται τα συντηρητικά αντανακλαστικά μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

 

Γι' αυτό και το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο, αν δεν πάρουμε σαφή θέση στον πόλεμο που διεξάγει το κράτος και το κεφάλαιο ενάντια στους καταπιεσμένους. Θέση μάχης με όλα τα μέσα και όλες τις μεθόδους. Μέσα από συγκρουσιακές διαδικασίες και κοινωνικούς αγώνες, καταλήψεις κτιρίων και δημόσιες παρεμβάσεις σε όλο τον μητροπολιτικό ιστό, συμμετοχή σε εργατικά σωματεία και δομές ταξικής αλληλεγγύης: Εκεί δίνονται οι απαντήσεις στον πόλεμο που μας ασκούν. Έναν πόλεμο που (προς το παρόν) δε θυμίζει στιγμιότυπα της Μέσης Ανατολής, έχει όμως το δικό του στίγμα, και στο επίκεντρό του βρίσκονται οι υποτελείς τάξεις, οι φτωχοδιάβολοι, οι κολασμένοι αυτής της γης. Καθήκον μας είναι να ανταποδόσουμε τα πυρά που δεχόμαστε, με περισσότερα πυρά ενάντια στους γδάρτες των ονείρων μας.

 

Εκείνοι σχεδιάζουν να χτίσουν έναν κόσμο βασισμένο στην εκμετάλλευση, την υποταγή, τον φόβο, την απάθεια και τη μεμψιμοιρία. Να σταθούμε ανάχωμα στα σχέδιά τους, προσηλωμένοι/-ες πάντα στην επαναστατική υπόθεση, για έναν κόσμο χωρίς καταπιεστές και καταπιεσμένους, για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

 

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εξής εμπρηστικές επιθέσεις, τα ξημερώματα της 20ης και 21ης Ιανουαρίου:

 

- Αντιπροσωπεία Mercedes, λεωφόρος Βουλιαγμένης, Γλυφάδα

- ΑΤΜ Εθνικής Τράπεζας, πλατεία Πολυγώνου

- ΑΤΜ Alpha Bank, Νέα Ιωνία

- 4 οχήματα του ΟΤΕ, οδός Τριπόλεως, Ελληνικό

- Φορτηγό Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και βανάκι της Ελληνογερμανικής Σχολής "Εράσμιος", Πολύγωνο

 

ΥΓ.1: Επιπλέον, στις 6 Ιανουαρίου, επιτεθήκαμε εμπρηστικά και στο Ίδρυμα Μητσοτάκη, στην οδό Ψαρομηλίγκου, στον Κεραμεικό.

 

Μπορεί ο πατήρ Μητσοτάκης να κατέληξε στον βιολογικό και ιστορικό σκουπιδοτενεκέ, όμως, για την πολιτική επιβίωση και ανέλιξη της φαμίλιας, κρίθηκε απαραίτητος ένας μηχανισμός ξεπλύματος μιας ιστορίας που ξεκινά με αγαστές σχέσεις με τους ναζί στην κατοχή, περνά από τον αντιλαϊκό, καιροσκοπικό ρόλο του στον κοινωνικό ξεσηκωμό του Ιούλη του '65, καταλήγοντας στην ακραία νεοφιλελεύθερη, αντεργατική και αντικοινωνική διακυβέρνησής του, και όλα αυτά διανθισμένα με άπειρες ιστορίες πολιτικού και ηθικού αμοραλισμού. Το ξέπλυμα περνά μέσα απ' το άνδρο ανομίας που ονομάζεται Ίδρυμα Μητσοτάκη. Καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι (τύπου Παπαχελάς) καλούνται να ξαναγράψουν την ιστορία μέσα από βιβλία-λιβανιστήρια. Ντοκιμαντέρ που δεν τα βλέπει κανείς ("Ορεινή Συμφωνία") παράγονται ως μελλοντική παρακαταθήκη. Λεφτά υπάρχουν.

 

Πιστός στις οικογενειακές παραδόσεις πορεύεται και ο υιός. Σε πρώτο πλάνο μπαίνει η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη ατζέντα, που πρωταρχικά στοχεύει τις κοινωνικές αντιστάσεις. Σε κάτι που μοιάζει με οικογενεική εμμονή με τις καταλήψεις, μας έρχεται στο νου η επιστράτευση από τον πατέρα Μητσοτάκη των ΟΝΝΕΔίτικων ταγμάτων εφόδου του 1991, για να καταστείλουν τις τότε μαθητικές καταλήψεις. Το "στοιχείο της αναγκαστικότητας" που δολοφόνησε τον αγωνιστή Νίκο Τεμπονέρα.

 

Οι χώροι ελευθερίας μέσα στον μητροπολιτικό ιστό συνεχίζουν να τρομάζουν την εξουσία και τους διαχειριστές της. Δεν ξεχνάμε τις μέρες του Γενάρη του '91. Ο Κούλης τις θυμάται;

 

ΥΓ.2: Αλληλεγγύη στους/στις καταληψίες απ' το Κουκάκι, που υπερασπίστηκαν μαχητικά τις καταλήψεις τους.

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: «Μπήκαμε στο άλλο αυτοκίνητο και φύγαμε» - Ψάχνουν τον φίλο του 40χρονου με την Corvette

Ελλάδα Γλυφάδα: «Μπήκαμε στο άλλο αυτοκίνητο και φύγαμε» - Ψάχνουν τον φίλο του 40χρονου με την Corvette

25.2.2020
Αίθριος ο καιρός σήμερα -Ασθενείς βροχές από το βράδυ

Ελλάδα Αίθριος ο καιρός σήμερα -Ασθενείς βροχές από το βράδυ

25.2.2020
Μεταναστευτικό: ΜΑΤ και «Αίαντες» με το πλοίο της γραμμής - «Σφραγίζουν» το λιμάνι της Μυτιλήνης οι κάτοικοι

Ελλάδα Μεταναστευτικό: ΜΑΤ και «Αίαντες» με το πλοίο της γραμμής - «Σφραγίζουν» το λιμάνι της Μυτιλήνης οι κάτοικοι

24.2.2020
Κοροναϊός: Τι είναι, πώς μεταδίδεται και ποιοι οι τρόποι πρόληψης

Ελλάδα Κοροναϊός: Τι είναι, πώς μεταδίδεται και ποιοι οι τρόποι πρόληψης

24.2.2020
Το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία: Σεμινάριο με τη βραβευμένη ρεπόρτερ Stéphane Horel

Ελλάδα Το δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία: Σεμινάριο με τη βραβευμένη ρεπόρτερ Stéphane Horel

24.2.2020
ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά γάμοι, διαζύγια, σύμφωνα συμβίωσης - Χωρίς επίσκεψη στην Εφορία

Ελλάδα ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά γάμοι, διαζύγια, σύμφωνα συμβίωσης - Χωρίς επίσκεψη στην Εφορία

24.2.2020
Γλυπτά του Παρθενώνα: Επιστολή για την επιστροφή τους θα αποστείλει ο Δήμος Αθηναίων

Ελλάδα Γλυπτά του Παρθενώνα: Επιστολή για την επιστροφή τους θα αποστείλει ο Δήμος Αθηναίων

24.2.2020
Πάτρα: Σε καραντίνα 40χρονος άνδρας - Αναμένονται τα αποτελέσματα για κοροναϊό

Ελλάδα Πάτρα: Σε καραντίνα 40χρονος άνδρας - Αναμένονται τα αποτελέσματα για κοροναϊό

24.2.2020
ΕΛ.ΑΣ: Η ανακοίνωση για τον αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ - «Αμυνόμενος σήκωσε το όπλο»

Ελλάδα ΕΛ.ΑΣ: Η ανακοίνωση για τον αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ - «Αμυνόμενος σήκωσε το όπλο»

24.2.2020
Γλυφάδα: Τι κατέθεσε η συνοδηγός του 40χρονου με την Corvette

Ελλάδα Γλυφάδα: Τι κατέθεσε η συνοδηγός του 40χρονου με την Corvette

24.2.2020
6 Σχόλια
WhateverGetsYouGoing 23.1.2020 | 20:46
ελπίζω να σας πιάσουν και να σας βάλουν να πληρώσετε από τις τσέπες σας όλες τις ζημιές.
smooth_criminal 24.1.2020 | 00:01
"Μπορεί ο πατήρ Μητσοτάκης να κατέληξε στον βιολογικό και ιστορικό σκουπιδοτενεκέ..."

Θαυμάζω το επαναστατικό ήθος. Εμπνευσμένο κατευθείαν από τα κείμενα των επαναστατών του 1821 (#not, για όποιον τυχόν δεν πιάνει την ειρωνία).


"για έναν κόσμο χωρίς καταπιεστές και καταπιεσμένους, για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης..."

Τώρα κατάλαβα γιατί καίνε κάτι αυτοκίνητα 10ετίας στον Υμηττό και τον Βύρωνα. Για μια κοινωνία ισότητας: όλοι με τα ΜΜΜ.

Μην ξεχάσετε πάντως να τηλεφωνήσετε στον μπαμπά σας να τηλεφωνήσει στο βουλευτή του "αστικού κράτους", όταν σας μαζέψει η αστυνομία.
avatar
Γράφων 24.1.2020 | 10:22
Ενίοτε καίμε και τα ΜΜΜ. Ποιος θυμάται αυτά τα δόλια τα τρόλλευ της Πατησίων;

ΥΓ Διερωτώμαι τι θα γινόταν αν κάθε μα κάθε μέρα είχαμε μια ακροδεξιά ομάδα να απασχολεί το αστυνομικό δελτίο με εμρπησμούς, βανδαλισμούς, τραμπουκισμούς κτλ κτλ...
smooth_criminal 24.1.2020 | 14:50
"Ενίοτε καίμε και τα ΜΜΜ..."
Σωστά! "Για μια κοινωνία ισότητας", όλοι με τα πόδια, γιατί κάποιοι δεν έχουν να πληρώσουν εισιτήριο για ΜΜΜ.

Για το ΥΓ: Ας αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη! Καταιγισμός από καταδικαστικές δηλώσεις "των φασιστικών επιθέσεων", συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, συναυλίες στο Σύνταγμα, πύρινα άρθρα και πρωτοσέλιδα στα ΜΜΕ. Προσθέστε ελεύθερα στη λίστα των αντιδράσεων...

Α και το κερασάκι στην τούρτα! Η αστυνομία: το ποίημα σε αυτή την εκδοχή της ακροδεξιάς βίας θα ήταν ότι δεν τους συλλαμβάνουν, γιατί οι "μπάτσοι" είναι ομοϊδεάτες τους. Το ποίημα για την μπαχαλοβία είναι ότι οι "μπάτσοι" ασκούν "υπέρμετρη βία", "ξεβρακώματα" και "εικονικούς βιασμούς" (χρησιμοποιώ εισαγωγικά, γιατί έχω διαβάσει αυτές τις φράσεις) και τα "παιδιά" καπου έχουν δίκιο να αντιδρούν έτσι.
avatar
CQJules 24.1.2020 | 08:57
Το ότι έκαψαν πούλμαν της Ερασμείου, το έβαλαν στα πλαίσια της πάταξης της καταπίεσης; Εννοούν μάλλον την καταπίεση που έζησαν ως επαναστατημένα νιάτα κατά τη φοίτησή τους σε ιδιωτικό σχολείο. Νομίζω το πιο εύκολο για να εντοπιστούν είναι να δουν ελέγξουν την λίστα των αποφοίτων.. Δημιουργείται ένα κλίμα τρομοκρατίας [και όχι επανάστασης] ενώ οι πολίτες έχουν βιώσει ήδη μια δεκαετία κρίσης. Είναι η επανάσταση του "άραγε το αμάξι μου θα είναι εκεί;" και η επανάσταση του "άραγε οι φόροι μου θα καλύπτουν τη ζημιά σε δημόσια περιουσία;". Επανάσταση σε βάρος των άλλων λέγεται αυτό. Και είναι ντροπή.
konstas 25.1.2020 | 12:08
Πάντα τα ίδια... Ανακοινώσεις "σεντόνια" καθώς νομίζουν πραγματικά ότι ενδιαφερόμαστε να διαβάσουμε τις ασυναρτησίες τους.

Και μόνο και μόνο από το περιεχόμενο και την έκταση της ανακοίνωσης γίνεται εμφανής ο ναρκισσισμος που διακατέχει τα άτομα αυτά και εξηγεί το πώς είναι δυνατόν να πιστεύουν πραγματικά ότι έχουν κάποιου είδους δικαίωμα να κάνουν ο,τι κάνουν.