Κοροναϊός στην Αττική: Πρωτοβουλία της Περιφέρειας για παροχή υπηρεσιών σε παιδιά, ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες στα σπίτια
Ελλάδα

Κοροναϊός στην Αττική: Πρωτοβουλία της Περιφέρειας για παροχή υπηρεσιών σε παιδιά, ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες στα σπίτια

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στηρίζει την κυβέρνηση στην απόφασή της να κλείσει τα σχολεία για δύο εβδομάδες

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για τη δυνατότητα παροχής κατ΄οίκον ή εξ αποστάσεως υπηρεσιών σε παιδιά, ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες πολιτών που παραμένουν στις οικίες τους λόγω του κοροναϊού.

 

Με στόχο τη διευκόλυνση συγκεκριμένων ομάδων πολιτών, οι οποίοι στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωναϊού, είναι απαραίτητο να παραμείνουν στις οικίες τους, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στη δημιουργία μιας δράσης που δίνει τη δυνατότητα παροχής κατ΄οίκον ή εξ αποστάσεως υπηρεσιών.

 

Ειδικότερα η Περιφέρεια συγκεντρώνει υπηρεσίες, από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οι οποίες θα παρέχονται δωρεάν, κατ' οίκον ή εξ αποστάσεως. Σε αυτό το πλαίσιο καλεί δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εταιρείες, καταστήματα, όλους όσους είναι σε θέση να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες κατ'οίκον ή εξ αποστάσεως, να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας ειδική φόρμα σε αυτό το link: http://patt.gov.gr/coronavirus/ .

 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας όπου προέχει η ασφάλεια των πολιτών και με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους στις παρούσες ειδικές συνθήκες, η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Με ενότητα και συνεργασία, όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση, όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε».

 

«Η απόφαση της κυβέρνησης θα συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη και την αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών», δήλωσε άλλωστε ο περιφερειάρχης Αττικής  με αφορμή την κυβερνητική ανακοίνωση για 14ημερο κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

 

Με στόχο την αποτροπή της γρήγορης εξάπλωσης του ιού, συνεχίζει ο κ. Πατούλης, και για να θωρακιστεί περισσότερο η εθνική προσπάθεια, «κρίνουμε αναγκαίο να ληφθούν ανάλογα μέτρα και για τα φροντιστήρια, καθώς και αυτά αποτελούν χώρους όπου συγχρωτίζονται πολλοί μαθητές. Παράλληλα, θα πρέπει να αναζητηθούν τρόποι διευκόλυνσης των εργαζόμενων γονέων, που θα χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι για τη φύλαξη των παιδιών τους».

 

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για τη στήριξη της Περιφέρειας προς την κυβέρνηση και τις αρμόδιες κρατικές αρχές, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας αλλά και η ανθρωπότητα.

 

Συνάντηση Πατούλη - Κικίλια στα γραφεία της Περιφέρειας

 

Ο συντονισμός των δράσεων με στόχο την προστασία των πολιτών αλλά και των εργαζομένων από τον κοροναϊό, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον υπ. Υγείας Β. Κικίλια, στα γραφεία της Περιφέρειας, με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Α. Βαθιώτη και του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Ι. Σελίμη.

 

Ο κ. Πατούλης εστίασε στη σημασία της πρόληψης και στην προσπάθεια της αποτελεσματικής θωράκισης της χώρας από τον κορωναϊό και στο πλαίσιο αυτό συνεχάρη τον υπ. Υγείας για την απόφαση αναστολής της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

 

Αναφερόμενος στη συμβολή της Περιφέρειας στον κοινό αυτό αγώνα, υπογράμμισε ότι λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται για την καλύτερη προάσπιση της υγείας των πολιτών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ενημέρωση τους. Επίσης διαμήνυσε στον κ. Κικίλια πως θα συνδράμει στην προσπάθεια της κυβέρνησης και ο κ. Κικίλιας υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

 

Σε δηλώσεις τους μετά τη λήξη της συνάντησης ο περιφερειάρχης και ο υπουργός Υγείας τόνισαν:

Όλοι μαζί δίνουμε μια μεγάλη μάχη και αυτή τη μάχη θέλουμε να την κερδίσουμε, θωρακίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χώρα και τους πολίτες. Στόχος μας είναι να επιβραδύνουμε την εξέλιξη αυτού του ιού και να ενισχύσουμε τα μέτρα πρόληψης για την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. Ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση αντιμετωπίζουν την κατάσταση με σοβαρότητα, ψυχραιμία και τα αποτελέσματα είναι ορατά καθώς είμαστε η χώρα με τα λιγότερα δυνατά περιστατικά σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Ωστόσο πρέπει να είμαστε όλοι σε διαρκή επαγρύπνηση και να εντείνουμε τα μέτρα πρόληψης με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες πολιτών οι οποίοι θα πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν χώρους μεγάλων συναθροίσεων.

 

Ο υπουργός Υγείας, χαρακτήρισε "χρήσιμη και εποικοδομητική" τη συνάντηση καθώς, όπως είπε, η Περιφέρεια Αττικής είναι σχεδόν η μισή Ελλάδα, με τις υπηρεσίες της διάσπαρτες σε όλη την επικράτειά της. Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, όλοι οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας και οι πολίτες πρέπει να έχουν σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση για τους κανόνες υγιεινής και για το πώς τηρούμε τους κανόνες αντισηψίας, για το πώς προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους αλλά και τους συμπολίτες μας που έχουν χρόνια προβλήματα.

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Δεν σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή, υποστηρίζει η 34χρονη

Ελλάδα Επίθεση με βιτριόλι: Δεν σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή, υποστηρίζει η 34χρονη

24.5.2020
Σύψας: Γιατί ανοίξαμε τα δημοτικά σχολεία - Τι θα συμβεί με τους εσωτερικούς χώρους στην εστίαση

Ελλάδα Σύψας: Γιατί ανοίξαμε τα δημοτικά σχολεία - Τι θα συμβεί με τους εσωτερικούς χώρους στην εστίαση

24.5.2020
Κώστας Πάσσαρης: Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα

Ελλάδα Κώστας Πάσσαρης: Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα

24.5.2020
Αλλάζει ο καιρός από αύριο - Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Ελλάδα Αλλάζει ο καιρός από αύριο - Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

24.5.2020
Πέθανε η Άννα Βούλγαρη, η «χρυσή» κληρονόμος του οίκου κοσμημάτων Bvlgari

Ελλάδα Πέθανε η Άννα Βούλγαρη, η «χρυσή» κληρονόμος του οίκου κοσμημάτων Bvlgari

24.5.2020
Επίσημο: Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την 1η Ιουνίου

Ελλάδα Επίσημο: Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την 1η Ιουνίου

24.5.2020
Βάρκιζα: Χτύπησαν οδηγό λεωφορείου - Διακομίστηκε στο Τζάνειο

Ελλάδα Βάρκιζα: Χτύπησαν οδηγό λεωφορείου - Διακομίστηκε στο Τζάνειο

24.5.2020
Ανοίγουν τη Δευτέρα τα πανεπιστήμια: Τι ισχύει για τις εξετάσεις - Αναλυτικές οδηγίες

Ελλάδα Ανοίγουν τη Δευτέρα τα πανεπιστήμια: Τι ισχύει για τις εξετάσεις - Αναλυτικές οδηγίες

24.5.2020
Χαρδαλιάς: Αύριο οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά - «Θετικό το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων»

Ελλάδα Χαρδαλιάς: Αύριο οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά - «Θετικό το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων»

24.5.2020
Ποιες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές έως τις 31 Μαΐου 2020

Ελλάδα Ποιες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές έως τις 31 Μαΐου 2020

24.5.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια