Κλείνει η Village Voice, η μητέρα όλων των free press
TV & Media

Κλείνει η Village Voice, η μητέρα όλων των free press

Θύμα της διαφημιστικής συρρίκνωσης και της αδυναμίας της να επανεφεύρει το ψηφιακό της μοντέλο.

Η Village Voice, η πρώτη εναλλακτική εφημερίδα της Νέας Υόρκης, η οποία δημοσίευε τοπικές ειδήσεις και μικρές αγγελίες στην πόλη για δεκαετίες, θα πάψει να εκδίδεται και θα απολύσει περίπου το ήμισυ του προσωπικού της, δήλωσε ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας.

 

«Αυτή είναι μια θλιβερή μέρα για την Village Voice και για τα εκατομμύρια των αναγνωστών της. Η Village Voice αποτελεί βασικό συστατικό της δημοσιογραφίας της Νέας Υόρκης και διαβάζεται σε όλο τον κόσμο ", δήλωσε ο ιδιοκτήτης Peter Barbey.

 

«Αν και η εφημερίδα θα πάψει να ανανεώνεται, είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την κληρονομιά της ψηφιακά”, πρόσθεσε ο Barbey. Έτσι το τεράστιο αρχείο της Village Voice γίνεται ψηφιακά προσβάσιμο για όλες τις μελλοντικές γενιές.

 

Η Village Voice ιδρύθηκε το 1955, κέρδισε τρία βραβεία Pulitzer και αφήνει πίσω της μια ένδοξη παρακαταθήκη άρθρων γραμμένων από θρύλους  του δημοσιογραφικού και λογοτεχνικού  κόσμου, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους συνιδρυτές της, του Norman Mailer.

 

Παρά την σαφή αξία της, έπεσε θύμα των καιρών και της μείωσης των διαφημιστικών δαπανών. Τον Απρίλιο του 2017, ανέστειλλε την έντυπη έκδοση  και έγινε αποκλειστικά ψηφιακή. Όμως ούτε αυτό άρκεσε.

 

Σήμερα γράφτηκε το οριστικό της τέλος.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

TV & Media
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια