Η Μπάρμπαρα Κόρκοραν έχασε 400.000 δολάρια από την απάτη (Πηγή φωτό ΕPA)
Άνθρωποι

Έχασε 400.000 δολάρια με ένα email -Πώς έγινε η απάτη

Αμερικανίδα επιχειρηματίας έχασε 400.000 δολάρια από ένα email

Θύμα απάτης μέσω email, που της κόστισε σχεδόν 400.000 δολάρια έπεσε η Αμερικανίδα επιχειρηματίας Μπάρμπαρα Κόρκοραν.

 

Η εταιρεία της Κόρκοραν- επιχειρηματίας και επενδύτρια που έγινε γνωστή με τη συμμετοχή της στο ριάλιτι «Shark Tank»- έπεσε θύμα «ηλεκτρονικού ψαρέματος» (phishing). Όλα ξεκίνησαν όταν την προηγούμενη εβδομάδα η λογίστριά της έλαβε ένα email που αφορούσε την έγκριση πληρωμής για ανακαίνιση ακινήτου.

 

«Έχασα 388.700 δολάρια από το email που εστάλη στην εταιρεία μου. Ήταν ένα τιμολόγιο υποτίθεται ότι εστάλη από τη βοηθό μου στη λογίστριά μου, εγκρίνοντας την πληρωμή για ανακαίνιση ακινήτου. Δεν υπήρξε λόγος να δείξει καχυποψία, καθώς επενδύω πολλά σε ακίνητα», δήλωσε η Κόρκοραν στο People.

 

Η λογίστρια συνέχισε να επικοινωνεί με τον άνθρωπο που πίστευε ότι είναι βοηθός της Κόρκοραν και έκανε την πληρωμή την Τρίτη. Το λάθος διαπιστώθηκε όταν η λογίστρια έστειλε ένα email στην πραγματική ηλεκτρονική διεύθυνση της βοηθού της Κόρκοραν, ενημερώνοντάς την για το τι είχε κάνει.

 

Τότε έγινε αντιληπτή η απάτη που είχαν στήσει κάποιοι, αλλάζοντας ένα γράμμα στην διεύθυνση του email της βοηθού. Όμως ήταν ήδη αργά, καθώς τα χρήματα είχαν εξαφανιστεί από τον λογαριασμό. «Μου είπαν ότι αυτή είναι η συνήθης πρακτική και ότι δεν πρόκειται να πάρω πίσω τα λεφτά μου», δήλωσε η Κόρκοραν. Σύμφωνα με το TMZ, ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών, οι συνεργάτες της εντόπισε την πηγή των email σε κινεζική IP.

Άνθρωποι