Οδηγίες εξέδωσε το ΥΠΕΞ για τα ταξίδια των Ελλήνων (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
Ελλάδα

Κορωνοϊός: Οδηγίες του ΥΠΕΞ για τις μετακινήσεις των Ελλήνων από και προς το εξωτερικό

Οδηγίες προς τους Έλληνες που βρίσκονται εκτός των συνόρων εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών, στην ανακοίνωσή του, καλεί τους Έλληνες να αποφεύγουν τα ταξίδια σε χώρες στις οποίες υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού, επειδή τα εν λόγω κράτη «λαμβάνουν συνεχώς νέα μέτρα που περιλαμβάνουν απαγόρευση εισόδου και εξόδου αλλοδαπών πολιτών».

 

Σε ό,τι αφορά εκείνους που ήδη βρίσκονται στο εξωτερικό, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει:

 

«Ενημερωθείτε σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε τρίτες χώρες για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού, μέσω και των σχετικών ενημερώσεων των Ελληνικών Αρχών στο εξωτερικό από τις οικείες ιστοσελίδες. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης των Ελληνικών Αρχών, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών».

 

Ακόμη, συστήσει στους πολίτες να είναι σε επικοινωνία με τις κατά τόπους ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές, προκειμένου αυτές να μπορούν παράσχουν κάθε δυνατή αρωγή σε τυχόν προβλήματα.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, το υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι με απόφαση της κυβέρνησης έχουν επιβληθεί περιορισμοί στις μετακινήσεις από και προς την Αλβανία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία και Ισπανία.

 


Τέλος, το ΥΠΕΞ υπενθυμίζει ότι πλέον όσοι φτάνουν στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους ή τη χώρα προέλευσης, τίθενται υποχρεωτικά σε αυτοπεριορισμό, «για διάστημα 14 ημερών από την ημέρα εισόδου τους στην χώρα. Προβλέπεται μάλιστα διοικητικό πρόστιμο για όσους παραβιάζουν την υποχρέωση αυτή».

 

 

 

Ελλάδα
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια