Euractiv: Αντιδράσεις για το όνομα του χαρτοφυλακίου του Σχοινά - Το Παρίσι ζήτησε εξηγήσεις
Πολιτική

Euractiv: Αντιδράσεις για το όνομα του χαρτοφυλακίου του Σχοινά - Το Παρίσι ζήτησε εξηγήσεις

Το όνομα του χαρτοφυλακίου που προτείνεται να αναλάβει ο Μαργαρίτης Σχονιάς ως αντιπρόεδρος της επόμενης Κομισιοόν, δηλαδή «Προστασίας του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής», προκαλεί αντιδράσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες, μεταδίδει το Euractiv.

Το όνομα του χαρτοφυλακίου που προτείνεται να αναλάβει ο Μαργαρίτης Σχοινάς ως αντιπρόεδρος της επόμενης Κομισιόν, το οποίο είναι «Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής», προκαλεί αντιδράσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες, μεταδίδει το Euractiv. 

 

Ήδη υπάρχουν φήμες πως η πρόεδρος της νέας Κομισιόν, Ούρσουλα φαν ντερ Λάιεν, σκέφτεται τη μετονομασία του χαρτοφυλακίου. 

 

Μετά από την καθιερωμένη κυβερνητική συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Σιμπέθ Ντιαγιέ χαρακτήρισε το όνομα του χαρτοφυλακίου «πολύ προβληματικό». 

 

Παρόλο που η Γαλλία δεν έχει κάποια αρμοδιότητα στην επιλογή των ονομάτων των χαρτοφυλακίων για τους Επιτρόπους η εκπρόσωπος υπενθύμισε πως τα νέα μέλη της Κομισιόν θα περάσουν από ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο και ο Σχοινάς «θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις».  

 

«Πράγματι υπάρχει ανάγκη για περισσότερες εξηγήσεις, για αυτό υπάρχει η ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο» πρόσθεσε από την πλευρά της η Αμελί ντε Μονσαλέν, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.  Ο νέος τίτλος του χαρτοφυλακίου που θα διαχειρίζεται και ζητήματα μετανάστευσης έχει προκαλέσει  σφοδρή κριτική από αριστερούς και πράσινους ευρωβουλευτές. 

 

Η Καριμά Ντελί, ευρωβουλευτής για τους Γάλλους Πράσινους και επικεφαλής της επιτροπής Μεταφορών έθεσε το ζήτημα στη συνάντηση των ευρωβουλευτών που προεδρεύουν στις επιτροπής. 

 

Δεκατρείς από τους ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στη συνάντηση συμφώνησαν να στείλουν επιστολή στον Νταβίντ Σασόλι, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία θα ανέφεραν πως διαφωνούν με το όνομα του χαρτοφυλακίου. Το Euractiv μεταδίδει πως 3 επικεφαλής επιτροπών διαφώνησαν με την ιδέα της επιστολής. 

 

 Αντιδράσεις υπήρξαν και από τη Βρετανία. Η ευρωβουλευτής των Βρετανών Πρασίνω Μόλι Σκοτ Κάτο δήλωσε στον Independent πως «μοιάζει με ένα χαρτοφυλάκιο που θέλει να αντιπαρατεθεί στην άνοδο των φασιστών με το να υιοθετεί τη διχαστική τους ρητορική όσον αφορά τα «αυστηρά σύνορα». 

 

Στο δημοσίευμα του Euractiv φιλοξενούνται και δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος προχώρησε σε παραλληλισμό με τις απόψεις του Ντονάλντ Τραμπ που έχει δηλώσει πως ο αμερικανικός τρόπος ζωής πρέπει να προστατευθεί από τους μετανάστες. «Ελπίζω η Ούρσουλα φαν ντερ Λάιεν να μην εννοεί το ίδιο«

 

To Euractiv μεταδίδει επίσης πως ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν ήξερε το ακριβές χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει μία νύχτα πριν «κλειδώσει» η θέση του ως ένας από τους αντιπροέδρους της Κομισιόν. 

Πολιτική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσίπρας για Τζόκερ: «Όλοι συμφωνήσαν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Πολιτική Τσίπρας για Τζόκερ: «Όλοι συμφωνήσαν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ»

22.10.2019
Μητσοτάκης: «Ακόμη πιστεύω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αρνητική, όμως δεν θα εκθέσω τη χώρα σε περιπέτειες»

Πολιτική Μητσοτάκης: «Ακόμη πιστεύω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αρνητική, όμως δεν θα εκθέσω τη χώρα σε περιπέτειες»

22.10.2019
Novartis: Σκληρές εκφράσεις στην προκαταρκτική για τις εξαιρέσεις - Αυτά είναι πα@@@@@ς

Πολιτική Novartis: Σκληρές εκφράσεις στην προκαταρκτική για τις εξαιρέσεις - Αυτά είναι πα@@@@@ς

22.10.2019
Η πρώτη δήλωση Μητσοτάκη για το Τζόκερ και τον αστυνομικό έλεγχο σε σινεμά της Αθήνας

Πολιτική Η πρώτη δήλωση Μητσοτάκη για το Τζόκερ και τον αστυνομικό έλεγχο σε σινεμά της Αθήνας

22.10.2019
Συμφωνία στη διακομματική για την ψήφο των αποδήμων- Τα βασικά σημεία

Πολιτική Συμφωνία στη διακομματική για την ψήφο των αποδήμων- Τα βασικά σημεία

22.10.2019
Τσίπρας από Κρήτη: Αν κάναμε εκλογές τώρα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά

Πολιτική Τσίπρας από Κρήτη: Αν κάναμε εκλογές τώρα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά

22.10.2019
Μητσοτάκης: Το μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2023

Πολιτική Μητσοτάκης: Το μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει τον Απρίλιο του 2023

22.10.2019
Παπαγγελόπουλος: Να αποκαλυφθεί ο λογαριασμός του πολιτικού που πρότεινε το FBI στη Βιέννη

Πολιτική Παπαγγελόπουλος: Να αποκαλυφθεί ο λογαριασμός του πολιτικού που πρότεινε το FBI στη Βιέννη

22.10.2019
 Δίκη Χρυσής Αυγής: Αθώος δήλωσε ο Μπούκουρας - «Είχα την ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό, το γλέντησα»

Πολιτική Δίκη Χρυσής Αυγής: Αθώος δήλωσε ο Μπούκουρας - «Είχα την ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό, το γλέντησα»

22.10.2019
Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το άσυλο

Πολιτική Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το άσυλο

22.10.2019
1 Σχόλια
avatar
ΕΛΠΟ 12.9.2019 | 14:49
Αρχίσανε τα όργανα...

"Ο νέος τίτλος του χαρτοφυλακίου που θα διαχειρίζεται και ζητήματα μετανάστευσης έχει προκαλέσει σφοδρή κριτική από αριστερούς και πράσινους ευρωβουλευτές." Πηγή: www.lifo.gr

"To Euractiv μεταδίδει επίσης πως ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν ήξερε το ακριβές χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει μία νύχτα πριν «κλειδώσει» η θέση του ως ένας από τους αντιπροέδρους της Κομισιόν." Πηγή: www.lifo.gr

Αν υποψιαστώ...

Αν λέω, ντροπή τους (ποιοι ; η απάντηση στο σχόλιο όταν ανακοινώθηκε η αντιπροεδρία Σχοινά).