Μεταναστευτικό: Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για κλειστά κέντρα σε Χίο, Λέσβο και Σάμο
Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για κλειστά κέντρα σε Χίο, Λέσβο και Σάμο

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την περίφραξη των κλειστών κέντρων σε Χίο, Σάμο και Λέσβο

O Νότης Μηταράκης υπέγραψε την Παρασκευή τρεις αποφάσεις για τη διενέργεια διαγωνισμού που αφορά στη διαμόρφωση του χώρου των επιταγμένων ακινήτων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.  

 

Η απόφαση αφορά στην πραγματοποίηση άμεσων εργασιών στις εκτάσεις που προορίζονται για τις εγκαταστάσεις περιφερειακών υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων συγκεκριμένα στα επιταγμένα γεωτεμάχια, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και την κατασκευή περιμετρικής περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ.

 

Σύμφωνα με τα έγγραφα του υπουργείου Μετανάστευσης η προεκτιμώμενη συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του έργου «Προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμού» των εκτάσεων αυτών και στα τρία νησιά αγγίζει 2.995.044,20 ευρώ. Κριτήριο για την ανάθεση των συμβάσεων είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τις χαμηλότερης τιμής ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας. Χρόνος δε περάτωσης του συγκεκριμένου έργου ορίζονται οι δύο μήνες.

 

Δήμαρχος Χίου: Η κυβέρνηση στήνει σκηνικό πολέμου 

 

Μιλώντας το Σάββατο στο Mega ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Καρμαντζής ανέφερε ότι οι κάτοικοι του νησιού ζουν εδώ και έξι χρόνια μια απίστευτη κατάσταση, καθώς όλα έχουν ανατραπεί και μέρα με τη μέρα γίνονται ακόμα δυσκολότερα. Η αβεβαιότητα πλέον πρωταγωνιστεί, ενώ το αίσθημα ασφάλειας έχει χαθεί. «Η κυβέρνηση στήνει ένα σκηνικό πολέμου», δήλωσε ο κ. Καρμαντζής για τα κυβερνητικά σχέδια στα νησιά του Αιγαίου και έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «πρέπει να βάλουν μυαλό» και πως «ο κόσμος των νησιών δεν έχει εμπιστοσύνη στην παρούσα κυβέρνηση».

 

Συνολικά η κοινωνία της Χίου είναι ξεσηκωμένη και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αποφασισμένη «να σταθεί στην πρώτη γραμμή με ό,τι αυτό συνεπάγεται». «Θα μας βρουν απέναντι, είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε όλη αυτή την κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά και έκανε έκκληση προς το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό για «επανασχεδιασμό εδώ και τώρα».

 

Κώστας Μουτζούρης: Υπήρξε πρόταση για μεταφορά προσφύγων στα Τοκμάκια

 

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε υπήρξε πρόταση στην κυβέρνηση για μεταφορά προσφύγων στα Τοκμάκια, ένα σύμπλεγμα νησίδων στη Λέσβο. «Υπάρχει άποψη που κατατέθηκε στην κυβέρνηση για να μεταφερθούν πρόσφυγες στα Τοκμάκια της Λέσβου. Όμως δεν έγινε από τοπικούς άρχοντες», είπε διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα την πρότεινε ποτέ.

 

Ακόμα, ο κ. Μουτζούρης ανέφερε πως «δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και να συζητήσουμε με την κυβέρνηση», ενώ υποστήριξε ότι αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης, αποφεύγει τις επικοινωνίες μαζί του τις τελευταίες μέρες. 

 

Νέοι γενικοί και ειδικοί γραμματείς στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου 

 

Χθες, με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου ορίστηκαν οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς του υπουργείου Μετανάστευσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης διατηρεί τη θέση του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τη Γενική Γραμματεία Υποδοχής και Αιτούντων Ασυλο αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος ειδικός γραμματέας Υποδοχής Εμμανουήλ Λογοθέτης.

 

Παράλληλα, η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη αναλαμβάνει την Eιδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και ο Ευάγγελος Απόστολος Κωνσταντίνου αναλαμβάνει την Ειδική Γραμματεία Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων. Χθες επίσης ανακοινώθηκε ότι θα επικαιροποιηθεί το μητρώο των δικηγόρων που εμπλέκονται με τη διαδικασία εξέτασης των προσφυγών.

 

 

Με πληροφορίες από MEGA/Τα Νέα/astraparis.gr

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΠΕΚΑ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για κοινωνικό τουρισμό και κατασκηνώσεις

Ελλάδα ΟΠΕΚΑ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για κοινωνικό τουρισμό και κατασκηνώσεις

29.5.2020
ΟΑΣΑ: Αυτές είναι οι νέες τιμές στα εισιτήρια των ΜΜΜ μετά τη μείωση ΦΠΑ

Ελλάδα ΟΑΣΑ: Αυτές είναι οι νέες τιμές στα εισιτήρια των ΜΜΜ μετά τη μείωση ΦΠΑ

29.5.2020
Πώς θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από Δευτέρα

Ελλάδα Πώς θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από Δευτέρα

29.5.2020
Ελεύθερος ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου

Ελλάδα Ελεύθερος ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου

29.5.2020
Σπείρα έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα στην Αττική - Άνοιγαν τα supercars σε ένα λεπτό

Ελλάδα Σπείρα έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα στην Αττική - Άνοιγαν τα supercars σε ένα λεπτό

29.5.2020
Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου - Για μαθήματα πολεμικών τεχνών

Ελλάδα Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου - Για μαθήματα πολεμικών τεχνών

29.5.2020
Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα

Ελλάδα Κορωνοϊός: Πέντε νέα κρούσματα στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα

29.5.2020
Επίδομα 534 ευρώ στους εργαζομένους στον τουρισμό -Τι ισχύει για τους εποχικούς

Ελλάδα Επίδομα 534 ευρώ στους εργαζομένους στον τουρισμό -Τι ισχύει για τους εποχικούς

29.5.2020
Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της σε 29 χώρες από τις 15 Ιουνίου

Ελλάδα Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της σε 29 χώρες από τις 15 Ιουνίου

29.5.2020
Χαλκιδική: Προσποιήθηκε τον πιστό και κρύφτηκε σε εκκλησία για να κλέψει

Ελλάδα Χαλκιδική: Προσποιήθηκε τον πιστό και κρύφτηκε σε εκκλησία για να κλέψει

29.5.2020
1 Σχόλια
λukum (το) 22.2.2020 | 14:33
3εκ ευρώ μονάχα η περίφραξη της επίταξης των ακινήτων.
Καλό θα ήταν να γινόταν μία έρευνα ώστε να μάθουμε πόσο μας έχει κοστίσει συνολικά η “αλληλεγγύη” και η υποψηφιότητα για Νόμπελ.
Εγκαταστάσεις, επιδοτήσεις, προγράμματα ένταξης, δημιουργία κέντρων, δωρεάν πρόσβαση σε υγεία, παιδεία και ΜΜΜ. Όλα αυτά δεν πληρώνονται από τον ΟΗΕ. Και ακόμα και εάν δίνονται ποσά από την Ε.Ε. πρέπει να δούμε από που προέρχονται, με τι σκοπούς δίνονται και εάν δίνονται με τη μορφή δανείου.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια