Το Master Plan του Cambas Park στην Αττική - Πράσινο, λίμνες και εντυπωσιακοί χώροι σε μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ
Ελλάδα

Το Master Plan του Cambas Park στην Αττική - Πράσινο, λίμνες και εντυπωσιακοί χώροι σε μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ

Το Cambas Park από τη REDS αλλάζει το τοπίο της ανάπτυξης ακινήτων

Σύγχρονο, πράσινο και εστιασμένο στο να προσφέρει στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εμπειρία και πρόταση, το Cambas Park αποτελεί μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ στην Κάντζα, ορόσημο για την ανάπτυξη ακινήτων.


Η φιλοσοφία του πρότζεκτ που αναπτύσσεται στο Master Plan, συνδυάζει τον πολιτισμό και τη ψυχαγωγία με χώρους γραφείων, εστίασης, φιλοξενίας και εμπορίου σε έναν πολυχώρο που θα αναπτυχθεί σε επιφάνεια 315 στρεμμάτων στην έκταση του πρώην οινοποιείου Καμπά.

 

Μέσα από το Master Plan του έργου, εξασφαλίζεται η ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής ταυτότητας του οινοποιείου Καμπά ενώ το Cambas Park θα περιλαμβάνει σύγχρονους και υψηλής ποιότητας χώρους γραφείων, εμπορικά καταστήματα και σημεία εστίασης, εγκαταστάσεις φιλοξενίας, αθλητισμού και ευεξίας, καθώς και πλήθος δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

 

Το Cambas Park, που έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης δύο έως τρία έτη, μετά την ολοκλήρωση και των τελικών διαδικασιών για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, αποτελεί το κεντρικό real estate project για τη θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, REDS.

 

 

Η πλατεία, το υγρό στοιχείο και οι υποδομές


Δεσπόζουσα θέση στο Cambas Park κατέχει η Κεντρική Πλατεία, ένας εκτενής ανοιχτός χώρος στον οποίο θα κυριαρχούν το πράσινο, το υδάτινο στοιχείο, διαδρομές περιπάτου, καθώς και μεγάλος αριθμός καθιστικών χώρων. Η Κεντρική Πλατεία, στο μέσο της οποίας θα αναπτυχθεί τεχνητή λίμνη, προβλέπεται να φιλοξενεί πλήθος υπαίθριων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Η πλατεία θα περιλαμβάνει επίσης ανθόκηπο, αστικό αγρό, οικολογικό κιόσκι, πάρκο skate, καθώς και ένα αμφιθεατρικό πάρκο για την ανάπαυση των επισκεπτών και την παρακολούθηση εκδηλώσεων.


Αρκετοί θα είναι επίσης τόσο οι υπαίθριοι όσο και οι στεγασμένοι χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων διαδρομές στίβου που θα διατρέχουν καθέτως την Κεντρική Πλατεία, ενώ στο πλάνο εντάσσεται πλησίον της τεχνητής λίμνης και η ύπαρξη εστιατορίου, καφέ, μουσείου οινοποιίας, καθώς και μίας εκκλησίας. Παράλληλα, προβλέπεται η ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου, το οποίο θα συνδυάζει την πολυτέλεια με τη βιωσιμότητα, με εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν εστιατόρια, μπαρ, πισίνα, κέντρο ευεξίας, καθώς και ένα περιστοιχισμένο από βλάστηση συνεδριακό κέντρο.


Τα υπόλοιπα κτήρια της ανάπτυξης θα συνδυάζουν αρμονικά σύγχρονους και ευέλικτους χώρους γραφείων και εμπορικά καταστήματα, ενώ θα αναπτυχθεί και συγκρότημα κινηματογράφων και χώρων εστίασης, το οποίο θα βρίσκεται παρακείμενα του αμφιθεατρικού πάρκου και αντιδιαμετρικά του ξενοδοχείου.

 


Μια διαφορετική φιλοσοφία για την καθημερινότητα και το εργασιακό περιβάλλον

 

Αποσκοπώντας στην προσέλκυση κορυφαίων, διεθνών και εγχώριων, επιχειρήσεων, η REDS προσεγγίζει καινοτόμα την πρόταση για τους χώρους γραφείων. Για την ανάπτυξη των χώρων εμπνεύστηκε από τις κορυφαίες διεθνώς προδιαγραφές εργασιακού περιβάλλοντος που έχουμε δει σε κτήρια γραφείων πολυεθνικών τεχνολογικών κολοσσών.


Η φιλοσοφία αυτή στηρίζεται στην αρχή πως η παραγωγικότητα συνδέεται με το εργασιακό περιβάλλον, την ευζωία και την ικανοποίηση των εργαζομένων. Με άξονα αυτή την αρχή, οι χώροι γραφείων στο Cambas Project ακολουθούν μια βιώσιμη και ευέλικτη προσέγγιση, βάσει της οποίας ο χώρος εργασίας μετατρέπεται σε έναν πιο ανοικτό και κοινωνικό χώρο, για να προσφέρει προστιθέμενη αξία στους εργαζομένους και τους επισκέπτες με πληθώρα κοινόχρηστων παροχών που ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση και την προσωπική φροντίδα.


Το γραφείο μετατρέπεται έτσι σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα χώρο εργασίας και συγκεκριμένα σε έναν χώρο γνωριμίας και δικτύωσης με άμεση πρόσβαση στις εμπορικές αναπτύξεις. Με τον τρόπο αυτό, προσφέρεται στους εργαζομένους η δυνατότητα να συνδυάζουν καθημερινές δραστηριότητες και ώρες εργασίας, μέσα σε ένα ολοκληρωμένο, ισορροπημένο και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον. Αντίστοιχα, τα εμπορικά καταστήματα, τοποθετημένα στα ισόγεια επίπεδα των χώρων γραφείων, συνδέονται άμεσα με την Κεντρική Πλατεία, διασφαλίζοντας δημόσιους χώρους που χαρακτηρίζονται από αλληλεπίδραση και συνεχή κίνηση στη βάση των κτηρίων.

 


Οι αρχές της Βιωσιμότητας στον πυρήνα της ανάπτυξης


Ακολουθώντας τις σύγχρονες και αναγκαίες απαιτήσεις, η βιωσιμότητα όχι απλά δεν παραγκωνίστηκε αλλά εδώ πρωταγωνιστεί σε κάθε πτυχή της ανάπτυξης του ακινήτου.

 

Όλα τα κτήρια του Cambas Park προβλέπεται να επιτυγχάνουν τις χαμηλότερες δυνατές εκπομπές αέριων ρύπων και ταυτόχρονα σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, εξασφαλίζοντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση LEED.

 

Παράλληλα, προτεραιότητα θα δοθεί στην εκτεταμένη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τις ενεργειακές ανάγκες του πάρκου, ενώ ο βιώσιμος χαρακτήρας του project ενισχύεται ταυτόχρονα από τη βέλτιστη χρήση των φυσικών πόρων, τη χρήση πιστοποιημένων δομικών υλικών, τεχνολογιών επεξεργασίας και ανακύκλωσης υδάτων και απορριμμάτων, καθώς και τους ανοιχτούς «πράσινους» χώρους που ενθαρρύνουν τις «πράσινες» μετακινήσεις και την προστασία της βιοποικιλότητας.

 


Τα μεγέθη και οι λεπτομέρειες της ανάπτυξης


Η στρατηγική τοποθεσία του έργου (εύκολη πρόσβαση από κάθε σημείο της Αττικής, εγγύτητα στο αεροδρόμιο, πιθανή σύνδεση με μελλοντικές επεκτάσεις οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου), αναμένεται να αναδείξει το πρότζεκτ σε  σημαντικό πόλο έλξης πολυεθνικών και εγχώριων επιχειρήσεων, καθώς και επισκεπτών από κάθε σημείο της Αττικής.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της REDS, η ημερήσια επισκεψιμότητα του Cambas Park υπολογίζεται σε 4.000 άτομα, με τα ετήσια έσοδα από μισθώματα να εκτιμώνται σε 23 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με το Master Plan, το 18% της συνολικής έκτασης αντιπροσωπεύει δομήσιμη επιφάνεια, το 60% αφορά σε χώρους πρασίνου, ενώ το 22% σε χώρους στάθμευσης.

 

Αναφορικά με το μείγμα των χρήσεων, υπολογίζεται πως από τα 138.815 τ.μ. της επιφάνειας του Cambas Park, τα 79.700 τ.μ αντιστοιχούν σε νέες κτηριακές αναπτύξεις, ενώ 53.115 τ.μ. σε υπαίθριους χώρους και πλατείες.

 

Τα νέα κτήρια που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνουν χώρους γραφείων (51.220 τ.μ.), ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο (εμβαδού 12.180 τ.μ.), καθώς και εμπορικούς χώρους (16.400 τ.μ.).

 

Ταυτόχρονα, σε έκταση 24.770 τ.μ. θα φιλοξενούνται χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα τα κτήρια του διατηρητέου οινοποιείου, τα οποία πρόκειται να αποκατασταθούν για να στεγάσουν ψυχαγωγικές και πολιτιστικές χρήσεις, εμπλουτίζοντας αισθητά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ανάπτυξης.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη- Δεκάδες κρούσματα σε ίδρυμα χρόνιων παθήσεων

Ελλάδα Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη- Δεκάδες κρούσματα σε ίδρυμα χρόνιων παθήσεων

23.11.2020
Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 1.388 νέων κρουσμάτων - 300 στη Θεσσαλονίκη, 252 στην Αττική

Ελλάδα Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 1.388 νέων κρουσμάτων - 300 στη Θεσσαλονίκη, 252 στην Αττική

23.11.2020
Μαγιορκίνης: Μείωση θετικότητας κατά 50% από την προηγούμενη Δευτέρα- Βαρύ το φορτίο σε Β. Ελλάδα και Θεσσαλία

Ελλάδα Μαγιορκίνης: Μείωση θετικότητας κατά 50% από την προηγούμενη Δευτέρα- Βαρύ το φορτίο σε Β. Ελλάδα και Θεσσαλία

23.11.2020
Χαρδαλιάς: Ας μη βιαζόμαστε για το πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

Ελλάδα Χαρδαλιάς: Ας μη βιαζόμαστε για το πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

23.11.2020
Παπαευαγγέλου: 99% πληρότητα στις ΜΕΘ Covid της βόρειας Ελλάδας - «Τα κρούσματα δεν μειώνονται όπως θα περιμέναμε»

Ελλάδα Παπαευαγγέλου: 99% πληρότητα στις ΜΕΘ Covid της βόρειας Ελλάδας - «Τα κρούσματα δεν μειώνονται όπως θα περιμέναμε»

23.11.2020
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στους 549 οι διασωληνωμένοι, νέο ρεκόρ- 1.388 κρούσματα και 84 θάνατοι

Ελλάδα Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στους 549 οι διασωληνωμένοι, νέο ρεκόρ- 1.388 κρούσματα και 84 θάνατοι

23.11.2020
Lockdown: Πρόστιμα 1,5 εκατ. ευρώ και «λουκέτα» σε επιχειρήσεις- Και σε οίκο ανοχής

Ελλάδα Lockdown: Πρόστιμα 1,5 εκατ. ευρώ και «λουκέτα» σε επιχειρήσεις- Και σε οίκο ανοχής

23.11.2020
Live η ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Ελλάδα Live η ενημέρωση για τον κορωνοϊό

23.11.2020
Κεραμέως: Οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία- Μέσα στον Νοέμβριο οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

Ελλάδα Κεραμέως: Οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία- Μέσα στον Νοέμβριο οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

23.11.2020
Κορωνοϊός: Αποκλειστικά για ασθενείς με covid και το «Αμαλία Φλέμινγκ»

Ελλάδα Κορωνοϊός: Αποκλειστικά για ασθενείς με covid και το «Αμαλία Φλέμινγκ»

23.11.2020
1 Σχόλια
avatar
σκύλος 16.4.2020 | 09:51
campas park;;;

Σιγά βρεεε.

Το όνομα δεν θυμίζει ελληνική περιοχή.

Να ξεκολλάμε με την ξενομανία.

Κατα τα άλλα, ωραίο φαίνεται.Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια