Ακριβώς δίπλα στο τείχος, μια παρέα παιδιών έπαιζε ποδόσφαιρο μέσα σ' ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, με το μυαλό μόνο σε μια μπάλα, μακριά απ' όσα μπορεί να συμβαίνουν στην άλλη μεριά του τείχους.
TV & Media

«Football Stories» στην Παλαιστίνη: Ένα ξεχωριστό επεισόδιο με φόντο τη Λωρίδα της Γάζας

Ο Άγγελος Γιακουμίδης και ο Γιώργος Λέντζας περνούν το τείχος της Παλαιστίνης και μας δείχνουν μια πλευρά της χώρας που δεν έχουμε ξαναδεί.

Το «Football Stories», η επιτυχημένη ποδοσφαιρική-ταξιδιωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ταξιδεύει αυτή την Τρίτη στην Παλαιστίνη για ένα επεισόδιο διαφορετικό από τα άλλα.

 

Ο Άγγελος Γιακουμίδης και ο Γιώργος Λέντζας περνούν το τείχος της Παλαιστίνης και μας δείχνουν μια πλευρά της χώρας που δεν έχουμε ξαναδεί.

 

Σε αυτό το επεισόδιο, το Football Storiesαφηγείται την προσπάθεια της αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης μέσω του ποδοσφαίρου, και πώς κατάφερε το ίδιο το άθλημα να ανθίσει μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, προσφέροντας ένα «όχημα διαφυγής» σε πολλούς ανθρώπους.

 

Από την πρωτεύουσα Ραμάλα μέχρι τη Βηθλεέμ, οι δύο φίλοι θα περιπλανηθούν από τη μια πόλη στην άλλη, καταγράφοντας τη ζωή και την καθημερινότητα εντός των τειχών, θα συναντήσουν ανθρώπους που αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες γύρω από το ποδόσφαιρο, το οποίο λειτουργεί ως διέξοδος από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, και θα γνωρίσουν την εθνική ομάδα γυναικών της Παλαιστίνης που ακόμα προσπαθεί να εδραιώσει την ταυτότητά της.

 

Με φόντο την πόλη της Βηθλεέμ, όπου συνυπάρχουν Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

 

Τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδας Νέων των Γυναικών είναι το ζωντανότερο παράδειγμα για το πώς η αγάπη για το ποδόσφαιρο μπορεί να τα βάλει με τις πιο αντίξοες συνθήκες.

 

Ο Κουσάι θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παλαιστινιακού ποδοσφαίρου και παλεύει σήμερα, με όχημα το ποδόσφαιρο, να φύγει από τη Βηθλεέμ, ψάχνοντας στην Ευρώπη τη δική του ποδοσφαιρική γη της Επαγγελίας.

 

Ο Μούσα παίζει ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα της Δυτική Όχθης και είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας της Παλαιστίνης. Επειδή είναι από τη Λωρίδα της Γάζας, δεν του επιτρέπεται να βγει εκτός Δυτικής Όχθης, το οποίο περιπλέκει την κατάσταση.

 

Δείτε το trailer:

 

 

«Football Stories» στην Παλαιστίνη

Με τον Γιώργο Λέντζα και τον Άγγελο Γιακουμίδη

Τρίτη 21/1 στις 23:45 στον ΑΝΤ1

#FootballStories

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

TV & Media
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια