Κορωνοϊός: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το πρώτο θύμα του ιού στην Ελλάδα - Το μήνυμα της Γεννηματά
Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το πρώτο θύμα του ιού στην Ελλάδα - Το μήνυμα της Γεννηματά

Δήλωση της Φώφης Γεννηματά για το θάνατο του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, πρώτου θύματος του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά για το θάνατο του Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, του πρώτου θύματος του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

 

«Έφυγε από κοντά μας νωρίς και άδικα. Υπηρέτησε την παράταξη με ανιδιοτέλεια και πάθος, στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Στάθηκε δίπλα στον πολίτη της Ηλείας και τα προβλήματά του ως εκπαιδευτικός, υποψήφιος βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι Μανώλη», αναφέρει στη δήλωσή της η κ. Γεννηματά.

 

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης τον πρώτο θάνατο από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο 66χρονος με υποκείμενα νοσήματα εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

 

 

Υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας

 

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ήταν περιφερειακός σύμβουλος της Δυτικής Ελλάδος με καταγωγή από την Κρήτη. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. 

 

Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου – Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

 

 

Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις επί σειρά ετών. Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών. Τον Μάιο του 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Κατσιφάρα. Διαχώρισε τη θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ηλεία.

 

Στις περιφερειακές εκλογές το περασμένο καλοκαίρι, εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος και έκανε διάφορες παρεμβάσεις για θέματα που απασχολούν την Ηλεία.

 

 

Είχε κάνει τάμα να πάει στους Αγίους Τόπους

 

Ο 66χρονος ήταν ανάμεσα στους προσκυνητές που επέστρεψαν από τους Αγίους Τόπους και βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πριν από μερικούς μήνες είχε υποβληθεί σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς και φέρεται να είχε δηλώσει πως αν κατάφερνε να βγει ζωντανός, είχε κάνει τάμα να πάει να προσκυνήσει στους Αγίους Τόπους, όπου τελικά προσεβλήθη από τον ιό. 

 

 

Ελλάδα
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια