Ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλους (Α) παρέλαβε από την απερχόμενη Ελευθερία Χατζηγεωργίου (Δ).
Πολιτική

Ο Καράογλου παρέλαβε το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: Έτοιμος να συνεργαστώ με όλους

Στη σκιά της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής στο ΥΜΑΘ

Στη σκιά της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, χωρίς το τελετουργικό και την παρουσία κόσμου, όπου ο Θεόδωρος Καράογλου παρέλαβε από την απερχόμενη Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

 

Από τη Χαλκιδική, όπου βρίσκονταν από τα ξημερώματα, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με τον νέο υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου μετέβησαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κι ενώ ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τους ευρισκόμενους στον τόπο της τραγωδίας.

 

«Είναι μια δύσκολη μέρα για τη Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα. Έουν υπάρξει εκτεταμένες ζημιές και προβλήματα σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής και, δυστυχώς, έχουν χάσει τη ζωή έξι συνάνθρωποι μας, από την απίστευτη καταστροφή χθες τη νύχτα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός και συνέχισε: «Βρισκόμαστε εκεί από τα ξημερώματα μαζί με τον κ. Καράογλου, τον υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη σε απόλυτη συνεργασία με τους δήμους και με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπό τον κ. Τζιτζικώστα, για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Γι αυτό το λόγο και η σημερινή διαδικασία παράδοσης-παραλαβής γίνεται τελείως σύντομα και τυπικά, προκειμένου να μπορέσει ο κ. Καράαογλου να ξεκινήσει τη δουλειά, θα έχουμε τις επόμενες μέρες το περιθώριο να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα θέματα».

 

«Μετά από μια μεγάλη τραγωδία στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική η διαδικασία εδώ δεν μπορεί να είναι όπως θα έπρεπε να είναι, δηλαδή μια διαδικασία διαφορετική από είναι σήμερα», είπε η κ. Χατζηγεωργίου και πρόσθεσε: «Θρηνούμε έξι θύματα και η κατάσταση ακόμα στη Χαλκιδική είναι δύσκολη. Ενημερώθηκα κι εγώ από τον κ. Θεοδωρικάκο και τον κ. Καράογλου για το τι συμβαίνει στην περιοχή. Θα έχουμε τη δυνατότητα και σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες να ενημερώσω τον κ. Καράογλου για το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Έχουν γίνει πολλά πράγματα, κάποια τα γνωρίζουν, κάποια θα έχουμε τη δυνατότητα να τα πούμε και το επόμενο διάστημα. Εύχομαι πραγματικά μέσα από την καρδιά μου υγεία, καλή δύναμη και καλό κουράγιο στο έργο στο ΥΜΑΘ γιατί είναι ένα σημαντικό υπουργείο και για τη Θεσσαλονίκη και για τη Βόρεια Ελλάδα».

 

Έτοιμος να ξεκινήσει δουλειά από σήμερα δήλωσε ο κ. Καράογλου ο οποίος απηύθυνε πρόταση συνεργασίας προς όλες τις πλευρές, λέγοντας πως είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, μετριοπαθής, συναινετικός και συνεργάσιμος.

 

«Σε μια δύσκολη μέρα όπου θρηνούμε έξι αθώα θύματα, έξι ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν για διακοπές και έχασαν τη ζωή τους από την απρόβλεπτη Θεομηνία, όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν δυνατό να κάνουμε επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Γι αυτό το λόγο η σχετική τελετή ακυρώθηκε και βρισκόμαστε εδώ για το τυπικό», είπε ο κ. Καράογλου.

 

«Από σήμερα κιόλας ξεκινάμε δουλειά. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση αυξημένων προσδοκιών από τον ελληνικό λαό και θα προσπαθήσουμε, καταθέτοντας την κάθε ικμάδα της δύναμης μας για να βοηθήσουμε να πετύχουμε ώστε ο τόπος να πάει μπροστά, να αντιμετωπίσουμε όσο περισσότερο και όσο καλύτερα γίνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, η Μακεδονία και η Θράκη και η Ελλάδα γενικότερα», σημείωσε.

 

Υπενθύμισε ότι πριν από πέντε χρόνια είχε διατελέσει για δύο χρόνια υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και άρα, όπως είπε, επιστρέφει σε «γνώριμα λημέρια», γνωρίζει τους ανθρώπους, τους χώρους και τα προβλήματα και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, για την αντιμετώπιση τους.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχόλιο του Χαρδαλιά για τον Κουμουτσάκο που κοινώνησε: «Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά...»

Πολιτική Το σχόλιο του Χαρδαλιά για τον Κουμουτσάκο που κοινώνησε: «Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά...»

18.9.2020
Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στην Αττική για συναθροίσεις & εκδηλώσεις - «Θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα»

Πολιτική Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στην Αττική για συναθροίσεις & εκδηλώσεις - «Θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα»

18.9.2020
Μύδροι ΣΥΡΙΖΑ για το σχόλιο του Γεωργιάδη για τις λάθος μάσκες στα σχολεία: «Το παραδέχονται»

Πολιτική Μύδροι ΣΥΡΙΖΑ για το σχόλιο του Γεωργιάδη για τις λάθος μάσκες στα σχολεία: «Το παραδέχονται»

18.9.2020
Βουλή: Εξ αποστάσεως οι ονομαστικές ψηφοφορίες- Μέσω κινητού ή υπολογιστή

Πολιτική Βουλή: Εξ αποστάσεως οι ονομαστικές ψηφοφορίες- Μέσω κινητού ή υπολογιστή

17.9.2020
Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 16,9% της ΝΔ - Το 33% κατά της μάσκας στα σχολεία παρά τις οδηγίες των ειδικών

Πολιτική Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 16,9% της ΝΔ - Το 33% κατά της μάσκας στα σχολεία παρά τις οδηγίες των ειδικών

17.9.2020
Λιάκος: Και εγώ φωτιά θα έβαζα αν βρισκόμουν στη Μόρια - Η απάντηση της κυβέρνησης

Πολιτική Λιάκος: Και εγώ φωτιά θα έβαζα αν βρισκόμουν στη Μόρια - Η απάντηση της κυβέρνησης

17.9.2020
Επιχείρηση «Hook»: Ελληνικά F-16 συνοδεύουν αμερικανικά βομβαρδιστικά

Πολιτική Επιχείρηση «Hook»: Ελληνικά F-16 συνοδεύουν αμερικανικά βομβαρδιστικά

17.9.2020
Κατατέθηκε τροπολογία για 100 χιλ. νέες θέσεις εργασίας - Ποιους αφορά

Πολιτική Κατατέθηκε τροπολογία για 100 χιλ. νέες θέσεις εργασίας - Ποιους αφορά

16.9.2020
Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Βλέπω παράθυρο ευκαιρίας- Ανησυχία για τη νέα NAVTEX στην Κύπρο

Πολιτική Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Βλέπω παράθυρο ευκαιρίας- Ανησυχία για τη νέα NAVTEX στην Κύπρο

16.9.2020
Κικίλιας: Στο 37,5% η πληρότητα των ΜΕΘ για κορωνοϊό- Ενισχύονται στην Αττική

Πολιτική Κικίλιας: Στο 37,5% η πληρότητα των ΜΕΘ για κορωνοϊό- Ενισχύονται στην Αττική

16.9.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια