Ο καλύτερος CEO αεροδρομίων παγκοσμίως είναι ο Γιάννης Παράσχης του Ελ. Βενιζέλος
Ελλάδα

Ο καλύτερος CEO αεροδρομίων παγκοσμίως είναι ο Γιάννης Παράσχης του Ελ. Βενιζέλος

Βραβεύτηκε από την "CAPA Centre for Aviation" ως ο καλύτερος CEO της xρονιάς

O CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, τιμήθηκε  χθες το βράδυ στο Ελσίνκι από την "CAPA Centre for Aviation"με το βραβείο του καλύτερου Διευθύνοντος Συμβούλου της Χρονιάς για την πρωτοποριακή εργασία του στο αεροδρόμιο της Αθήνας και τη συνολική προσφορά του στη διεθνή βιομηχανία αεροδρομίων.

 

Στο πλαίσιο του φετινού Συνεδρίου του κορυφαίου διεθνούς φορέα ανάλυσης και κλαδικής πληροφόρησης των παγκόσμιων αερομεταφορών "CAPA Centre for Aviation", βραβεύεται για πρώτη χρονιά εκπρόσωπος του χώρου των αεροδρομίων, με τη διάκριση "CAPA Airport Chief Executive of the Year".

 

Ο Γιάννης Παράσχης ήταν ο πρώτος CEO αεροδρομίου που ξεχώρισε η ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην 13χρονη ιστορία του θεσμού, με κριτήριο το προσωπικό αποτύπωμα στο χώρο, την πρωτοπόρο στρατηγική σκέψη και την εισαγωγή καινοτόμων προσεγγίσεων που «έκαναν τη διαφορά» στο διαρκώς μεταβαλλόμενο και εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον των παγκόσμιων αερομεταφορών.

 

Η βράβευση του Έλληνα CEO είναι μια πολύ ουσιαστική αναγνώριση από τον κλάδο για την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του αεροδρομίου της Αθήνας σε μια μακρόχρονη συγκυρία ανατροπών και δυσχερειών σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, κυρίως χάρη στη σύλληψη και την εφαρμογή στρατηγικών που άνοιξαν νέους δρόμους και αποτέλεσαν πρότυπο προς υιοθέτηση στον ευρύτερο αεροδρομιακό χώρο.

 

Η επιτροπή ανέδειξε ως σημαντικότερο ηγέτη αεροδρομίου για το 2015 τον Γιάννη Παράσχη, CEO του ΔΑΑ από το 2007 και επί σειρά ετών Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World), για την πρωτοποριακή προσέγγιση και την ικανότητα να προάγει και να οδηγεί το αεροδρόμιο σε εξαιρετικά αποτελέσματα, παρά τις εξόχως δυσμενείς συγκυρίες.

 

Το περιεχόμενο της πολλαπλής αξιολόγησης «βαθμολόγησε» τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις καινοτόμες προσεγγίσεις που κάνουν το αεροδρόμιο της Αθήνας να ξεχωρίζει στο διεθνή χώρο διαχρονικά, με στοιχεία όπως: η διαρκής καινοτομία στον τομέα της αεροδρομιακής τεχνολογίας, το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με συνεχή αύξηση παραγωγικότητας και μείωση του λειτουργικού κόστους, η ιδιαίτερα αποδοτική προσπάθεια του ΔΑΑ να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα στις εγκαταστάσεις του, η πρωτοβουλία δημιουργίας του μεγαλύτερου ενιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου σε αεροδρόμιο και η εξαιρετικά σημαντική διαχρονική πρωτοπορία και ο δυναμισμός του ΔΑΑ στον τομέα του αεροδρομιακού μάρκετινγκ, των υποστηρικτικών προγραμμάτων και των κινήτρων του προς τις αεροπορικές εταιρείες.

 

Το αεροδρόμιο της Αθήνας και ο CEO του, μετά από μια εντυπωσιακή διαδρομή με διακρίσεις και απτά αποτελέσματα, έδωσαν επιπλέον, παρά τις προκλήσεις μιας βαθύτατης οικονομικής κρίσης, ένα εξαιρετικό δείγμα βελτίωσης και σταθεροποίησης της κίνησης, από το οποίο δεν έλειψε σειρά στοχευμένων πρωτοβουλιών και ενεργειών για την υποστήριξη της ανάπτυξης, των αεροπορικών εταιρειών και, εν τέλει, του επιβάτη.

 

Με αφορμή τη βράβευσή του, ο κ. Παράσχης δήλωσε: «Η αναγνώριση αυτή από τον κορυφαίο φορέα πληροφόρησης και ανάλυσης των αερομεταφορών, είναι ιδιαίτερα τιμητική. Αποδεικνύει ότι, ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, μια εταιρεία με τη σωστή διακυβέρνηση και τη δέσμευση μιας ικανής και προσηλωμένης ομάδας ανθρώπων, μπορεί να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι πραγματικά μεγάλη η ικανοποίηση να αναγνωρίζεται και στο εξωτερικό η δουλειά μας και να ξεχωρίζει το αεροδρόμιο της Αθήνας ως πρότυπο και υπόδειγμα για την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων και πρωτοποριακών πρακτικών σε παγκόσμιο επίπεδο.»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: Βανδάλισαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος και τη Συναγωγή -  Καταδίκη από το ΚΙΣΕ

Ελλάδα Λάρισα: Βανδάλισαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος και τη Συναγωγή - Καταδίκη από το ΚΙΣΕ

4.12.2020
Υπουργείο Υγείας: Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ο ελληνικός πληθυσμός

Ελλάδα Υπουργείο Υγείας: Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί ο ελληνικός πληθυσμός

4.12.2020
ΑΠΘ: «Δεν πέφτει το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης- Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο»

Ελλάδα ΑΠΘ: «Δεν πέφτει το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης- Η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο»

4.12.2020
Μελέτη: Παροδική η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αθήνα λόγω lockdown

Ελλάδα Μελέτη: Παροδική η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αθήνα λόγω lockdown

4.12.2020
Λαζανάς για νεκρούς από κορωνοϊό: Σαν να πέφτει καθημερινά ένα αεροπλάνο- Το lockdown έπρεπε να είναι πιο αυστηρό

Ελλάδα Λαζανάς για νεκρούς από κορωνοϊό: Σαν να πέφτει καθημερινά ένα αεροπλάνο- Το lockdown έπρεπε να είναι πιο αυστηρό

4.12.2020
Απαγωγή Λεμπιδάκη: Αθώοι τρεις κατηγορούμενοι - Μικρότερες ποινές για τους υπόλοιπους εννιά

Ελλάδα Απαγωγή Λεμπιδάκη: Αθώοι τρεις κατηγορούμενοι - Μικρότερες ποινές για τους υπόλοιπους εννιά

4.12.2020
Η Μάγδα Φύσσα συνυπογράφει το κάλεσμα για την εκδήλωση μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ελλάδα Η Μάγδα Φύσσα συνυπογράφει το κάλεσμα για την εκδήλωση μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

4.12.2020
Παγώνη: Στείλαμε εξώδικο στον Εξαδάκτυλο για τα όσα είπε για τους γιατρούς του ΕΣΥ

Ελλάδα Παγώνη: Στείλαμε εξώδικο στον Εξαδάκτυλο για τα όσα είπε για τους γιατρούς του ΕΣΥ

4.12.2020
Γεωργιάδης: Ανοίγουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και κομμωτήρια μετά τα εποχικά

Ελλάδα Γεωργιάδης: Ανοίγουν παιχνιδάδικα, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και κομμωτήρια μετά τα εποχικά

4.12.2020
ΕΛ.ΑΣ: Έβαλαν πρόστιμο σε παντρεμένο ζευγάρι που πήρε το ίδιο ταξί

Ελλάδα ΕΛ.ΑΣ: Έβαλαν πρόστιμο σε παντρεμένο ζευγάρι που πήρε το ίδιο ταξί

4.12.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια