Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα

Στην Κέα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ: Τεστ κορωνοϊού στους 190 μετανάστες του τουρκικού τάνκερ

Τεστ κορωνοϊού θα πραγματοποιηθούν στους 190 επιβαίνοντες του τουρκικού δεξαμενόπλοιου που προσάραξε στην Τζιά

Στην Κέα μετέβη το μεσημέρι του Σαββάτου κλιμάκιο στελεχών του ΕΟΔΥ που θα υποβάλλουν σε τεστ για κορωνοϊό τους 190 επιβαίνοντες του τουρκικού δεξαμενόπλοιου Dorduncu.

 

Το τουρκικό δεξαμενόπλοιο είχε προσαράξει στο λιμάνι του νησιού, τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου. Το δεξαμενόπλοιο κατευθυνόταν προς την Ιταλία ωστόσο εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν αντιμετώπισε πρόβλημα και προσάραξε στην Κέα.

 

Οι επιβάτες του ήταν 123 άνδρες, 29 γυναίκες και 38 παιδιά, οι οποίοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», παρέμεναν σε καραντίνα στις εγκαταστάσεις ενός παλιού δημοτικού ξενοδοχείου. Τρεις από τις γυναίκες ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» στην Αθήνα, ενώ τρεις Σύροι 32, 38 και 26 ετών συνελήφθησαν ως οι διακινητές των μεταναστών.

 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Καθημερινή» η καραντίνα δύο εβδομάδων ολοκληρώνεται και ενόψει της μεταφοράς τους σε κλειστή δομή της ενδοχώρας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κέρα. Τα συνολικά 13 στελέχη του οργανισμού μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού που απέπλευσε από το Λαύριο. Θα πραγματοποιήσουν τεστ για τον κορωνοϊό και τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ημέρες. 

 

Οι 190 μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτημα ασύλου καθώς συνελήφθησαν στη διάρκεια που είχε ανασταλεί η σχετική δυνατότητα λόγω της κρίσης στον Έβρο.

 

Με πληροφορίες από εφημερίδα «Καθημερινή»

Ελλάδα
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια