Αντιγκράφιτι επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων στην Ομόνοια - Καθάριζαν για ημέρες με τόνους νερού
Φωτογραφίες

Αντιγκράφιτι επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων στην Ομόνοια - Καθάριζαν για ημέρες με τόνους νερού

Ο Δήμος Αθηναίων προέβη σε μία ακόμα μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι γύρω από την πλατεία Ομονοίας

Ο Δήμος Αθηναίων προέβη σε μία μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι γύρω από την πλατεία Ομονοίας

 

Ειδικά συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας-Ανακύκλωσης εργάζονταν για περίπου μία εβδομάδα, προκειμένου να καθαρίσουν μάρμαρα, τοίχους, στόρια, μεταλλικούς φράχτες και άλλες επιφάνειες, συνολικού εμβαδού περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

 

Παρεμβάσεις έγιναν σε δρόμους γύρω από την πλατεία Ομονοίας, η οποία αναμένεται να αποδοθεί στους Αθηναίους με την νέα της μορφή. Συγκεκριμένα, καθαρίστηκαν επιφάνειας στις αρχές της Σταδίου, της Πανεπιστημίου, της Πειραιώς, της Αθηνάς, της Γ' Σεπτεμβρίου και της Αγίου Κωνσταντίνου.

 

 

 

Για να σβήσουν τα γκράφιτι, χρησιμοποιήθηκαν περίπου 140 λίτρα μόνιμης επίστρωσης οικολογικού, ειδικού υλικού αφαίρεσης γκράφιτι και κυριολεκτικά τόνοι νερού προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Οι μεγάλες αντιγκράφιτι δράσεις του Δήμου Αθηναίων –με πιο πρόσφατη πριν από την Ομόνοια, εκείνη στο Πεδίο του Άρεως όπου καθαρίστηκε τοίχος περίπου 400 μέτρων επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας- θα συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση σε κεντρικά σημεία της πόλης.

 

«Το δικαίωμα να ζούμε σε μια πόλη με καθαρούς δημόσιους χώρους. Αυτό υπερασπιζόμαστε, με μεγάλη προσπάθεια να σβήνουμε ότι προσβάλλει την αισθητική και την καθημερινότητα μας. Είναι κι αυτή ακόμα μια διαρκής επιχείρηση που έχει αρχή αλλά όχι τέλος» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή τον καθαρισμό στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ομονοίας. 

 

 

 

 

 

Ελλάδα
2 Σχόλια
Λογική μηδέν 12.3.2020 | 15:41
Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει αυτές οι μουτζουρες να καθαριστούν.
Απ' την άλλη ο τρόπος με την τόση σπατάλη νερού με προβληματίζει. Σε κάποιες χώρες δεν έχουν ούτε μισό λίτρο νερό..
avatar
σκύλος 12.3.2020 | 16:04
Το δύσκολο δεν είναι να σβήσεις, είναι να τα κρατήσεις αβανδάλιστα.

Κάμερες αστυνόμευσης παντού...
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια