Eurokinissi
Πολιτική

Πέτσας για Novartis: Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον Παπαγγελόπουλο

Ότι «επιλέγουμε να προχωρήσουμε εκεί που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, δηλαδή στον κ. Παπαγγελόπουλο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis

Ότι «επιλέγουμε να προχωρήσουμε εκεί που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, δηλαδή στον κ. Παπαγγελόπουλο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «στη Βουλή ανοίχθηκε χθες ο φάκελος και έλαβαν γνώση τα πολιτικά Kόμματα. Φαίνεται να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο και γι' αυτό η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα προτείνει τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης».


Όπως είπε «την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η πρόταση για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής και την εβδομάδα από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια» ενώ συμπλήρωσε ότι «σδν φαίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία που να διαμορφώνουν την ίδια εικόνα που έχουμε για τον κ. Παπαγγελόπουλο και για τον κ. Τσίπρα. Και για αυτό επιλέγουμε να προχωρήσουμε εκεί που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, δηλαδή στον κ. Παπαγγελόπουλο».

 

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ότι τα θέματα αυτά μπορεί να λυθούν στη Δικαιοσύνη, ο κ. Πέτσας ανέφερε «δεν θέλω να προτρέχω και να πω τι θα κάνει η Βουλή κατά τη συζήτηση. Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα. Το ένα είναι να δει το θέμα και να αποφασίσει να το επιστρέψει αμέσως στη Δικαιοσύνη. Το άλλο είναι να διεξαχθεί έρευνα και μετά να αποφασίσει η Βουλή εάν είναι αρμοδιότητα δική της ή αν πρέπει να γυρίσει στη Δικαιοσύνη. Και το τρίτο είναι να αποφασίσει, μετά την εξέταση των στοιχείων, ότι είναι δικό της θέμα και να προχωρήσει μέχρι τέλους. Θυμίζω ότι η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα. Μπορεί να κάνει οτιδήποτε κρίνει για να διαμορφώσει άποψη».

 

 

Σχολιάζοντας το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζοντάς το «πολύ σημαντικό» ανέφερε ότι «θέλουμε να δείξουμε μια χώρα που έχει αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει στην καρδιά της Ευρώπης και έχει άποψη για όλα τα μεγάλα ζητήματα». Όπως ανέφερε ότι στόχος του ταξιδιού του πρωθυπουργού είναι «πρώτον, να αναδείξουμε το οικονομικό μας σχέδιο, το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο, που δείχνει ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Το δεύτερο είναι να βάλουμε την Ελλάδα ξανά στη διεθνή σκηνή, με τον τρόπο που της αρμόζει. Και εδώ υπάρχουν και τα περιφερειακά ζητήματα, όπως αυτά της Τουρκίας, αλλά και τα διεθνή θέματα».

 

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις και με τον Πρόεδρο Τραμπ και με άλλους σημαντικούς ηγέτες κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη. Θα δείξει μια χώρα, που έχει άποψη για τα μεγάλα ζητήματα για όλη την ανθρωπότητα. Θα μιλήσει για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και θα έχει συναντήσεις με οικονομικούς παράγοντες, πολύ σημαντικούς για όλον τον κόσμο. Θέλουμε, λοιπόν, να δείξουμε σ' αυτό το ταξίδι ότι η χώρα μιλάει, για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ότι είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση» ανέφερε.

 

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία ο κ. Πέτσας είπε ότι «εμείς πάντα θέλουμε να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Πάντα ο διάλογος είναι προτιμότερος από την μονομερή παράθεση απόψεων. Θέλουμε, όμως, από την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες που συνεχίζει, ιδίως στην Κύπρο, είτε αφορούν στη θάλασσα, την ΑΟΖ, είτε αφορούν στην παρέμβασή της στις συζητήσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων». 

 

Σχολιάζοντας το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι ζήτημα Ε.Ε. και Τουρκίας λέγοντας πως «έχουμε πολύ μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές, παρά προσφυγικές». Όπως είπε «επιμένουμε πάρα πολύ στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ως νέα Κυβέρνηση, ώστε να ελέγξουμε τα σύνορά μας με τη βοήθεια των εταίρων μας από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Επίσης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αυξήσουμε τις επιστροφές, οι οποίες ήταν ανύπαρκτες. Αφού αυξήσουμε τις επιστροφές και αφού ελέγξουμε τα σύνορά μας, απαιτούμε και από την άλλη πλευρά να έχει και η ίδια τη συμβολή της για την τήρηση της Κοινής Δήλωσης. Να ελέγξει, δηλαδή, τα δίκτυα των διακινητών. Αυτό είναι βασικό στοιχείο για να μην έχουμε αυξημένες εισροές και το επόμενο χρονικό διάστημα».

 

Τέλος για τις τιμές των καυσίμων ο κ. Πέτσας ανέφερε «υπάρχουν δύο πράγματα που κάνουμε: Το ένα είναι ότι άμεσα προσπαθούμε να ελέγξουμε την αισχροκέρδεια. Γι΄ αυτό, από προχθές, έχουν βγει όλα τα συνεργεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Γραμματείας Εμπορίου για να αποτρέψουν φαινόμενα αισχροκέρδειας από κάποιους πονηρούς που θα προσπαθούσαν να ανεβάσουν την τιμή στην αντλία. Και το δεύτερο, είναι ότι 15 Οκτωβρίου, έχουμε έναρξη της χειμερινής περιόδου. Μελετούμε το ενδεχόμενο να αυξήσουμε το κονδύλι που υπάρχει για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, κάνοντας και μια ανακατανομή για να ωφελήσουμε περιοχές που έχουν πιο κρύο χειμώνα. Αυτήν την απάντηση έδωσε ο Πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση στη Δ.Ε.Θ.. Επεξεργαζόμαστε αυτά τα σενάρια».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πολιτική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόρρητη ενημέρωση Σίσι σε Μητσοτάκη - Αναστασιάδη: «Προετοιμαστείτε για τζιχαντιστές»

Πολιτική Απόρρητη ενημέρωση Σίσι σε Μητσοτάκη - Αναστασιάδη: «Προετοιμαστείτε για τζιχαντιστές»

24.10.2020
Πατέλης: «Η κυβέρνηση έχει τρεις τουλάχιστον ανοιχτά ομοφυλόφιλους σε θέσεις κυβερνητικές»

Πολιτική Πατέλης: «Η κυβέρνηση έχει τρεις τουλάχιστον ανοιχτά ομοφυλόφιλους σε θέσεις κυβερνητικές»

24.10.2020
Σταϊκούρας για πρόταση δυσπιστίας: Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που υπερφορολόγησαν τα νοικοκυριά

Πολιτική Σταϊκούρας για πρόταση δυσπιστίας: Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που υπερφορολόγησαν τα νοικοκυριά

23.10.2020
Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία ακυρώνουν τις στρατιωτικές ασκήσεις

Πολιτική Στόλτενμπεργκ: Ελλάδα και Τουρκία ακυρώνουν τις στρατιωτικές ασκήσεις

23.10.2020
Λαφαζάνης κατά Τσίπρα: «Αλέξη, τώρα θυμήθηκες τους πλειστηριασμούς;»

Πολιτική Λαφαζάνης κατά Τσίπρα: «Αλέξη, τώρα θυμήθηκες τους πλειστηριασμούς;»

23.10.2020
Η απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον εξαφανισμένο Χρήστο Παππά

Πολιτική Η απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον εξαφανισμένο Χρήστο Παππά

23.10.2020
ΣΥΡΙΖΑ: Η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά γελοιοποιεί τη δημοκρατία- Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;

Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ: Η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά γελοιοποιεί τη δημοκρατία- Θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;

23.10.2020
Μόσιαλος: Πώς θα πρέπει να ανακοινώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Πολιτική Μόσιαλος: Πώς θα πρέπει να ανακοινώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού

22.10.2020
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με αποσπασματικά μέτρα και ευχολόγια

Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με αποσπασματικά μέτρα και ευχολόγια

22.10.2020
Μητσοτάκης - Έκτακτα μέτρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας 12:30-5πμ και μάσκες παντού

Πολιτική Μητσοτάκης - Έκτακτα μέτρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας 12:30-5πμ και μάσκες παντού

22.10.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια