Διευκρινήσεις για τη χθεσινή επίσκεψη στελεχών της Volkswagen στη Θάσο, έδωσε σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Φραγκογιάννης (GETTY IMAGES)
Ελλάδα

Γιατί πήγαν στελέχη της Volkswagen στη Θάσο: Πρότζεκτ ηλεκτροκίνησης στα νησιά

Στελέχη της Volkswagen επισκέφθηκαν την Θάσο, στο πλαίσιο μελέτης της αυτοκινητοβιομηχανίας για την ηλεκτροκίνηση στα νησιά

Στελέχη της Volkswagen επισκέφθηκαν χθες τη Θάσο, στο πλαίσιο διερευνητικών κινήσεων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για μία μελέτη για την ηλεκτροκίνηση στα νησιά. 

 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, διευκρίνισε σήμερα πως είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις με την Volkswagen, για τη δοκιμή καινούργιων τεχνολογιών και καινοτομιών στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης. Εκτός από την Θάσο εξετάζονται και άλλα ελληνικά νησιά. 

 

Ο κ. Φραγκογιάννης συνόδευσε χθες τα στελέχη στην Θάσο και σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη νέες διαβουλεύσεις στην Καβάλα. «Δεν είναι η πρώτη συνάντηση που κάνουμε μαζί τους», εξήγησε σήμερα ο υφυπουργός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, εκτιμώντας πως σε περίπου δύο μήνες οι διεργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί. Τα στελέχη του γερμανικού κολοσσού, βρέθηκαν στο νησί, καθώς πριν από οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να συλλέξουν στοιχεία σχετικά με το συγκοινωνιακό περιβάλλον και την ενέργεια, τον πληθυσμό και τον αριθμό των αυτοκινήτων. «Είναι πολλά που καταρτίζουν αυτό το πλάνο βιωσιμότητας», πρόσθεσε ο υπουργός. 

 

«Η εταιρεία προσανατολίζεται σε κάποιο πλάνο δοκιμής εδώ ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Κυριακίδης στην εφημερίδα «Έθνος», προσθέτοντας πως ο κολοσσός σκέφτεται να συμπεριλάβει το ελληνικό νησί στη λίστα με τις πιθανές τοποθεσίες για το πρότζεκτ Smart Island.

 

Η ανακοίνωση του υπουργείου

 

«Η Ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου της για την ηλεκτροκίνηση υποδέχεται στις 12-13 Φεβρουαρίου κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen για την εν εξελίξει μελέτη σκοπιμότητας που εκπονεί η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, για project που αφορά ηλεκτροκίνηση σε νησιά.

 

»Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και τα στελέχη της Volkswagen που επισκέπτονται την Καβάλα και τη Θάσο θα κάνουν επιτόπια αξιολόγηση των στοιχείων που συλλέγονται για την μελέτη αυτή. Αντίστοιχη διαδικασία συλλογής στοιχείων συγκοινωνιακού φόρτου και οδικών δικτύων έχει προηγηθεί από στελέχη της Οικονομικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και για άλλα νησιά.

 

»Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των στοιχείων και την ολοκλήρωση της μελέτης. Το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών για την Ελλάδα, όπως η Volkswagen δείχνει ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας φέρουν αποτέλεσμα».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Θάσου

 

«Σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2020 επισκέφτηκε τη Θάσο ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης με στελέχη της Volkswagen για την εν εξελίξει μελέτη σκοπιμότητας που εκπονεί η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, για project που αφορά ηλεκτροκίνηση σε νησιά.

 

»Τον Υφυπουργό υποδέχθηκε στο λιμάνι της Θάσου ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης και στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με στελέχη του Υπουργείου στο Δήμο της Θάσου. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης.

 

»Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου δήλωσε: «Οι πρωτοβουλίες αυτές αναδεικνύουν το νησί της Θάσου καθιστώντας το πόλο έλξης μεγάλων και σημαντικών επενδύσεων με θετικά μόνο αποτελέσματα για τον τόπο. Ο Δήμος Θάσου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα συνδράμει, όπου απαιτείται, για τη θετική έκβαση της συγκεκριμένης αλλά και κάθε άλλης σημαντικής για τον τόπο πρωτοβουλίας».

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Ελλάδα Μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

31.5.2020
Τεράστια σπατάλη τροφίμων στην καραντίνα - Ποια προϊόντα κατέληξαν στα σκουπίδια

Ελλάδα Τεράστια σπατάλη τροφίμων στην καραντίνα - Ποια προϊόντα κατέληξαν στα σκουπίδια

31.5.2020
Η Ελλάδα δημιουργεί τον γαστρονομικό της χάρτη - «Ταξίδι γεύσεων» για τους επισκέπτες

Ελλάδα Η Ελλάδα δημιουργεί τον γαστρονομικό της χάρτη - «Ταξίδι γεύσεων» για τους επισκέπτες

31.5.2020
Μαφιόζικη επίθεση στη Βούλα: Κοντά στην ταυτοποίηση του θύματος η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα Μαφιόζικη επίθεση στη Βούλα: Κοντά στην ταυτοποίηση του θύματος η ΕΛ.ΑΣ.

31.5.2020
Ένταση και χημικά στη Μαλακάσα: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις δομές φιλοξενίας

Ελλάδα Ένταση και χημικά στη Μαλακάσα: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις δομές φιλοξενίας

31.5.2020
Ξενοδοχεία: Οι κανόνες για την επαναλειτουργία, με πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας για τους παραβάτες

Ελλάδα Ξενοδοχεία: Οι κανόνες για την επαναλειτουργία, με πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας για τους παραβάτες

31.5.2020
Κερατσίνι: Νεκρή ηλικιωμένη από πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Ελλάδα Κερατσίνι: Νεκρή ηλικιωμένη από πυρκαγιά σε διαμέρισμα

31.5.2020
Θεσσαλονίκη: Πετούσε γλάστρες από το μπαλκόνι του σε θαμώνες μπαρ - Σε κατάσταση μέθης

Ελλάδα Θεσσαλονίκη: Πετούσε γλάστρες από το μπαλκόνι του σε θαμώνες μπαρ - Σε κατάσταση μέθης

31.5.2020
Υποχρεωτικό τεστ και καραντίνα για επισκέπτες από «μη ασφαλή» αεροδρόμια

Ελλάδα Υποχρεωτικό τεστ και καραντίνα για επισκέπτες από «μη ασφαλή» αεροδρόμια

31.5.2020
Έρευνα: Η ατμοσφαιρική ρύπανση πίσω από 8.500 θανάτους κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Ελλάδα Έρευνα: Η ατμοσφαιρική ρύπανση πίσω από 8.500 θανάτους κάθε χρόνο στην Ελλάδα

31.5.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια