EUROKINISSI
Πολιτική

Τσίπρας: Η ΝΔ έχει ιδεολογική εμμονή με τα δημόσια πανεπιστήμια

Για «ιδεολογική εμμονή» με τα δημόσια πανεπιστήμια κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Για «ιδεολογική εμμονή» με τα δημόσια πανεπιστήμια κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση φέρνει εσπευσμένα στη Βουλή τη διάταξη για την κατάργηση του ασύλου επειδή αποστρέφεται τον πολιτικό συμβολισμό των πανεπιστημίων: «H σπουδή και η βιασύνη της ΝΔ να φέρει μέσα στον Αύγουστο διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο οφείλεται στην ιδεολογική εμμονή της. Εμμονή που εκκινεί από την αποστροφή της απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και όσα συμβολίζει σε πολιτικό επίπεδο».

 

«Ούτε με το άσυλο υπάρχει πρόβλημα, ούτε με τα κρούσματα της παραβατικότητας και της βίας είναι το θέμα σας. Η ιδεολογική σας εμμονή δεν αφορά το άσυλο αλλά το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά και ότι αυτό συμβολίζει στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική πραγματικότητα» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.  Κατηγόρησε δε την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας για «εγγενή αποστροφή» απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο και «διαρκή μεροληψία» προς όφελος του ιδιωτικού πανεπιστημίου.

 

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον κατηγόρησε ότι περιέγραψε μία εικόνα «που δυσφημεί το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, που πολύ απέχει από την πραγματικότητα» καθώς, όπως είπε, αναφέρθηκε μόνο σε ορισμένες σχολές που υπάρχουν κρούσματα παραβατικότητας. «Παραλείψαμε να αναφερθείτε στην ποιότητα των σπουδών στα ελληνικά πανεπιστήμια» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στις διεθνείς διακρίσεις που έχουν λάβει.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε, επίσης, την κυβέρνηση για «υπερδεξιά ιδεολογία». «Οι πιο ακραίοι εκφραστές, ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης, έχουν μιλήσει ευθέως για την ανάγκη να σταματήσει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στον τόπο. Άρα και με ό,τι συμβολίζει ή αναπαράγει διαχρονικά και ιστορικά την ηγεμονία αυτή και κατ' εσάς και με το Δημόσιο πανεπιστήμιο».

 

«Αναρωτιέμαι μήπως το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου ήταν η αιτία να έχουμε όλο το προηγούμενο διάστημα κρούσματα βίας ή εντονότερα κρούσματα βίας η παραβατικότητας στα ελληνικά πανεπιστήμια εξαιτίας της σημερινής νομικής ισχύος του πανεπιστημιακού ασύλου» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Επίθεση σε Μητσοτάκη: «Δεν δώσατε Πανελλαδικές εξετάσεις, πήγατε κατευθείαν σε σχολή του εξωτερικού»

«Είχα την τιμή με πανελλαδικές εξετάσεις να περάσω στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, της Ευρώπης και του κόσμου και γνωρίζω την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το άσυλο.

 

«Εσείς κύριε Μητσοτάκη δεν δώσατε εξετάσεις, πήγατε κατευθείαν σε ένα καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και περιγράψατε εδώ μια εικόνα που δυσφημεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Παραλείψατε να αναφερθείτε στην ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στο δημόσιο πανεπιστήμιο».

 

Όταν από τα έδρανα της ΝΔ κάποιος βουλευτής υποστήριξε ότι πήρε μεταγραφή από πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας, ο Αλέξης Τσίπρας «εξερράγη» και χαρακτήρισε fake news αυτή την πληροφορία. 

Πολιτική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσίπρας: Μόνο 1/3 πραγματικά γεγονότα στο βιβλίο του Βαρουφάκη - Θα δω την ταινία του Γαβρά

Πολιτική Τσίπρας: Μόνο 1/3 πραγματικά γεγονότα στο βιβλίο του Βαρουφάκη - Θα δω την ταινία του Γαβρά

15.9.2019
Τσίπρας: Δώσαμε σημαντική «ανάσα» στη μεσαία τάξη - Όσα εξήγγειλα στην περσινή ΔΕΘ εφαρμόστηκαν

Πολιτική Τσίπρας: Δώσαμε σημαντική «ανάσα» στη μεσαία τάξη - Όσα εξήγγειλα στην περσινή ΔΕΘ εφαρμόστηκαν

15.9.2019
Πολιτικό «μποξ» Πέτσα - Χαρίτση για την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Πολιτική Πολιτικό «μποξ» Πέτσα - Χαρίτση για την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

15.9.2019
Τσίπρας στη ΔΕΘ: Η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε και αυτό είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Τσίπρας στη ΔΕΘ: Η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε και αυτό είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ

14.9.2019
Δένδιας: Επανεκκίνηση των σχέσεων με την Τουρκία χωρίς εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Πολιτική Δένδιας: Επανεκκίνηση των σχέσεων με την Τουρκία χωρίς εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα

14.9.2019
Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη ΔΕΘ - Επίσκεψη χθες με την Μπέτυ Μπαζιάνα σε εκθέσεις τέχνης

Πολιτική Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη ΔΕΘ - Επίσκεψη χθες με την Μπέτυ Μπαζιάνα σε εκθέσεις τέχνης

14.9.2019
Τουρκία: Νέα Naftex για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από Ρόδο μέχρι Κρήτη

Πολιτική Τουρκία: Νέα Naftex για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή από Ρόδο μέχρι Κρήτη

13.9.2019
Παναγιωτόπουλος για Λέρο: Η έρευνα προχωρά - Να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα

Πολιτική Παναγιωτόπουλος για Λέρο: Η έρευνα προχωρά - Να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα

13.9.2019
Παυλόπουλος για Γλυπτά του Παρθενώνα: H εμμονή του Βρετανικού Μουσείου σημαίνει στήριξη της κλοπής του Έλγιν

Πολιτική Παυλόπουλος για Γλυπτά του Παρθενώνα: H εμμονή του Βρετανικού Μουσείου σημαίνει στήριξη της κλοπής του Έλγιν

13.9.2019
Απάντηση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: «Ρεβάνς ζητάει όποιος έχει ηττηθεί»

Πολιτική Απάντηση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: «Ρεβάνς ζητάει όποιος έχει ηττηθεί»

13.9.2019
4 Σχόλια
asmilon 8.8.2019 | 14:59
Κλασσικα στον κοσμο του Συριζα ο Αλεξης, καμια επαφη με την πραγματικοτητα...
A guy somewhere north 8.8.2019 | 16:05
Δεν έχει η ΝΔ ιδεολογική εμμονή με τα δημόσια πανεπιστήμια, ο ΣΥΡΙΖΑ κι εσύ έχετε. Ιδεολογική εμμονή με τα δημόσια πανεπιστήμια και κόμπλεξ κατωτερότητας.

Ποιος ο λόγος που μόνο η Ελλάδα, στον ανεπτυγμένο κόσμο, δεν πρέπει να έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια; Κανένας λόγος δεν υπάρχει. Μόνο η δική σου εμμονή εναντίον τους. Γιατί ξέρεις ότι η κουλτούρα του "δε βαριέσαι", της φραπεδιάς, της κατάληψης, του φασισμού των κομματικών νεολαιών και της ανομίας που πρεσβεύεις και υποθάλπεις σε κάνει ανίκανο, εσένα και τη φάρα σου, να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις τους. Εκεί, βλέπεις, δε μπορείς να χτίσεις τον πρύτανη στο γραφείο του, δε μπορείς να πλακώσεις στο ξύλο το συμφοιτητή που έχει άλλη άποψη και πρέπει να διαβάσεις για να περάσεις.

Α, και ας μην ξεχάσουμε και το Γιωργάκη που πάντα υποστήριζε τα μη δημόσια πανεπιστήμια, αλλά όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσει για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος βρήκε μια δικαιολογία του κ___ για να την καταψηφίσει. Ήταν τότε που, ενώ ήταν πάντα ένας μετριοπαθής πολιτικός, τον είχε πιάσει μια λύσσα να κάνει στείρα αντιπολίτευση και έλεγε όχι σε όλα.

Μην τον ξεχάσετε κι αυτόν και το ΚΙΝΑΛ, λοιπόν, όταν θα ξαναπάτε στην κάλπη, και τη συμβολή τους στο να μη μπορούμε να εκσυγχρονίσουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευσή μας για πολλά χρόνια ακόμα.
SMURFakos 8.8.2019 | 16:24
«Δεν δώσατε Πανελλαδικές εξετάσεις, πήγατε κατευθείαν σε σχολή του εξωτερικού»
Αλλη μια ααποδειξη για το ποσο βαθια αλλου ειναι ο Αλεκσης που νομιζει οτι στο Πολυτεχνειο μπαινουν πιο εξυπνοι απ'το Χαρβαρντ
avatar
Μαύρος Γάτος 9.8.2019 | 16:55
Είναι πασίγνωστο ότι σε αυτά τα φημισμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ εισάγονται δύο κατηγορίες φοιτητών:
α) φοιτητές εξαιρετικού επιπέδου (η πλειονότητα)
β) γόνοι ντόπιων και ξένων πολιτικών και επιχειρηματικών "τζακιών" και "δυναστειών", για τους εξής λόγους: κύρος, αυξημένες δωρεές στο πανεπιστήμιο και εξασφάλιση μιας πολύτιμης ατζέντας τηλεφώνων στους φοιτητές τους, οι οποίοι θα μπορούν να μιλάνε στον ενικό στο προσωπικό κινητό ενός μελλοντικού γερουσιαστή, ξένου υπουργού ή πρωθυπουργού ή του διαδόχου ενός μεγιστάνα.
(χαρακτηριστική περίπτωση ο πατενταρισμένος πανύβλακας Τζορτζ Μπους υιός, ο οποίος έμεινε διάσημος για φράσεις όπως "ως γνωστόν, οι περισσότερες από τις εισαγωγές μας προέρχονται από το εξωτερικό"...)