EPA
Άνθρωποι

Ο Thom Yorke και ο Brian Eno παραδέχτηκαν ότι είναι «υποκριτές του κλίματος»

«Αγαπητοί δημοσιογράφοι που μας αποκαλέσατε υποκριτές, έχετε δίκιο» αναφέρει η ανοιχτή επιστολή που υπέγραψαν διασημότητες και καλλιτέχνες για τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

Πολλοί διάσημοι και καλλιτέχνες υπέγραψαν μία ανοιχτή επιστολή της Extinction Rebellion που τους απηύθυνε κριτική, χαρακτηρίζοντάς τους ως υποκριτές σε ό,τι έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή.

 

«Αγαπητοί δημοσιογράφοι που μας έχετε αποκαλέσει υποκριτές, έχετε δίκιο. Ζούμε σε ζωές υψηλής περιεκτικότητας άνθρακα και οι βιομηχανίες στις οποίες ανήκουμε έχουν τεράστια αποτυπώματα άνθρακα. Όπως εσείς - και όλοι οι άλλοι - είμαστε κολλημένοι σε αυτή την οικονομία ορυκτών καυσίμων και χωρίς συστημική αλλαγή, ο τρόπος ζωής μας θα συνεχίσει να προκαλεί κλιματικές και οικολογικές ζημίες », σημειώνεται στην επιστολή.


Μεταξύ των καλλιτεχνών που έχουν υπογράψει βρίσκονται ο Thom Yorke, ο Brian Eno, και ο Robert Del Naja των Massive Attack.

 

Έχει παρατηρηθεί από πολλούς διάσημους ακτιβιστές για το κλίμα, ότι η δουλειά τους είναι πολύ δύσκολο να μην έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η περιοδείες για παράδειγμα, απαιτούν συνήθως πολλές πτήσεις αλλά αποτελούν μία μεγάλη πηγή εισοδήματος για τους επαγγελματίες μουσικούς. Το ίδιο ισχύει και στην κινηματογραφική βιομηχανία, όπου τα ταξίδια αποτελούν ένα σημαντικό συστατικό.


Ο Thom Yorke απηύθυνε παρόμοιες κατηγορίες περί υποκρισίας, λέγοντας: «Αυτό που πάντα με απασχολούσε ήταν το γεγονός ότι ενώ αγωνίζομαι για την κλιματική αλλαγή, είμαι κάποιος που πρέπει να πετάξει για το έργο του... Συμφωνώ απόλυτα ότι είμαι υποκριτής... αλλά τι θέλετε να κάνετε γι αυτό;» και προσθέτει «μπορείτε να κάνετε αρκετά, αλλά τα ουσιαστικά πράγματα πρέπει να συμβούν στο κοινοβούλιο και στον ΟΗΕ και αυτό πρέπει να συμβεί τώρα, δεν έχουμε χρόνο».

 

Η ανοιχτή επιστολή το αναγνωρίζει αυτό και προσθέτει «Υπάρχει, ωστόσο, μια πιο επείγουσα ιστορία στην οποία τα προφίλ και οι πλατφόρμες μας μπορούν να προσελκύσουν την προσοχή. Η ζωή στη γη πεθαίνει. Βρισκόμαστε στη δύνη της έκτης μαζικής εξαφάνισης» και συνεχίζει: «Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει ταχύτερα και πιο επιθετικά από ότι προβλεπόταν. Εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν, αφήνοντας τα σπίτια τους και φτάνουν στα σύνορά μας ως πρόσφυγες.

 

Παράλληλα με αυτούς τους ανθρώπους που ήδη πληρώνουν το τίμημα για την οικονομία μας με τα ορυκτά καύσιμα, υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά - που καλούνται σε δράση από την Γκρέτα Τούνμπεργκ – που μας παρακαλούν, τους ανθρώπους με εξουσία και επιρροή, να ξεσηκωθούμε και να αγωνιστούμε για το και να αγωνιστούν για το ήδη κατεστραμμένο μέλλον τους. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πρόσκλησή τους».

 

«Οι ιστορίες που γράφετε και μας αποκαλούν υποκριτές του κλίματος δεν θα μας κάνουν να σιωπήσουμε. Τα Μέσα ενημέρωσης υπάρχουν για να πούμε στο κοινό την αλήθεια. Εδώ και τώρα είναι η πιο επείγουσα στιγμή να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας στην Κλιματική και Οικολογική Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και να χρησιμοποιήσετε τις φωνές σας για να προσεγγίσετε νέα ακροατήρια με την αλήθεια».


«Προσκαλούμε όλους τους ανθρώπους με πλατφόρμες και προφίλ να έρθουν μαζί μας και να προχωρήσουμε πέρα από το φόβο, να χρησιμοποιήσουμε τις φωνές σας χωρίς φόβο για να κάνουμε την πραγματική ιστορία να ακουστεί πιο δυνατά. Χιλιάδες απλοί άνθρωποι διακινδυνεύουν την ελευθερία τους συμμετέχοντας σε μη βίαιη πολιτική ανυπακοή. Είμαστε εμπνευσμένοι από το θάρρος τους να μιλήσουν. Σας ικετεύουμε να κάνετε το ίδιο».


Ολόκληρη η λίστα με τις διασημότητες και τους καλλιτέχνες που υπέγραψαν την επιστολή.

 

 

 

Άνθρωποι

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρις Κουόμο: Ο αδερφός του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης μιλά για τη ζωή του με τον κορωνοϊό

Άνθρωποι Κρις Κουόμο: Ο αδερφός του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης μιλά για τη ζωή του με τον κορωνοϊό

3.4.2020
Αποφυλακίστηκε ο ράπερ Tekashi 6ix9ine λόγω κορωνοϊού - Είχε κάνει απόπειρα δολοφονίας

Άνθρωποι Αποφυλακίστηκε ο ράπερ Tekashi 6ix9ine λόγω κορωνοϊού - Είχε κάνει απόπειρα δολοφονίας

3.4.2020
Βίντεο με τον Μαραντόνα να σπάει την καραντίνα, πρώτο θέμα στην Αργεντινή

Άνθρωποι Βίντεο με τον Μαραντόνα να σπάει την καραντίνα, πρώτο θέμα στην Αργεντινή

3.4.2020
Πέθανε ο θρύλος της τζαζ Bucky Pizzarelli

Άνθρωποι Πέθανε ο θρύλος της τζαζ Bucky Pizzarelli

3.4.2020
Αυτή η γυναίκα είχε επιζήσει από την πανδημία της ισπανικής γρίπης το 1918, την κατέβαλε όμως ο κορωνοϊός στα 108 της

Άνθρωποι Αυτή η γυναίκα είχε επιζήσει από την πανδημία της ισπανικής γρίπης το 1918, την κατέβαλε όμως ο κορωνοϊός στα 108 της

2.4.2020
Κορωνοϊός: Πατέρας διδύμων ήταν σε κώμα για δέκα μέρες - Όταν συνήλθε δε θυμόταν τη γυναίκα και τα δίδυμά του

Άνθρωποι Κορωνοϊός: Πατέρας διδύμων ήταν σε κώμα για δέκα μέρες - Όταν συνήλθε δε θυμόταν τη γυναίκα και τα δίδυμά του

2.4.2020
Δωρεάν στο YouTube τα σπουδαία μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Βέμπερ

Άνθρωποι Δωρεάν στο YouTube τα σπουδαία μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Βέμπερ

2.4.2020
Δωρεά 1 εκατ.δολ. από την Ντόλι Πάρτον - Στην έρευνα για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Άνθρωποι Δωρεά 1 εκατ.δολ. από την Ντόλι Πάρτον - Στην έρευνα για το εμβόλιο του κορωνοϊού

2.4.2020
Ο Άνταμ Σλέσινγκερ των Fountains of Wayne πέθανε από κορωνοϊό

Άνθρωποι Ο Άνταμ Σλέσινγκερ των Fountains of Wayne πέθανε από κορωνοϊό

2.4.2020
Quarantine Dance: Ο Τζακ Μπλακ χορεύει ημίγυμνος στην αυλή του και γίνεται viral

Άνθρωποι Quarantine Dance: Ο Τζακ Μπλακ χορεύει ημίγυμνος στην αυλή του και γίνεται viral

1.4.2020