EUROKINISSI
Πολιτική

ΝΔ: Ιστορική νίκη - Μεγάλη πολιτική αλλαγή

Για μια «μεγάλη πολιτική αλλαγή» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

Για μια «μεγάλη πολιτική αλλαγή» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

 

«Σήμερα έγινε το δεύτερο βήμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που επιθυμούν οι πολίτες. Το μήνυμα τους είναι ηχηρό, και καθολικό, καθώς ποτέ στο παρελθόν μια παράταξη δεν είχε κερδίσει τις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Και μάλιστα τις 11 εξ αυτών με τους υποψηφίους που είχαν την επίσημη υποστήριξη της», αναφέρει η Πειραιώς.

 

«Αντίστοιχα ποτέ στο παρελθόν ένα κυβερνών κόμμα δεν έχει συντριβεί στο σύνολο της επικράτειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατόρθωσε να εκλέξει παρά 1 από τους 13 περιφερειάρχες (στην Κρήτη) που στήριξε επίσημα, και ασφαλώς δεν μπορεί να εμφανίζει και ως επιτυχία του τη συγκεκριμένη νίκη καθώς ο κ. Αρναουτάκης, που επανεξελέγη, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και στηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ.

 

»Πρωτοφανής είναι η επικράτηση της ΝΔ και στον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης, δηλαδή στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα η ΝΔ εκλέγει 35 δημάρχους που προέρχονται από τις τάξεις της, έναντι 9 που προέρχονται από το ΚΙΝΑΛ και μόλις 5 από τον ΣΥΡΙΖΑ (μάλιστα μόνον ο ένας εξ αυτών είναι κομματικό του στέλεχος)».

 

 

 «Η ΝΔ επικράτησε μετά από 21 χρόνια στο λεκανοπέδιο της Αττικής και μάλιστα με μια ιστορική νίκη. Το ποσοστό άνω του 65% που έχει λάβει στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στην οποία ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, δείχνει από μόνο του την απόφαση των Ελλήνων να γυρίσει σελίδα η χώρα.

 

»Η καθολική υπεροχή της ΝΔ επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες κέρδισε περιφέρειες της χώρας που εκλογικά πάντα υστερούσε, όπως τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια. Αντίστοιχης πολιτικής σημασίας είναι και η επικράτηση του Παν. Νίκα έναντι του Π. Τατούλη στην Πελοπόννησο. Και αυτό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει μια αυτοδιοικητική επιλογή απέναντι στην εύκολη λύση που θα ήταν η στήριξη του νυν περιφερειάρχη που προέρχεται από τη ΝΔ

 

»Ένα ακόμη κερδισμένο στοίχημα του κ. Κυρ. Μητσοτάκη είναι η επικράτηση δύο νέων ανθρώπων που επέλεξε παίρνοντας ένα πολιτικό ρίσκο για να σηματοδοτήσει την ανανέωση στην πολιτική σκηνή την οποία επιθυμούν οι πολίτες. Του 35χρονου Φάνη Σπανού στη Στερεά Ελλάδα και του 38χρονου Νεκτάριου Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα οι οποίοι επικράτησαν ανατρέποντας όλα τα αρχικά προγνωστικά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πολιτική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προανακριτική Novartis - Παπαγγελόπουλος: Αναξιόπιστος μάρτυρας ο Μιωνής

Πολιτική Προανακριτική Novartis - Παπαγγελόπουλος: Αναξιόπιστος μάρτυρας ο Μιωνής

25.2.2020
Βουλή: «Ναι» στην άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ, Βλάση και Συρίγου

Πολιτική Βουλή: «Ναι» στην άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ, Βλάση και Συρίγου

25.2.2020
UEFA και FIFA υπέγραψαν με την Κυβέρνηση μνημόνιο για το ποδόσφαιρο – Όλα όσα προβλέπει

Πολιτική UEFA και FIFA υπέγραψαν με την Κυβέρνηση μνημόνιο για το ποδόσφαιρο – Όλα όσα προβλέπει

25.2.2020
Πέτσας: Θα προχωρήσουν τα κλειστά κέντρα στα νησιά -Υγειονομικές βόμβες οι ανοιχτές δομές

Πολιτική Πέτσας: Θα προχωρήσουν τα κλειστά κέντρα στα νησιά -Υγειονομικές βόμβες οι ανοιχτές δομές

25.2.2020
Novartis: Ο «Σαράφης» λέει ότι υπάρχουν email για τις παράνομες πληρωμές

Πολιτική Novartis: Ο «Σαράφης» λέει ότι υπάρχουν email για τις παράνομες πληρωμές

25.2.2020
Δένδιας σε Γκουτέρες: Η Ελλάδα έχει ρόλο και λόγο για την κατάσταση στη Λιβύη

Πολιτική Δένδιας σε Γκουτέρες: Η Ελλάδα έχει ρόλο και λόγο για την κατάσταση στη Λιβύη

24.2.2020
Κικίλιας: Ίσως αυξάνεται η πιθανότητα να έρθει ο κοροναϊος στην Ελλάδα -Είμαστε θωρακισμένοι

Πολιτική Κικίλιας: Ίσως αυξάνεται η πιθανότητα να έρθει ο κοροναϊος στην Ελλάδα -Είμαστε θωρακισμένοι

24.2.2020
Novartis: Αποχωρεί το ΚΚΕ από την Προανακριτική

Πολιτική Novartis: Αποχωρεί το ΚΚΕ από την Προανακριτική

24.2.2020
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κοροναϊό -Μέτρα προστασίας, λόγω Ιταλίας

Πολιτική Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κοροναϊό -Μέτρα προστασίας, λόγω Ιταλίας

24.2.2020
Προανακριτική Novartis: Καταθέτουν σήμερα «Σαράφης» και «Κελέση»

Πολιτική Προανακριτική Novartis: Καταθέτουν σήμερα «Σαράφης» και «Κελέση»

24.2.2020
3 Σχόλια
λukum (το) 3.6.2019 | 03:07
»Ένα ακόμη κερδισμένο στοίχημα του κ. Κυρ. Μητσοτάκη είναι η επικράτηση δύο νέων ανθρώπων που επέλεξε παίρνοντας ένα πολιτικό ρίσκο για να σηματοδοτήσει την ανανέωση στην πολιτική σκηνή την οποία επιθυμούν οι πολίτες. Του 35χρονου Φάνη Σπανού στη Στερεά Ελλάδα και του 38χρονου Νεκτάριου Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα.


Σόρρυ κι όλας, αλλά η νεότητα δεν μπορεί να αποτελεί προσόν στην πολιτική. Δεν κατέβηκαν στα καλλιστεία.

Να θυμίσουμε πως τόσο ο Τσίπρας όσο και το Alter Ego του ο Καραμανλής νεότατοι έγιναν Πρωθυπουργοί.

Επίσης να υπενθυμίσουμε στον κύριο Μητσοτάκη πως η ψήφος στη ΝΔ ήταν ψήφος τιμωρίας στον Σύριζα, (κυρίως λόγω Πρεσπών και μεταναστευτικού) διότι σε όλες τις άλλες πληγές του Σύριζα έχει και η «σεμνή και ταπεινή» ΝΔ μακρά ιστορία...
skeletor 3.6.2019 | 07:37
Οι ψηφοφόροι είπαν να στείλουν ένα μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν του έδωσαν καμία Περιφέρεια και μόλις 8 δήμους από τους 332, αλλά είχε και αποχή μην ξεχνάμε, ενώ ήδη ξεκίνησαν να πεθαίνουν παιδάκια και να ζεσταίνεται ο κόσμος στη φωτιά, όπως με Σαμαρά. Κανείς μας δεν είναι ασφαλής με Κούλη.
avatar
ΕΛΠΟ 3.6.2019 | 06:45
«Σήμερα έγινε το δεύτερο βήμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που επιθυμούν οι πολίτες. Το μήνυμα τους είναι ηχηρό, και καθολικό, καθώς ποτέ στο παρελθόν μια παράταξη δεν είχε κερδίσει τις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Και μάλιστα τις 11 εξ αυτών με τους υποψηφίους που είχαν την επίσημη υποστήριξη της», αναφέρει η Πειραιώς. Πηγή: www.lifo.gr

Συγκρατηθείτε κύριοι.

Μην ερμηνεύετε ούτε να παρουσιάζετε το αποτέλεσμα σαν ιδεολογική επιλογή. Γιατί θα αποδειχθείτε τόσο πολιτικά αφελείς, όσο και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.

Σήμερα δόθηκε απλά το δεύτερο ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ, ΠΟΥ ΑΦΕΝΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΙΟ ΠΕΝΗΤΑ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ, ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΑ ΓΕΡΑΣΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΤΗΣ.

Και ακολουθεί το τρίτο ράπισμα στις βουλευτικές, πάλι για την ίδια αιτία.

Μην αυταπατάστε λοιπόν ότι ξαφνικά οι Έλληνες έγιναν ΝΔ.

Εφεξής και μέχρι να αποκατασταθεί η αξιοπρεπής διαβίωση του μέσου πολίτη από την φτώχεια που περιέπεσε με ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ, Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Μην το ξεχνάτε !