Μυρσίνη Λοΐζου: Η κόρη του Μάνου Λοΐζου που μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

Μυρσίνη Λοΐζου: Η κόρη του Μάνου Λοΐζου που μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ποια είναι η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του σημαντικού έλληνα συνθέτη Μάνου Λοΐζου και της συγγραφέως Μάρως Λήμνου που δέχτηκε να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η Μυρσίνη Λοΐζου, η κόρη του συνθέτη Μάνου Λοΐζου, θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

 

Η Μυρσίνη Λοΐζου, κόρη του συνθέτη Μάνου Λοΐζου και της συγγραφέως Μάρως Λήμνου, είναι γραφίστρια και διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του μουσικοσυνθέτη.

 

Γεννήθηκε το 1966 στον Άγιο Παντελεήμονα, στη Φιλιππουπόλεως και μεγάλωσε στο Χολαργό.

 

«Από τον πατέρα μου κληρονόμησα την ηρεμία του και τον Αλεξανδρινό νωχελικό μου ρυθμό που σπάει νεύρα. Και κάποια κακά που δε θέλω να μοιραστώ. Από τη μητέρα μου το ψάχνω ακόμη, αν και η ψυχοθεραπεία μου τέλειωσε», είχε πει σε συνέντευξή της παλιότερα μιλώντας για τον Μάνο Λοΐζο.

 

«Με λένε Μυρσίνη Λοΐζου και γεννήθηκα τον Αύγουστο του 1966 στην Αθήνα. Μητέρα μου είναι η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μάρω Λοΐζου και πατέρας μου ο μουσικοσυνθέτης Μάνος Λοΐζος», αναφέρει στο βιογραφικό της η Μυρσίνη Λοίζου και συνεχίζει. «Πήγα σχολείο στο Χολαργό και συνέχισα στη Βακαλό, όπου σπούδασα γραφίστρια. Ασχολήθηκα με το graphic design αλλά και με τις πωλήσεις σε διάφορες εταιρίες web development. Το 2004 ήρθε στον κόσμο η κόρη μου Εμμανουέλα. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχω ενεργά μαζί με δημιουργούς του καλλιτεχνικού χώρου στη διαμόρφωση ενός καλύτερου και δικαιότερου πλαισίου για τα πνευματικά δικαιώματα, κάτι που πάντα με ενδιέφερε, καθώς στη χώρα μας δημιουργοί και κληρονόμοι ήμασταν σε καθεστώς ομηρίας σε μία μονοπωλιακή εταιρεία, την ΑΕΠΙ, έως το 2018, όταν και καταφέραμε να γίνει ανάκληση της λειτουργίας της. Το καλοκαίρι του 2018 δημιουργήθηκε ο νέος φορέας διαχείρισης δικαιωμάτων, η ΕΥΕΔ, ένα συνεταιριστικό σχήμα, βάσει διεθνών προτύπων».

 

Μάνος και Μυρσίνη Λοΐζου

 

Αν και χαμηλών τόνων, η Μυρσίνη Λοΐζου είχε απασχολήσει τα μμε το 2011, όταν με επιστολή της ζητούσε από το ΠΑΣΟΚ να σταματήσει να χρησιμοποιεί το τραγούδι «Καλημέρα ήλιε», στις κομματικές εκδηλώσεις του.

 

Η επιστολή που είχε στείλει η Μυρσίνη Λοΐζου και που τελικά πέτυχε να απαγορέψει το «Καλημέρα Ήλιε» για το ΠΑΣΟΚ.

 

AΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το σύνολο των ΜΜΕ

 

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.


Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:


Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.
Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

 

Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το "Καλημέρα Ήλιε" στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.
Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.


Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.


Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.

 

Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.


Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.


Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.

 

Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.
Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.

Μυρσίνη Λοΐζου»

 

Η Μυρσίνη Λοΐζου με την Χαρούλα Αλεξίου το 2007

 

Σε συνέντευξή της το 2017 στον Χαρίλαος Τρουβάς και το 1-2.gr είχε μιλήσει για μια ακόμη απαγόρευση:

 

«Έχω απαγορεύσει μόνο στην Αφροδίτη Μάνου να βάλει στίχους στο «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας». Κι έχουμε πάει στα δικαστήρια, δυστυχώς. Αλλά δε γινόταν κατανοητό. Και μετά από δυο – τρεις μήνες πάω και στη Χαρούλα και μου λέει «έλα να σου βάλω κάτι» και μου βάζει το «Ζεϊμπέκικο» με στίχους δικούς της! Είπα και σ' αυτήν όχι – δε φτάσαμε βέβαια στα δικαστήρια!»

 

Σε ανάρτησή της, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στις ευρωεκλογές, η Μυρσίνη Λοΐζου τονίζει ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε θέλει να γίνει.

 

Η Μυρσίνη Λοΐζου - Φωτογραφία από Facebook

 

Η Μυρσίνη Λοΐζου - Φωτογραφία από Facebook

 

«Μου είναι δύσκολο να εξηγήσω το πώς και το γιατί. Μου έγινε μια πρόταση, θεωρώ πολύ τιμητική, και αποφάσισα να δεχτώ. Θα είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή την υπόθεση της ΑΕΠΙ, για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, είδα από κοντά πώς υλοποιείται ένα σχέδιο όταν το έχουν καταρτίσει άνθρωποι με όραμα και μεθοδικότητα. Πώς όταν υπάρχει αφοσίωση μπορεί να λυθεί και ο πιο δύσκολος γόρδιος δεσμός», αναφέρει στην ανάρτησή της στο Facebook, εξηγώντας την απόφασή της να ασχοληθεί με την πολιτική και να δεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Με την υποψηφιότητα μου, μου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξω στον εαυτό μου ότι το όνειρο μπορεί να είναι πιο κοντά από ό,τι έχεις φανταστεί. Ή μια εντελώς άλλη διαδρομή. Μπαίνω σε αυτόν τον αγώνα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αλλά και με αθωότητα για την πολιτική. Ελπίζω να τα καταφέρω.

 

Γιατί ο πολιτισμός, τα πνευματικά δικαιώματα, η μάχη κατά του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ακροδεξιάς, που σηκώνει κεφάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανέκαθεν με απασχολούσαν και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να υπερασπιστώ τις αρχές μου και σε ένα άλλο πεδίο», επισημαίνει ακόμη.

 

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε θέλω να γίνω. Θα συνεχίσω να είμαι η Μυρσίνη που ποστάρει φωτογραφίες στο facebook και την συγκινεί η μουσική και η φύση. Όμως κομμάτι του εαυτού μου ήταν επίσης, πάντα να στέκομαι δίπλα σε όσους χρειάζονται φωνή, ειδικά στα χρόνια της κρίσης. Και τώρα που μπορώ να διεκδικήσω ένα καλύτερο παρόν και ένα πιο όμορφο μέλλον για την κόρη μου και τους ανθρώπους που ζούνε σε αυτόν τον τόπο, νιώθω την ανάγκη να το κάνω. Εύχομαι να σας έχω δίπλα μου και σε αυτό το ταξίδι», καταλήγει.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πολιτική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσκόπηση ALCO: 4 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα εμβολιασμών

Πολιτική Δημοσκόπηση ALCO: 4 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα εμβολιασμών

22.1.2021
Κοντοζαμάνης: Προκήρυξη 500 νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού για άγονες θέσεις

Πολιτική Κοντοζαμάνης: Προκήρυξη 500 νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού για άγονες θέσεις

22.1.2021
Κεραμέως: Με μάσκες και διαφορετικά διαλείμματα ανοίγουν Γυμνάσια & Λύκεια - Τι ανακοίνωσε για φοιτητές

Πολιτική Κεραμέως: Με μάσκες και διαφορετικά διαλείμματα ανοίγουν Γυμνάσια & Λύκεια - Τι ανακοίνωσε για φοιτητές

22.1.2021
Την Δευτέρα οι υπογραφές για τα Rafale - Στην Αθήνα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας

Πολιτική Την Δευτέρα οι υπογραφές για τα Rafale - Στην Αθήνα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας

22.1.2021
Σύνοδος Κορυφής: Εμβολιασμός, μεταλλάξεις και πιστοποιητικό στο επίκεντρο - Έκκληση ECDC για νέα μέτρα

Πολιτική Σύνοδος Κορυφής: Εμβολιασμός, μεταλλάξεις και πιστοποιητικό στο επίκεντρο - Έκκληση ECDC για νέα μέτρα

21.1.2021
Κικίλιας: 5.881 ενεργά κρούσματα στη χώρα - Νοσηλεύονται πάνω από 1.400 άτομα

Πολιτική Κικίλιας: 5.881 ενεργά κρούσματα στη χώρα - Νοσηλεύονται πάνω από 1.400 άτομα

21.1.2021
Τσίπρας: Η κυβέρνηση αδικεί τους κυνηγούς και τους ψαράδες - ΝΔ: «Κυνήγι εκλογικών θηραμάτων»

Πολιτική Τσίπρας: Η κυβέρνηση αδικεί τους κυνηγούς και τους ψαράδες - ΝΔ: «Κυνήγι εκλογικών θηραμάτων»

21.1.2021
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική στα ΜΜΜ

Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική στα ΜΜΜ

21.1.2021
ΚΥΣΕΑ:  Παραμένουν στις θέσεις τους ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και ο αρχηγός του ΓΕΑ

Πολιτική ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν στις θέσεις τους ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και ο αρχηγός του ΓΕΑ

21.1.2021
Μητσοτάκης: Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για αεροπορικές, θαλάσσιες & σιδηροδρομικές μετακινήσεις

Πολιτική Μητσοτάκης: Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για αεροπορικές, θαλάσσιες & σιδηροδρομικές μετακινήσεις

21.1.2021
7 Σχόλια
avatar
insert_coin 12.3.2019 | 19:32
Με την απαγόρευση της χρήσης του "Καλημέρα Ήλιε" απο το ΠΑΣΟΚ και την συμπόρευσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπω τεράστιο περιθώριο για τρολάρισμα.
avatar
ΕΛΠΟ 12.3.2019 | 20:26
Η Μυρσίνη Λοίζου κυρίως μάλλον ετεροπροσδιορίζεται - ή προσπαθεί -, μέσω του πατέρα της και του έργου του που νομικά διαχειρίζεται.

Κάτι που βαραίνει πολύ στους ώμους της, μάλλον παραπάνω από όσο αντέχει.

Το αποτέλεσμα είναι κατ' εμέ μια εκτεταμένη σύγχιση και έλλειψη αυτοπεποίθησης, που την κάνει να αντιδρά σπασμωδικά, προκειμένου να αποσπάσει σεβασμό.

Και εδώ μπαίνει το αν πρέπει να ψηφισθεί από τον κόσμο, την ώρα που η σοβαρή πολιτική απαιτεί τουλάχιστον μια οργανωμένη και νηφάλια σκέψη...

Κατά τα άλλα, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ.

Όπως και άλλους επώνυμους, που τους "κλώτσησε" όταν κατάλαβαν την απόσταση μεταξύ "φαίνεσθαι" και "πράττειν" και δεν ήταν πια υπάκουοι χρήσιμοι.

avatar
Des40 12.3.2019 | 21:04
Δηλαδή η κα Λοϊζου κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ για την κατάντια της χώρας (και πολύ καλά έκανε) Τώρα βλέποντας αυτόν τον περιφερόμενο θίασο που έχουμε για κυβέρνηση,που έχει πάρει στελέχη του "αμαρτωλού" ΠΑΣΟΚ για να μη χάσει την εξουσία, που μας λένε για προληπτικές προσαγωγές ,που έχουν χάσει την ζωή τους άνθρωποι στην Μάνδρα, στο Μάτι και δεν ντρέπονται έστω λίγο, αντίθετα μας κουνάνε και το δάχτυλο και τόσα άλλα τραγελαφικά.ΤΩΡΑ η κα Λοϊζου βρήκε το κόμμα για να διεκδικήσει ένα καλύτερο παρόν και ένα όμορφο μέλλον. Τι να πω! Ή εγώ ζω σε άλλη χώρα ή κάτι δεν έχω καταλάβει από την καταπληκτική κυβέρνηση μας.
avatar
Μεταμεσονύχτια_Ντίκ_Πίκ 12.3.2019 | 21:50
Αν ήταν ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος με το ίδιο βιογραφικό αλλά με άλλο επίθετο ,λέτε να τον βάζανε ;
Εγώ πιστεύω πως ναι ,γιατι αυτοί ειναι το καινούργιο και οχι το παλιό που έφυγε ...
avatar
σκύλος 12.3.2019 | 22:00
Τι έκανες;

Απαγόρευσα τον ήλιο τον πράσινο στο πασοκ και κατέβηκα ευρωεκλογές με το νεοπασοκ.

Tilt...
avatar
Ramon Ramone 12.3.2019 | 23:36
Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Πηγή: www.lifo.gr

"Γι΄αυτό κι εγώ πάω με τον Σύριζα που δεν τα ξεπουλάει..."

https://www.youtube.com/watch?v=5rPsNr8eWMg
avatar
michalex 13.3.2019 | 13:13
Όνομα: Μυρσίνη
Επάγγελμα: Λοίζου
Προσλαμβάνεστε
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια