Φωτογραφία αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
TV & Media

«Παγώνει» με δικαστική απόφαση κάθε μεταβολή στην ΕΡΤ

Και διορίζεται προσωρινή διοίκηση

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε χθες η Ειρηνοδίκης Χαλανδρίου, απαγορεύεται κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ΕΡΤ ΑΕ, με ευθύνη του προτεινόμενου διοικητικού συμβουλίου. Η διαταγή αυτή ισχύει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας «η προσφυγή κινείται στο σκεπτικό μας ότι η ΕΡΤ δεν έκλεισε ποτέ». Ο επί 27 χρόνια δικηγόρος της ΕΡΤ έχει προσφύγει και στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

 

Στην προσφυγή, που είχε γίνει από τον περασμένο Νοέμβριο και εκδικάστηκε χθες στο Ειρηνοδικείο, ο Γ. Κόκκας πρότεινε τα πρόσωπα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που πρέπει να διοριστούν προσωρινά, με πρόεδρο τον Ιωάννη Καρακώστα, πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ και νομικό. Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, υποστηρίζει ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη διορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΕΡΤ, όπως επίσης αναγκαία είναι η άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ως προς τη λειτουργία και την περιουσία της δημόσιας τηλεόρασης.

 

Μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου, ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος ζήτησε από την ειδική διαχειρίστρια στο υπουργείο Οικονομικών Αφροδίτη Γουγά, όλα τα στοιχεία της περιουσία της ΕΡΤ και της διαχείρισης της.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια