Θεσσαλονίκη: Δεκάδες κάτοικοι ξανά στην παραλία - Μπεχράκης: «Αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές»
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες κάτοικοι ξανά στην παραλία - Μπεχράκης: «Αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές»

Γεμάτη από κόσμο φαίνεται σε πλάνα η παραλία της Θεσσαλονίκης

Δεκάδες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης κυκλοφόρησαν σήμερα στην παραλία της πόλης, προκαλώντας την αντίδραση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Μπεχράκη

 

Στα πλάνα μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Open TV φαίνονται πολίτες να περπατούν ή να τρέχουν, το απόγευμα της Δευτέρας, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, σε μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλον. Τις εικόνες στηλίτευσε ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Μπεχράκης, που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον αέρα. «Είναι επικίνδυνες συμπεριφορές αυτές και πρέπει ο καθένας μόνος του να ανακαλέσει τον εαυτό του στην τάξη. Δεν μπορούμε να πορευτούμε θετικά με τέτοιους είδους αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές», ανέφερε ο κ. Μπεχράκης.

 


«Ο κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους ας κατανοήσει ότι το δικό του το λάθος μπορεί να τορπιλίσει τη μεγάλη προσπάθεια των υπολοίπων δέκα εκατομμυρίων που ακολουθούν τις οδηγίες και που έχουν φέρει την Ελλάδα σε ένα πολύ καλό επίπεδο αυτή τη στιγμή», συμπλήρωσε. 

 

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Μητσοτάκη: «Αν χρειαστεί θα απαντήσουμε και στρατιωτικά στην Τουρκία»

Ελλάδα Σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Μητσοτάκη: «Αν χρειαστεί θα απαντήσουμε και στρατιωτικά στην Τουρκία»

2.6.2020
Κρήτη: Πυροβολισμοί και τραυματίες στον Μυλοπόταμο

Ελλάδα Κρήτη: Πυροβολισμοί και τραυματίες στον Μυλοπόταμο

2.6.2020
Θεσσαλονίκη: Έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ μπροστά στο προξενείο

Ελλάδα Θεσσαλονίκη: Έκαψαν τη σημαία των ΗΠΑ μπροστά στο προξενείο

2.6.2020
Κλήρωση Τζόκερ: Oι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατομμύρια ευρώ

Ελλάδα Κλήρωση Τζόκερ: Oι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατομμύρια ευρώ

2.6.2020
Προς άρση τα μέτρα για γυμναστήρια, νυχτερινά κέντρα και beach bar - Στις παραλίες τα ποτά

Ελλάδα Προς άρση τα μέτρα για γυμναστήρια, νυχτερινά κέντρα και beach bar - Στις παραλίες τα ποτά

2.6.2020
Θετική στον κορωνοϊό νοσηλεύτρια στο «Έλενα» - 14 εργαζόμενοι σε καραντίνα

Ελλάδα Θετική στον κορωνοϊό νοσηλεύτρια στο «Έλενα» - 14 εργαζόμενοι σε καραντίνα

2.6.2020
Βαρυμπόμπη: Σχέδια για διόδια και κατεδάφιση της γέφυρας- Αντιδρούν οι δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου

Ελλάδα Βαρυμπόμπη: Σχέδια για διόδια και κατεδάφιση της γέφυρας- Αντιδρούν οι δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου

2.6.2020
Χαλαρώνουν τα μέτρα στις εκκλησίες - Περισσότεροι πιστοί ανά τετραγωνικό

Ελλάδα Χαλαρώνουν τα μέτρα στις εκκλησίες - Περισσότεροι πιστοί ανά τετραγωνικό

2.6.2020
Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα με κλοπές και ναρκωτικά - Βίντεο από την δράση τους στην Αθήνα

Ελλάδα Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα με κλοπές και ναρκωτικά - Βίντεο από την δράση τους στην Αθήνα

2.6.2020
Συναγερμός για 12 κρούσματα σε μία και μόνο πτήση - Διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς το Κατάρ

Ελλάδα Συναγερμός για 12 κρούσματα σε μία και μόνο πτήση - Διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς το Κατάρ

2.6.2020
5 Σχόλια
avatar
Johhny Walker 30.3.2020 | 21:18
Συγγνωμη, αν κρατάνε τις αποστάσεις πού ειναι το κακό; Δεν ρωταω ειρωνικα
Tintinnabuli 31.3.2020 | 01:17
Απλά συντελέστηκε η τόσο βολική για τους κυβερνώντες μετάθεση του ζητήματος από τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την αποσάθρωση του δημόσιου συστήματος υγείας, τις απολύσεις νοσηλευτικού προσωπικού, τις ελλείψεις σε ιατρικά είδη, την υποστέλεχωση, την κακή διοίκηση των νοσοκομείων κ.λπ., στην ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του έκαστου πολίτη. Αυτή ήταν η πρώτη λαθροχειρία, αφού έγινε αποδεκτό αυτό ακολούθησαν οι μαζικές καραντίνες, τα "περιοριστικά μέτρα", το υπνωτιστικό μάντρα "μένουμε σπίτι" που πρέπει να επαναλαμβάνεται 879 φορές την ώρα μπας και το εμπεδώσουμε, και πάει λέγοντας. Αντί να διεκδικήσει ο κόσμος μαζικές προσλήψεις και θωράκιση του συστήματος υγείας ΑΜΕΣΑ, με κατάστρωση σχεδίου αντιμετώπισης της κορύφωσης της επιδημίας όποτε και αν έρθει, δέχεται να τον νταντεύει και να τον νουθετεί ο κρατικός πατερούλης και τα, πιο ευθυγραμμισμένα με την κυβερνητική γραμμή δεν γίνεται, μήντια. Δεν του έφτανε δε η επερχόμενη φτωχοποίηση, πρέπει να πληρώνουν και πρόστιμα επειδή περπατάνε, τρέχουν και αναπνέουν τώρα.

Βεβαίως, οι ίδιοι πανηγύριζαν το περασμένο φθινόπωρο για το δόγμα τάξης και ασφάλειας που επέβαλλε η κυβέρνηση σε καταλήψεις ή στα Εξάρχεια, λες και αυτό ήταν το μείζον ζήτημα που ταλάνιζε την χώρα. Και δώστου προσλήψεις και άλλων 1500 αστυνομικών, η χώρα με τους περισσότερους τέτοιους ανά 100.000 κατοίκους είναι η Ελλάδα. Και φυσικά πώς θα λυνόταν το πρόβλημα της επιδημίας, αν όχι με όρους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και εμπέδωσης κλίματος χαφιεδισμού όπου έχουμε και φαινόμενα λυνταρίσματος και διαπόμπευσης όσων "ανεύθυνων" τολμάνε και ξεμυτίζουν από τα άθλια ελληνικά διαμερίσματα όπου είναι στοιβαγμένοι. Μια νέα νορμαλιτέ αναδύεται, όπου η δημόσια υγεία εξατομικεύεται, ο δημόσιος χώρος εκλείπει ελέω απαγόρευσης "άσκοπων" μετακινήσεων [πού το ορίζει ποιός; το κράτος με διατάγματα και ΠΝΠ;] και η όποια πολιτική κριτική απονομιμοποιείται a priori εφόσον "έχουμε πόλεμο" και "αυτά θα τα δούμε μετά", όταν διέλθουμε του κινδύνου. Μετά θα είναι αργά όμως, γιατί κανείς δεν θα θυμάται και κανείς δεν θα ασχοληθεί - απλώς αυτοί που χειρίζονται τώρα τις τύχες της χώρας θα προσπαθήσουν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά την νίκη τους. Με ευρεία κοινωνική συναίνεση, δυστυχώς, πολύ ευρύτερη αυτής του περασμένου καλοκαιριού. Το μόνο σίγουρο είναι η βεβαιότητα του πόσο εύθραστες είναι οι ισορροπίες και πόσο εύκολα πείθεται μια ολόκληρη κοινωνία να απαρνηθεί τον πιο θεμελιώδη πυρήνα των δημοκρατικών και ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών με την επίκληση μιας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχουν θεσμικές δικλείδες ασφαλείας απέναντι σε όλα αυτά, γιατί ήδη στην Ουγγαρία έχουμε τα πρώτα πολύ ανησυχητικά δείγματα.
avatar
amarcord 31.3.2020 | 05:43
@tintinabuli

αν μου βρείτε θεσμικές δικλείδες ασφαλείας που θα πεθάνετε μόνο εσείς, κι όχι εγώ ή οι αγαπημένοι μου, δεν έχω πραγματικά καμμία αντίρρηση να μην στερηθείτε τις βόλτες σας! Καθένας έχει το δικαίωμα να αξιολογεί την ζωή του όπως θελει.
Κάτι μου λέει όμως ότι δεν μπορείτε.
Takis Papas 31.3.2020 | 02:00
Επειδή ο ιός μάλλον παραμένει και στον αέρα. Εκει δηλ που περνάς αφού εχει περάσει καποιος. Χώρια που όλοι αυτοί βγαίνουν απο πολυκατοικίες, ασανσερ, πόρτες κλπ μέχρι να φτάσουν εκεί.
νερό 31.3.2020 | 02:25
Δεν είναι στο χέρι σου να κρατήσεις αποστάσεις. Πως ξέρεις ότι δε θα σε πλησιάσει κάποιος που τρέχει και φταρνιστεί πριν προλάβεις να απομακρυνθείς;

Ο συλλογισμός αυτός είναι λάθος, ακόμα βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και δεν είμαστε σίγουροι 100% για το πως κολλάει.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια