Η Liberation κάνει λόγο για Δυναστεία Μητσοτάκη - Ο μικρός «Κούλης» στην εξουσία
Πολιτική

Η Liberation κάνει λόγο για Δυναστεία Μητσοτάκη - Ο μικρός «Κούλης» στην εξουσία

Για δυναστεία Μητσοτάκη κάνει λόγο η Liberation στο δημοσίευμά της

Για δυναστεία Μητσοτάκη κάνει λόγο η Liberation στο δημοσίευμά της σχολιάζοντας τις εκλογές στην Ελλάδα ενώ αντί για το κανονικό όνομα του πρωθυπουργού τον αναφέρει ως «ο μικρός Κούλης» στον τίτλο.

 

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει πως για τους Έλληνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα γνώριμο πρόσωπο. Στη συνέχεια αναφέρεται στο πώς η οικογένεια Μητσοτάκη έχει κυριαρχήσει για δεκαετίες στην κεντρική πολιτική σκηνή και αναφέρει πως η νίκη του Κυριάκου σηματοδοτεί την επιστροφή των δυναστειών (Παπανδρέου ή Καραμανλή) που κυβέρνησαν τη χώρα με τη σειρά τους για περισσότερο από μισό αιώνα ενώ αναφέρει πως οι οικογένειες αυτές έγιναν σύμβολα νεποτισμού και πελατειακών σχέσεων που έχουν καταστρέψει τη χώρα.

 

Σε ηλικία 51 ετών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγός του συντηρητικού κόμματος της Ελληνικής Νέας Δημοκρατίας, ήταν σίγουρος για την εκλογική του νίκη εδώ και πολλές εβδομάδες, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα καθώς οι δημοσκοπήσεις του έδιναν τουλάχιστον οκτώ μονάδες διαφοράς από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. αναφέρει η Liberation και σχολιάζει: «Με σπορ λουκ, βλέμμα περισυλλογής, φορώντας πουκάμισο με σηκωμένα μανίκια, χωρίς γραβάτα και με μετρημένο τόνο που θέλει να ανακόψει τη συνηθισμένη υστερία της ελληνικής πολιτικής τάξης, ο "Κούλης" μέσα από την εκλογική του καμπάνια ήθελε να περάσει μία εικόνα αντίθετη από την ιδεολογικά άκαμπτη και συμβιβασμένη σε πολλά οικονομικά σκάνδαλα πολιτική».

 

«Ωστόσο, θα πρέπει να απαλλαγεί από αυτό το ψευδώνυμο που επέβαλαν οι αντίπαλοί του, παίζοντας με το συντομογραφημένο "Κυριακούλη" ή με άλλα λόγια "τον μικρό Κυριάκο"» σημειώνει η εφημερίδα ενώ αναρωτιέται αν τελικά «θα καταφέρει να επιβάλει νέα πρόσωπα και να απαλλαγεί από τους παλαιοκομματικούς φρουρούς της παράταξής του;».

 

«Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα γυρίζει την σελίδα Τσίπρας» είναι ο τίτλος σε άλλο άρθρο της Liberation που θεωρεί ότι το κόμμα της αριστεράς απογοήτευσε εκείνους που ήλπιζαν ότι θα είναι προστατευμένοι από την λιτότητα.

 

Με τίτλο «Εκλογές στην Ελλάδα: με απόλυτη πλειοψηφία, ο υποψήφιος της δεξιάς Μητσοτάκης κερδίζει το στοίχημά του, η εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να κυβερνήσει με ελεύθερα τα χέρια. Παρά την ήττα του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται ως μεγάλη δύναμη της αντιπολίτευσης, προσθέτει.

 

«Χαστούκι για τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση του Nouvel Observateur. Στο ρεπορτάζ επιχειρείται να δοθεί μία εξήγηση για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδίδεται «στην στροφή των 180 μοιρών που αναγκάσθηκε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας το 2015, «αναγκαζόμενος να δεχθεί ένα πακέτο διάσωσης που συνοδευόταν από βαριά μέτρα για να αποτραπεί η έξοδος από την ευρωζώνη, πράγμα που οι ψηφοφόροι δεν του συγχώρεσαν».

 

«Τρία χρόνια αφού ανέλαβε τα ηνία του συντηρητικού κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θεωρείται μεταρρυθμιστής και κοντά στον επιχειρηματικό κόσμο, υποσχέθηκε ότι «θα ανατάξει την οικονομία» και ότι «θα αφήσει πίσω την κρίση», αναφέρει ο NouvelObs, που θεωρεί ότι η ανάδειξη ως πρωθυπουργού «ενός γιου πρωθυπουργού» συνιστά «επιστροφή στη οικογενειοκρατία».

 

Πολιτική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ: Η προσπάθεια της Τουρκίας να διαστρεβλώσει την Ιστορία προκαλεί θλίψη

Πολιτική ΥΠΕΞ: Η προσπάθεια της Τουρκίας να διαστρεβλώσει την Ιστορία προκαλεί θλίψη

8.12.2019
Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία μας είπε «να μη χτυπάμε πολύ τα χέρια στο τραπέζι»

Πολιτική Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία μας είπε «να μη χτυπάμε πολύ τα χέρια στο τραπέζι»

8.12.2019
Η απάντηση Μπακογιάννη για τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό στην Αθήνα

Πολιτική Η απάντηση Μπακογιάννη για τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό στην Αθήνα

8.12.2019
Δένδιας: Η Τρίπολη εκβιάστηκε για να υπογράψει τη συμφωνία με την Τουρκία

Πολιτική Δένδιας: Η Τρίπολη εκβιάστηκε για να υπογράψει τη συμφωνία με την Τουρκία

8.12.2019
Σχοινάς: Η Ελλάδα είναι η Ρεάλ των Βαλκανίων

Πολιτική Σχοινάς: Η Ελλάδα είναι η Ρεάλ των Βαλκανίων

8.12.2019
Κεραμέως: Τα παιδιά θα διδάσκονται εθελοντισμό, σεξουαλική αγωγή & επιχειρηματικότητα στα σχολεία

Πολιτική Κεραμέως: Τα παιδιά θα διδάσκονται εθελοντισμό, σεξουαλική αγωγή & επιχειρηματικότητα στα σχολεία

8.12.2019
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Πέσατε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου

Πολιτική Τουρκικό ΥΠΕΞ: Πέσατε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου

8.12.2019
Υπ. Εξωτερικών προς Ερντογάν: Το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβυής δεν έχει καμία αξία

Πολιτική Υπ. Εξωτερικών προς Ερντογάν: Το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβυής δεν έχει καμία αξία

7.12.2019
Νέος υφυπουργός Εξωτερικών ο Κώστας Βλάσης

Πολιτική Νέος υφυπουργός Εξωτερικών ο Κώστας Βλάσης

7.12.2019
Υπ. Οικονομικών: Παράταση στο υφιστάμενο πλαίσιο για την προστασία της Α' κατοικίας

Πολιτική Υπ. Οικονομικών: Παράταση στο υφιστάμενο πλαίσιο για την προστασία της Α' κατοικίας

7.12.2019
1 Σχόλια
Shady_forest 8.7.2019 | 13:56
Παγκοσμίως οι κομμουνιστές ίδιοι είναι...