Μανιαδάκης Προστατευόμενος μάρτυρας Novartis: «Δέχτηκα πιέσεις για να ενοχοποιήσω πολιτικά πρόσωπα»
Πολιτική

Μανιαδάκης Προστατευόμενος μάρτυρας Novartis: «Δέχτηκα πιέσεις για να ενοχοποιήσω πολιτικά πρόσωπα»

«Δέχτηκα πιέσεις για να ενοχοποιήσω πολιτικά πρόσωπα» δήλωσε ο Νίκος Μανιαδάκης

«Δέχτηκα πιέσεις για να ενοχοποιήσω πολιτικά πρόσωπα» δήλωσε ο Νίκος Μανιαδάκης, ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

 

Ο Νίκος Μανιαδάκης γνωστός ως μάρτυρας Αναστασίου, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αποτύπωμα» και αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι δέχεται απειλές και ότι πιέστηκε προκειμένου να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

 

«Ξεκίνησε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπο μου προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Μανιαδάκης. Υπογράμμισε πως δεν έχει καταθέσει κάτι σε βάρος πολιτικών προσώπων σε κάθε περίπτωση ωστόσο ερωτήθηκε και ξεκαθάρισε αναφορικά με τις σχέσεις που είχε με αυτά. «Πολλές φορές έγραψα τεχνικά κείμενα προκειμένου να εξηγήσω υπουργικές αποφάσεις και δεν αναφέρθηκα σε πολιτικά πρόσωπα», τόνισε. Επιβεβαίωσε ότι είχε μιλήσει στον κο Στουρνάρα σχετικά με τις πιέσεις που δεχόταν να καταθέσει εναντίον του προσθέτοντας πως ένιωθε φόβο να ακολουθήσει την συμβουλή του για καταγγελία των πιέσεων που δεχόταν. Όπως ανέφερε μάλιστα παρακολουθούταν συνεχώς.

 

Το έβλεπα, είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως φοβόταν για την ζωή της οικογένειας και των παιδιών του. Παράλληλα πρόσθεσε πως τον είχαν πλησιάσει πράκτορες του FBI, εισαγγελικές αρχές, άλλα και κυκλώματα μέσω δικηγόρων. «Αισθάνθηκα ένας άνθρωπος ευάλωτος στη μέση ενός μεγάλου σκανδάλου», τόνισε ενώ παραδέχτηκε πως ακόμη και τώρα νιώθει φόβο.

 

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, τοποθετήθηκε στη συνέντευξη του κ. Μανιαδάκη, συμπεραίνοντας πως «έχουμε μια περίπτωση η οποία υπερβαίνει τη Novartis. Έχουμε μία φερόμενη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη εκ μέρους ενός ανωτάτου δημόσιου λειτουργού, ο οποίος είναι και ο πολιτικός προϊστάμενος της Δικαιοσύνης υπό την οργανωτική της έννοια, και κατά τούτο η υπόθεση αυτή έχει την ιδιαιτερότητα όλης της μεταπολίτευσης. Δεν έχει υπάρξει καμία άλλη περίπτωση κατά την οποία να ενέχεται από τη Βουλή πολιτικό πρόσωπο, μέλος της κυβέρνησης για παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης. Δυστυχώς η περίπτωση αυτή είναι πολύ πιο βαριά για το πολίτευμα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη. Διότι αυτό το οποίο επάγεται είναι μια ανεπίτρεπτη αλλοίωση του πολιτεύματος εφόσον ευσταθούν αυτές οι κατηγορίες, οι οποίες διαμορφώνουν δυστυχώς ένα πάρα πολύ αρνητικό πλαίσιο για την οργάνωση του κράτους μας. Εάν η Βουλή είχε κωφεύσει στο αίτημα για τη συγκρότηση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, θα είχαμε μείνει σε ένα κενό το οποίο θα μας συνόδευε για πολλά χρόνια. Η αίσθησή μου είναι ότι στοιχειοθετείτε απολύτως η πρόταση κατηγορίας, υπερβαίνει τη Novartis, αφού φέρεται πέρα από τα ζητήματα που ανάγονται στην υπόθεση και θεωρώ κρίσιμο για τη δημοκρατία μας να φτάσει μέχρι τέλους και να διαλευκανθεί με μεγάλο σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας όλων των προσώπων».

 

Πρόσθεσε ότι η παρούσα Βουλή θα ασχοληθεί με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με πιέσεις θα διερευνηθούν από την τακτική Δικαιοσύνη, πρόσθεσε.

 

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στην συνέντευξη του κ. Μανιαδάκη υπογράμμισε: «Είπε αυτά που είπε για μένα, τα οποία έχει καταθέσει στους Αμερικανούς ως προστατευόμενος μάρτυρας. Το έγγραφο αυτό, η κα. Τουλουπάκη απέκρυψε να το στείλει στη Βουλή (την αναφορά που έκανε ο Μανιαδάκης στους Αμερικανούς). Εγώ έχω στη κατοχή μου το κομμάτι που αναφέρεται σε εμένα, τη κα. Ξενογιαννακοπούλου, όπου λέει ότι ουδεμία σχέση είχε μαζί μου τυπική ή άτυπη. Είναι ένας άνθρωπος κατ' όνομα γνωστός αλλά ξένος σε εμένα. Απεκρύφησαν δύο κρίσιμα έγγραφα σχετικά από την Εισαγγελία τα οποία υπεξερέθηκαν και στη Βουλή δεν έφτασαν. Επίσης έχει πει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στη κα. Κοσιώνη ότι πιεζόταν να καταθέσει σε βάρος των κυρίων Σαμαρά, Στουρνάρα και Γεωργιάδη. Και θυμίζω ότι ο κ. Αγγελής, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επαινούμενος από τον κ. Παπαγγελόπουλο πριν από λίγο καιρό, είχε πει ότι πήγαινε στους Αμερικανούς να δώσει εμένα τον Γεωργιάδη και τον Σαλμά. Αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας από τη μία πλευρά βάση του ποινικού μας κώδικα. Δηλαδή έναν αθώο να θες να τον κάνεις ένοχο». Ο κ. Λοβέρδος συνέχισε: «Όταν έλεγε ο κ. Τσίπρας αυτά που έλεγε πριν μάθουμε για τη Novartis, έκανα εγώ, η κα Χριστοφιλοπούλου και ο κ. Κεγκέρογλου μια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και κοινοποίησα στη κα Ράικου και μετά στη κα Τουλουπάκη, όπου λέγαμε φάρμακο με φάρμακο τί κάναμε, συν καταγγείλαμε το γεγονός ότι ο υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουπλής παρέλειψε να τιμολογήσει ως όφειλε εκ του νόμου, τα φάρμακα του 2015. Τον φάκελο αυτόν τον απέστειλε στη Βουλή η κα Τουλουπάκη όταν είχε παραγραφεί η δυνατότητα της Βουλής να τον ελέγξει. Αυτή είναι κατάχρηση εξουσίας από την άλλη πλευρά. Έναν ενδεχομένως ένοχο να παλεύεις να τον κάνεις αθώο. Τις δύο αυτές διατάξεις θα τις ερευνήσει η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, έχοντας όμως κυρίως στόχο την ηθική αυτουργία».

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πολιτική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Ευαγγελισμό ο Γιάννης Πλακιωτάκης που νοσεί από κορωνοϊό - Η ανάρτηση στο Twitter

Πολιτική Στον Ευαγγελισμό ο Γιάννης Πλακιωτάκης που νοσεί από κορωνοϊό - Η ανάρτηση στο Twitter

28.11.2020
Μητσοτάκης: Χριστούγεννα θα κάνουμε το πολύ με μία οικογένεια ακόμα

Πολιτική Μητσοτάκης: Χριστούγεννα θα κάνουμε το πολύ με μία οικογένεια ακόμα

28.11.2020
Δένδιας στο Politico: Η Γερμανία δεν ανταποκρίθηκε στον ηγετικό της ρόλο για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Πολιτική Δένδιας στο Politico: Η Γερμανία δεν ανταποκρίθηκε στον ηγετικό της ρόλο για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

28.11.2020
Μητσοτάκης: Είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο- Στηριζόμαστε στην κοινή λογική των πολιτών

Πολιτική Μητσοτάκης: Είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο- Στηριζόμαστε στην κοινή λογική των πολιτών

28.11.2020
Μητσοτάκης: Mισός φόρος εισοδήματος για όσους Έλληνες επιστρέψουν στην Ελλάδα - Για 7 χρόνια

Πολιτική Μητσοτάκης: Mισός φόρος εισοδήματος για όσους Έλληνες επιστρέψουν στην Ελλάδα - Για 7 χρόνια

27.11.2020
Χρυσοχοΐδης: Συγγνώμη για τις προσαγωγές γυναικών στο Σύνταγμα- «Όχι» σε πορείες για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Πολιτική Χρυσοχοΐδης: Συγγνώμη για τις προσαγωγές γυναικών στο Σύνταγμα- «Όχι» σε πορείες για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

27.11.2020
Κορωνοϊός: «Συναγερμός» για την Πάτρα - Επικοινωνία Μητσοτάκη με δήμαρχο και περιφερειάρχη

Πολιτική Κορωνοϊός: «Συναγερμός» για την Πάτρα - Επικοινωνία Μητσοτάκη με δήμαρχο και περιφερειάρχη

27.11.2020
Μητσοτάκης σε μαθητές: Λίγη υπομονή ακόμη, τα σχολεία θα ανοίξουν πρώτα, αρχή με τα δημοτικά

Πολιτική Μητσοτάκης σε μαθητές: Λίγη υπομονή ακόμη, τα σχολεία θα ανοίξουν πρώτα, αρχή με τα δημοτικά

26.11.2020
ΣΥΡΙΖΑ: «Ποια ανταλλάγματα λαμβάνει το ελληνικό δημόσιο για την ενίσχυση της Aegean με 120 εκατ. ευρώ;»

Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ: «Ποια ανταλλάγματα λαμβάνει το ελληνικό δημόσιο για την ενίσχυση της Aegean με 120 εκατ. ευρώ;»

26.11.2020
Συνελήφθη η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου - Μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη

Πολιτική Συνελήφθη η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου - Μετά από μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη

26.11.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια