ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πολιτική

Πέτσας: Ο Κορκονέας αποφυλακίζεται με τον νέο Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε πως ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίζεται με τον νέο ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίζεται χάρη στο νέο ποινικό κώδικά του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές. Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων. Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανώτατου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται πλέον από τα 20 στα 15 έτη» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των συντακτών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

 

«Είναι αλήθεια ότι ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας είναι συνολικά προς την ορθή κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις του που ήδη εξετάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να τροποποιηθούν. Έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» πρόσθεσε.

 

Επιτελικό κράτος 

 

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης επανάλαβε ότι δεν υπάρχει καμία αύξηση των μετακλητών με το νομοσχέδιο, αντίθετα υπάρχει μείωση. «Έχουμε δει την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να πείσει ότι επί των ημερών της μειώθηκαν οι μετακλητοί. Θα σας παραπέμψω σε συγκεκριμένα φύλλα της κυβερνήσεως 466 και 484 που εκδόθηκαν πριν λίγες ημέρες, όπου αναφέρονται οι μετακλητοί των οποίων λύθηκε η υπαλληλική σχέση. Για τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Βίτσα μιλάμε για 14 μετακλητούς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι επί των ημερών του ήταν μόνο 4» είπε και σημείωσε ότι στον κ. Σπίρτζη υπήρχαν 18 μετακλητοί. «Εμείς μειώνουμε τους μετακλητούς, όπως μειώνουμε και τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς και αυτό είναι μια δέσμευση της μείωσης της κομματικοποίησης στην ελληνική δημόσια διοίκηση και την απελευθέρωση των δημοσίων υπαλλήλων να κάνουν πραγματικά τη δουλειά τους» υπογράμμισε.

 

Airbnb

 

Για τις μισθώσεις τύπου Airbnb είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει αυξήσεις στους φόρους διότι η βούληση της κυβέρνησης είναι η μείωση της επιβάρυνσης των πολιτών και των επιχειρήσεων. «Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι ένα πλαίσιο που χρειάζεται ρύθμιση και αυτό θα γίνει μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου με σκοπό τη διαφάνεια, τη δίκαιη φορολόγηση και την μη νόθευση του ανταγωνισμού».

 

Άρση ασυλίας Πολάκη

 

Για το εάν θα μιλήσει ο πρωθυπουργός στην ολομέλεια για την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη, o Στέλιος Πέτσαςαπάντησε ότι δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού να μιλήσει, «είναι θέμα της Βουλής, όχι της κυβέρνησης» είπε και συμπλήρωσε «η Βουλή έχει επιληφθεί του θέματος μετά τις σχετικές διαβιβάσεις που έγιναν από τη δικαιοσύνη. Η αρμόδια επιτροπή παρέπεμψε το θέμα στην ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει την Τετάρτη».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μενδώνη αποδοκιμάζει την «φιέστα» στην Αγιά Σοφία: «Βαθιά ισλαμική τάση» στην κίνηση του Ερντογάν

Πολιτική Η Μενδώνη αποδοκιμάζει την «φιέστα» στην Αγιά Σοφία: «Βαθιά ισλαμική τάση» στην κίνηση του Ερντογάν

29.5.2020
Υπ. Παιδείας για καταγγελία Φίλη: «Άνευ προηγουμένου κοροϊδία» της Βουλής- Καμία διαρροή δεδομένων

Πολιτική Υπ. Παιδείας για καταγγελία Φίλη: «Άνευ προηγουμένου κοροϊδία» της Βουλής- Καμία διαρροή δεδομένων

29.5.2020
Η Microsoft σχεδιάζει κέντρο έρευνας στην Ελλάδα- Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας

Πολιτική Η Microsoft σχεδιάζει κέντρο έρευνας στην Ελλάδα- Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας

29.5.2020
Η συλλογική ανοσία έναντι του κορωνοϊού αργεί - Τι δείχνουν έρευνες

Πολιτική Η συλλογική ανοσία έναντι του κορωνοϊού αργεί - Τι δείχνουν έρευνες

29.5.2020
Δημοσκόπηση: Στο -38 ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης - Προβάδισμα 19,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Δημοσκόπηση: Στο -38 ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης - Προβάδισμα 19,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

28.5.2020
Τσίπρας: Η κυβέρνηση έφερε αργά τα μέτρα στήριξης και ήταν λίγα

Πολιτική Τσίπρας: Η κυβέρνηση έφερε αργά τα μέτρα στήριξης και ήταν λίγα

28.5.2020
Βουλή: Κόντρα για τον ανελκυστήρα της Ακρόπολης- Kαταγγελία από ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση της Μενδώνη

Πολιτική Βουλή: Κόντρα για τον ανελκυστήρα της Ακρόπολης- Kαταγγελία από ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση της Μενδώνη

28.5.2020
Η ρωσική πρεσβεία απαντά στον Πάιατ: «Ανοησίες τα περί όφελος του Πούτιν στο ελληνοτουρκικό»

Πολιτική Η ρωσική πρεσβεία απαντά στον Πάιατ: «Ανοησίες τα περί όφελος του Πούτιν στο ελληνοτουρκικό»

28.5.2020
«Στο τραπέζι» νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση - Βαριά πρόστιμα για ορκωτούς λογιστές

Πολιτική «Στο τραπέζι» νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση - Βαριά πρόστιμα για ορκωτούς λογιστές

28.5.2020
Μητσοτάκης: Δεν θα σκορπίσουμε τα 32 δισ. στους «τέσσερις ανέμους» με την ανεμελιά νεόπλουτου

Πολιτική Μητσοτάκης: Δεν θα σκορπίσουμε τα 32 δισ. στους «τέσσερις ανέμους» με την ανεμελιά νεόπλουτου

28.5.2020
3 Σχόλια
avatar
Ανώνυμος/η 30.7.2019 | 23:06
Τελικά μας δουλεύουν; Ο Κούγιας λέει το εντελώς αντίθετο:

Κούγιας: Καμία διαφορά στην περίπτωση Κορκονέα με τον νέο ποινικό κώδικα

https://www.parapolitika.gr/ellada/article/1009688/kougias-kamia-diafora-stin-periptosi-korkonea-me-ton-neo-poiniko-kodika/
Citellus citellus 31.7.2019 | 09:22
Το σκεπτικό του Κούγια είναι ότι και με τον παλιό νόμο θα του αναγνωρίζονταν το ελαφρυντικό του «έντιμου βίου». Με τον παλιό νόμο μόνο το δικαστήριο μπορεί να το αποφασίσει αυτό, και με τον παλιό νόμο το δικαστήριο το απέρριψε. Μάλιστα, και κατά δηλωση και του Θεοχαρόπουλου, με τον παλιό νόμο αυτό δεν συνέβαινε συχνά. Με τον νέο νόμο, όπως εξήγησε ο Λυκουρέζος, ο έντιμος βίος μετατρέπεται απλά σε σύννομο, άρα το δικαστήριο υποχρεούται να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό ούτως ή άλλως.

Δράττομαι όμως της ευκαιρίας για το πάω και λίγο παραπέρα. Εγώ θέλω τα ισόβια να είναι 35+, ούτε ο προηγούμενος νόμος μου κάνει. Μπορεί όμως κάποιος από αυτούς που υπερασπίζονταν το νέο «ανθρωπιστικό» ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ να βγει και να μας πει ευθαρσώς ότι ναι, θέλει μικρότερες ποινές για (κατά τον Κούγια, στην ίδια συνέντευξη) τα καλόπαιδα της Energa, τους συμμορίτες και δολοφόνους Χρυσαυγίτες και τους εμπόρους ναρκωτικών; Η ιδεολογική αντιπαράθεση έχει νόημα όταν η άλλη πλευρά έχει το θάρρος να υπερασπίζεται τα λογια και τα πεπραγμένα της.
Ashton Heston III 31.7.2019 | 18:00
Ο ίδιος ο δικηγόρος του Κορκονέα μόλις δήλωσε πως ο νέος ποινικός κώδικας των Συριζαίων ευθύνεται για την αποφυλάκιση του πελάτη του.
Άλλη μια μεγάλη χοντράδα της πλέον ανίκανης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια