EUROKINISSI
Ελλάδα

Άγιο Φως: Απαγόρευση στην διανομή κατ' οίκον

«Δεν θα το επιτρέψουμε», διεμήνυσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί σε δήμους να μοιράσουν πόρτα- πόρτα το Άγιο Φως, σχολιάζοντας σχετικές τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινωθεί.

 

Την Τρίτη, ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης ανακοίνωσε ότι θα μοιραστεί στους δημότες το Άγιο Φως. Ανάλογες πρωτοβουλίες διανομής κατ' οίκον ανακοίνωσαν τις τελευταίες ώρες και άλλοι δήμοι, όπως εκείνος της Αλεξανδρούπολης όπως και ο δήμος Διστόμου, Αράχωρας, Αντίκυρας.

 

Όμως, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αυτό δεν θα επιτραπεί, ενώ ήδη επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον ενημέρωσε ότι όλοι οι δήμοι πρέπει να απέχουν από ανάλογες δράσεις.

 

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ευαισθησία και τη διάθεση για προσφορά από την οποία πηγάζει αυτή η κίνηση. Όμως δεν μπορούμε να την επιτρέψουμε. Αυτή η πρωτοβουλία, όσο κι αν αντιπροσωπεύει μια βαθύτερη ανάγκη όλων μας, κινδυνεύει να δώσει λάθος μήνυμα και παράδειγμα», εξήγησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια των σημερινών ανακοινώσεων για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Λίγο νωρίτερα, ο κ. Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει αυστηροποίηση των ποινών για όσους επιχειρήσουν να πάνε σε χωριά και εξοχικά για το Πάσχα. 

 

«Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος 100άδες ή και χιλιάδες πολίτες εργαζόμενοι ή εθελοντές των δήμων να μετακινούνται στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να φέρουν το Άγιο Φως σε κάθε δημότη, ακυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια όλων μας», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

«Το μήνυμα της Ανάστασης, το οποίο μεταφέρει το Άγιο Φως, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Αλλά για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, πρέπει να μείνουμε πιστοί στην προσπάθειά μας. Το Άγιο Φως φωτίζει τις καρδιές όλων μας, φέτος με έναν διαφορετικό τρόπο, αλλά η ουσία της πίστης μας παραμένει η ίδια», δήλωσε ακόμη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα με ημερομηνίες για άρση των μέτρων, το οποίο χαρακτήρισε «fake news». «Βγήκε από τη φαντασία, είναι εντελώς ανυπόστατο και αβάσιμο. Ας σταματήσουν κάποιοι να παίζουν σε βάρος των πολιτών και της υπομονής τους», δήλωσε σχετικά και σημείωσε ότι τέτοια δημοσιεύματα εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

 

 

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πανέμορφη πανσέληνος της φράουλας

Ελλάδα Η πανέμορφη πανσέληνος της φράουλας

6.6.2020
Δερμιτζάκης για κορωνοϊό: 6.000 - 10.000 οι ασυμπτωματικοί τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα

Ελλάδα Δερμιτζάκης για κορωνοϊό: 6.000 - 10.000 οι ασυμπτωματικοί τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα

5.6.2020
Επίθεση με βιτριόλι: Η μαυροφορεμένη γυναίκα επιχείρησε να επιτεθεί στην 34χρονη άλλες δύο φορές

Ελλάδα Επίθεση με βιτριόλι: Η μαυροφορεμένη γυναίκα επιχείρησε να επιτεθεί στην 34χρονη άλλες δύο φορές

5.6.2020
Επεισόδια και χημικά στο Σύνταγμα - Μετά την πορεία για τον Τζορτζ Φλόιντ

Ελλάδα Επεισόδια και χημικά στο Σύνταγμα - Μετά την πορεία για τον Τζορτζ Φλόιντ

5.6.2020
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Διαδήλωση γιορτής στο Σύνταγμα

Ελλάδα Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Διαδήλωση γιορτής στο Σύνταγμα

5.6.2020
Ένταση στην πορεία διαμαρτυρίας για τον Τζορτζ Φλόιντ στο κέντρο της Αθήνας

Ελλάδα Ένταση στην πορεία διαμαρτυρίας για τον Τζορτζ Φλόιντ στο κέντρο της Αθήνας

5.6.2020
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων - Κίνηση στα διόδια

Ελλάδα Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων - Κίνηση στα διόδια

5.6.2020
ΕΛΑΣ: 13 νεκροί και 523 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική τον Μάιο

Ελλάδα ΕΛΑΣ: 13 νεκροί και 523 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική τον Μάιο

5.6.2020
Επιστροφή στα θρανία για πάνω από 8 στους 10 μαθητές δημοτικού - Νέες κινητοποίησεις από τη ΔΟΕ

Ελλάδα Επιστροφή στα θρανία για πάνω από 8 στους 10 μαθητές δημοτικού - Νέες κινητοποίησεις από τη ΔΟΕ

5.6.2020
Έως και 5.500 ευρώ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Tα κίνητρα και οι επιδοτήσεις

Ελλάδα Έως και 5.500 ευρώ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Tα κίνητρα και οι επιδοτήσεις

5.6.2020
8 Σχόλια
WLGFQ 8.4.2020 | 19:24
Λογικό!! Είναι παντελώς ακίνδυνο το να μεταφέρει ο Χ ντελιβεράς πόρτα – πόρτα πίτσες, πιτόγυρα και ψώνια από το supermarket, αλλά εξόχως επικίνδυνο να μεταφέρει μια φλόγα κάποιος δημοτικός υπάλληλος: Η φλόγα δεν μπορεί να απολυμανθεί λ.χ. με ..χλωρίνη.

Μετά από την απαγόρευση της κολύμβησης σε χειμερινούς κολυμβητές μήπως κολλήσουν κάτι τα ..φύκια, η απαγόρευση αυτή ήταν άκρως αναμενόμενη.

Άντε τώρα να πείσεις πως δεν υπάρχει διεθνής συνομωσία ώστε ποτέ να μην εφευρεθεί τεστ ανίχνευσης επικίνδυνα μειωμένου IQ μεταξύ των κυβερνώντων.
βλαχάκι (το) 9.4.2020 | 10:42
...Mε πληθυσμό πάνω από 51.000 κατοίκους, είναι απολύτως σίγουρο ότι θα χρειαστεί σωρία δημοτικών υπαλλήλων και -κατά βάση εθελοντών- για να διανείμουν το φως, αφενός. Αφετέρου αν εξαιρέσουμε τις μονοκατοικίες -εφόσον κάποιοι θα έχουν αφήσει φαναράκια έξω από τις πολυκατοικίες τους- θα πρέπει να να πάνε και να τα πάρουν, ναι; Και προφανώς δεν θα το αφήσουν για το πρωί: οπότε για ένα σχετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα θα υπάρχει σούρτα φέρτα, μέσα έξω, πάνω κάτω και ενδεχομένως τετ-α-τετ συνιδιοκτητών/ενοίκων. Επίσης είναι απολύτως σίγουρο ότι θα γίνει επιμέρους -εκ των υστέρων- διαμοιρασμός σε άτομα που δεν είχαν προβλέψει αρχικώς. Και αν επιτραπεί σε έναν δήμο αυτό, κατόπιν μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι. Επίσης αυτοί που θα συναντηθούν να πάρουν το -κατ' ευθείαν από τα Ιεροσόλυμα (lol) Άγιο Φως και όχι απ' την Αγία Τράπεζα της εκάστοτε Εκκλησίας- θα είναι, όπως είπα, λογικά, ένας σεβαστός αριθμός από μόνοι τους, μετά θα είναι κατά μόνας;

Πάντως, εγώ θα πρότεινα το ΘΑΥΜΑ του να ανάψει, κανείς, το κερί-λαμπάδα/ φαναράκι / κανδήλι μόνος του.
WLGFQ 9.4.2020 | 14:39
Συγχωρέστε με αλλά ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν βλέπω κανένα πρόβλημα, πέρα μιας φοβίας που πρέπει να αντιληφθείτε πως είναι κάτι που αφορά εσάς κι όσους ..φοβούνται. Ασφαλώς και όλοι εσείς μπορείτε να απέχετε της διαδικασίας.
Παραβλέπετε πως οι δήμαρχοι περιέγραψαν μια διαδικασία που ΉΔΗ λαμβάνει χώρα δίχως να είναι απαγορευμένη.
Επίσης, το να ανάψει κάποιος μια λαμπάδα από το φαναράκι ενός γείτονα, ή ακόμη να τον αφήσει να του ανάψει το δικό του φαναράκι δίχως καν να τον δει, ούτε χρονοβόρο είναι, ούτε μπορεί να συγκριθεί με το ..αλισβερίσι μπροστά στο ταμείο οποιουδήποτε λ.χ. supermarket.

«Where there is a will, there is a way» λέει το κοινωνιολογικά αποδεδειγμένο ανά τους αιώνες σοφό γνωμικό.

Αναρωτιέμαι ειλικρινά για το IQ μερικών. Κανείς δεν σκέφτηκε πως η οργανωμένη από τους δήμους διανομή του Άγιου φωτός μηδενίζει την πιθανότητα κάποιοι να πάρουν από μόνοι τους την πρωτοβουλία με συνέπειες ολέθριες, ακόμη και μακροπρόθεσμα;
Ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί πως οι παρανοϊκές απαγορεύσεις, δηλ. όσες δεν στηρίζονται σε κανενός είδους λογοκρατούμενο επιχείρημα, έχουν αντίθετα του επιθυμητού αποτελέσματα;
βλαχάκι (το) 9.4.2020 | 18:49
...Ε, δεν πειράζει μωρέ, θα μείνουμε όλοι να αναρωτιόμαστε για το iq των άλλων, πλην του δικού μας.
avatar
Καποια καπου καποτε 8.4.2020 | 22:35
Τι ακριβως τους πειραξε?Οτι θα αφηνε οποιος επιθυμουσε ενα φαναρακι εξω απο το σπιτι του?Ο θρησκευτικος ρατσισμος στο μεγαλειο του και στον οποιο εαν αντιδρασεις εισαι χριστιανοταλιμπαν...
βλαχάκι (το) 9.4.2020 | 11:01
..."Θρησκευτικός ρατσισμός", σε μία χώρα όπου η ορθοδοξία προστατεύεται από το Σύνταγμα, όπου οι Χ.Ο είναι σαφής πλειοψηφία στον πληθυσμό, οι ιερείς αμείβονται από το Κράτος και που υπάρχουν χιλιάδες ενοριακοί και μοναστηριακοί ναοί και χιλιάδες επιπλέον ξωκλήσια/παρεκκλήσια, κοιμητηριακοί και ιδιόκτητοι ναοί, αλλά και προσκυνητάρια στην Επικράτεια, όπου ο καθένας υπό κ.σ μπορεί απρόσκοπτα να επισκεφτεί, να προσκυνήσει, να προσευχηθεί, να σκεφτεί -τελοσπάντων- ελεύθερα να εξασκήσει την πίστη του.

Εδώ υπάρχουν τόσοι περιορισμοί -σε κάθε τομέα της ζωής- αλλά κάποιοι νομίζουν ότι οι ενέργειες βλάπτουν *ειδικώς* την Εκκλησία ...μάλλον ζουν στις εποχές του πρώιμου Χριστιανισμού και τις διώξεις των Ρωμαίων. Έλεος, κάπου, με το σύνδρομο του κυνηγημένου χριστιανού!
avatar
Καποια καπου καποτε 9.4.2020 | 13:00
Συνδρομο κυνηγημενου χριστιανου...μαλιστα,πολυ ενδιαφερον να περιγραφεις ετσι το φανατισμο σου και την απεχθεια σου για ο,τιδηποτε χριστιανικο. Αν σε πειραξε το οτι θα βγουν ΜΙΑ φορα να παρουν το φαναρακι,ενω στο σουπερ μαρκετ και στη βολτα δεν υπαρχει κανενα θεμα,με συγχωρεις αλλα εισαι προκατηλειμμενος και δεν το αντιλαμβανεσαι...
βλαχάκι (το) 9.4.2020 | 19:19
"μαλιστα,πολυ ενδιαφερον να περιγραφεις ετσι το φανατισμο σου και την απεχθεια σου για ο,τιδηποτε χριστιανικο"

Αναμένω τεκμηρίωση επ' αυτού του ισχυρισμού.
Ακούω.
---

Θα δεχόμουν τον ισχυρισμό ότι η απαγόρευση, σε κάποιους, φαντάζει υπερβολική (έθεσα κάποια επιχειρήματα στον μεσιέ με το υψηλό iq παραπάνω. Κάποιος μπορεί να τα δεχτεί ή να μην τα δεχτεί, δεν τρέχει κάστανο. Άλλωστε, κι εγώ δεν νομίζω πως είναι ΤΟ χειρότερο πράγμα, αλλά ΟΥΤΕ και το καλύτερο, απαραίτητα).

ΔΕΝ δέχομαι όμως, τον ισχυρισμό ότι υπάρχει "θρησκευτικος ρατσισμός" (πού να είχαμε και Σύριζα δλδ κι όχι ΝΔ). Ο ισχυρισμός, περί θρησκευτικού ρατσισμού ήταν γελοίος όταν γινόταν συζήτηση -εν μέσω πανδημίας- για την απαγόρευση της θειας κοινωνίας, ήταν γελοίος όταν γινόταν συζήτηση για λειτουργίες χωρίς κόσμο και είναι γελοίος και τώρα.
---

Τα κακώς κείμενα των σούπερ μάρκετ τα έχω θίξει σε έτερά μου σχόλια και πολύ εντονα μάλιστα, μετά από την τελευταία μου εμπειρία, όμως δεν θα συγκρίνω την πρακτική ανάγκη της ύπαρξης ανοιχτών σούπερ μάρκετ με την φλόγα (που δεν έρχεται απ' την Ιερουσαλήμ), συγνώμη κιόλας.
---

Κι αν ο συμβολισμός έχει νόημα και όχι η άτυπος ειδωλολατρία, την ώρα εκείνη θα ανάψεις και μόνος σου το κερι και θα είναι μια χαρά.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια