Πηγή φωτό Twitter
TV & Media

Θάνος Δημάδης: Δικαστική δικαίωση και αποζημίωση 160.000 ευρώ για τον δημοσιογράφο

Η δικαιοσύνη επιδίκασε αποζημίωση 160.000 ευρώ στον δημοσιογράφο

Ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης δικαιώθηκε δικαστικά, για το περιστατικό της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο του 2016, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τότε υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.

 

Η Δικαιοσύνη επιδίκασε στον κ. Δημάδη αποζημίωση συνολικού ύψους 160.000 ευρώ μέχρι στιγμής, καταδικάζοντας τα πρόσωπα και τα ΜΜΕ εναντίον των οποίων είχε προσφύγει ο δημοσιογράφος. Τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης και άλλων ΜΜΕ εμφάνιζαν τότε τον Θάνο Δημάδη και τον επίσης δημοσιογράφο Δημήτρη Σουλτογιάννη ως συλληφθέντες και κατηγορούμενους για σειρά αδικημάτων από τις αμερικανικές αρχές.

 

Ο Θάνος Δημάδης είχε ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο του 2016 την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη για τα εν λόγω δημοσιεύματα. Τον Απρίλιο του 2018 ο «Εθνικός Κήρυκας» είχε δημοσιεύσει τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το «επεισόδιο» με τους δύο δημοσιογράφους. Έγγραφα που διέψευδαν τα περί σύλληψης. Τότε, ο κ. Δημάδης είχε δηλώσει ότι κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Νίκου Παππά.

 

Ο δημοσιογράφος έκανε ανάρτηση στα social media για τη δικαστική δικαίωσή του, κάνοντας ονομαστική αναφορά στα ΜΜΕ και τα πρόσωπα που καταδικάστηκαν. «Μου επιδικάστηκε συνολική αποζημίωση ποσού 160.000 ευρώ μέχρι στιγμής για την προσωπική και επαγγελματική βλάβη που μου προξένησαν με τα συκοφαντικά στημένα ψεύδη τους. Όλα τα πρόσωπα και τα ΜΜΕ εναντίον των οποίων προσέφυγα δικαστικά εκτός από την αποζημίωση, υποχρεώνονται να αποσύρουν κάθε δημοσίευμα εναντίον μου διαφορετικά υπάρχει ρήτρα επιπρόσθετης αποζημίωσής μου και προσωπική τους κράτησης όσο τα διατηρούν», έγραψε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

TV & Media
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια