Η πρώτη δήλωση Μητσοτάκη για το Τζόκερ και τον αστυνομικό έλεγχο σε σινεμά της Αθήνας
Πολιτική

Η πρώτη δήλωση Μητσοτάκη για το Τζόκερ και τον αστυνομικό έλεγχο σε σινεμά της Αθήνας

Γύρω από το περιστατικό με την ταινία "Joker" διαμορφώθηκε μια παρωδία που εμποδίζει τη νηφάλια προσέγγιση, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τον αστυνομικό έλεγχο για ανήλικους σε σινεμά της Αθήνας όπου προβάλλονταν το Τζόκερ και την αντιπαράθεση που ακολούθησε, σχολίασε σήμερα για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Γύρω από το περιστατικό με την κινηματογραφική ταινία Τζόκερ, ζήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων και διαμορφώθηκε μια "παρωδία" που εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος», επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

 

«Πράγματι δουλειά της Αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει όταν γίνεται μια καταγγελία. Αν παρενέβη με τρόπο υπερβολικό εδώ πέρα είμαστε να το συζητήσουμε αυτό. Αν θεωρούμε ότι ο νόμος ο οποίος ορίζει το πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων για τις τηλεοπτικές ταινίες είναι ένας νόμος που πρέπει να αλλάξει, να το συζητήσουμε κι αυτό με νηφαλιότητα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

Στο επιχείρημα ότι οι ανήλικοι που έχουν δεδομένα στο κινητό τους μπορούν να βλέπουν διάφορα, απάντησε ότι η δημόσια σφαίρα διακατέχεται από διαφορετικούς κανόνες από την ιδιωτική σφαίρα.

 

 

«Ολα αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε ήρεμα απλά, να πάρουμε από ένα πραγματικό περιστατικό να καταλήξουμε σε μια λύση η οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτή», σημείωσε ο πρωθυπουργός και παρατήρησε πως όλα όσα συνέβησαν σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό «ίσως είναι και μια ένδειξη επιστροφής στην πραγματικότητα το γεγονός ότι αφιερώνουμε τόσο ενέργεια για να συζητήσουμε ένα θέμα ήσσονος σημασίας».

Πολιτική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπ. Μεταφορών: Υπάρχουν σχέδια για τις μετακινήσεις εντός Αθηνών και σε αυτοκινητοδρόμους ενόψει Πάσχα

Πολιτική Υπ. Μεταφορών: Υπάρχουν σχέδια για τις μετακινήσεις εντός Αθηνών και σε αυτοκινητοδρόμους ενόψει Πάσχα

2.4.2020
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την αποζημίωση των ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Πολιτική Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την αποζημίωση των ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσοκομεία

2.4.2020
Τσίπρας: Θα κριθούμε όλοι για όλα - Στηρίζουμε δεν σημαίνει σιωπούμε στα λάθη

Πολιτική Τσίπρας: Θα κριθούμε όλοι για όλα - Στηρίζουμε δεν σημαίνει σιωπούμε στα λάθη

2.4.2020
Μητσοτάκης: Είμαστε ίσως στο τέλος της αρχής - Χρειάζεται πανευρωπαϊκή λύση πριν να είναι αργά

Πολιτική Μητσοτάκης: Είμαστε ίσως στο τέλος της αρχής - Χρειάζεται πανευρωπαϊκή λύση πριν να είναι αργά

2.4.2020
Τσίπρας στη Le Monde: Ευρωομόλογο χωρίς Γερμανία και Ολλανδία, αν η Μέρκελ δεν κάνει την υπέρβαση

Πολιτική Τσίπρας στη Le Monde: Ευρωομόλογο χωρίς Γερμανία και Ολλανδία, αν η Μέρκελ δεν κάνει την υπέρβαση

2.4.2020
Παναγιωτόπουλος: Λίγο πάνω από 20 τα κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις - Κρίσιμος ο Απρίλιος

Πολιτική Παναγιωτόπουλος: Λίγο πάνω από 20 τα κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις - Κρίσιμος ο Απρίλιος

2.4.2020
Μηταράκης για Ριτσώνα: «Δεν μπαίνει και δεν βγαίνει κανείς»

Πολιτική Μηταράκης για Ριτσώνα: «Δεν μπαίνει και δεν βγαίνει κανείς»

2.4.2020
SΖ: To στοίχημα δεν είναι να βγουν από την κρίση Γερμανία, Αυστρία και Λουξεμβούργο, αλλά να μην καταρρεύσει όλη η ΕΕ

Πολιτική SΖ: To στοίχημα δεν είναι να βγουν από την κρίση Γερμανία, Αυστρία και Λουξεμβούργο, αλλά να μην καταρρεύσει όλη η ΕΕ

2.4.2020
Κεραμέως για κλειστά σχολεία: «Μπορεί να μην ανοίξουν μετά το Πάσχα»

Πολιτική Κεραμέως για κλειστά σχολεία: «Μπορεί να μην ανοίξουν μετά το Πάσχα»

2.4.2020
Μητσοτάκης στο CNN για τον κορωνοϊό: Η ελληνική κοινωνία συνεργάζεται και επέδειξε μεγάλη αλληλεγγύη

Πολιτική Μητσοτάκης στο CNN για τον κορωνοϊό: Η ελληνική κοινωνία συνεργάζεται και επέδειξε μεγάλη αλληλεγγύη

2.4.2020
5 Σχόλια
Αριάνα Γράνδε 23.10.2019 | 13:18
Ας εφαρμοστεί πρώτα ο αντικαπνιστικός νόμος που κοντεύουμε όλοι να πεθάνουμε από το παθητικό κάπνισμα και μετά κοιτάμε να εφαρμόζουμε κι άλλους νόμους.
Ο Νοών... νοείτω 23.10.2019 | 22:00
Κινδυνεύεις να πεθάνεις δηλαδή;;.......
Αριάνα Γράνδε 24.10.2019 | 02:13
Αν πιστέψεις τις έρευνες επιστημόνων που λένε πως το παθητικό κάπνισμα είναι εξίσου επικίνδυνο με το κανονικό τότε ναι, κινδυνεύω να πεθάνω. Οπότε ξεκίνα να σέβεσαι και τους γύρω σου πριν καπνίσεις. Εσύ έχεις κάθε δικαίωμα να καταστρέψεις την υγεία σου, δεν έχεις κανένα δικαίωμα ωστόσο να καταστρέφεις των υπολοίπων. Και τις ειρωνείες καλύτερα κράτα τες για τον εαυτό σου.
Ο Νοών... νοείτω 24.10.2019 | 18:38
@Αριάνα Γράνδε 24.10.2019 | 02:13

Χρήσιμο θα είναι να διαβάσεις τι λένε οι έρευνες για το «παθητικό» κάπνισμα.
Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, σέβομαι εμπράκτως όσους δεν καπνίζουν, ακόμη και αν βρισκόμαστε σε ανοιχτό χώρο στον οποίο επιτρέπεται το κάπνισμα και προκειμένου να απομακρυνθώ ή απομονωθώ για να καπνίζω, επιλέγω να μη καπνίζω καθόλου. Συνηθίζω να καπνίζω στον χώρο μου, μόνος μου ή με παρέα που καπνίζουμε όλοι - αν, έστω και ένας δεν καπνίζει προτείνω για όσους καπνίζουν να το κάνουν σε άλλο χώρο. Όμως μην ακούω ανοησίες περί του «παθητικού καπνίσματος» και των... θανάσιμων κινδύνων του. Δεν ισχύουν, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις κλειστών χώρων, συχνότητα και διάρκεια παραμονής σε αυτούς. Ούτε το κάπνισμα αυτό καθ΄ αυτό βλάπτει (σύμφωνα με τους ιατρούς, δύο τσιγαράκια την ημέρα δεν κάνουν κακό - κάτι βέβαια που δεν τηρείται από τους καπνιστές το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων «κατεβάζουν» και τον καπνό...). Αυτό που βλάπτει είναι η κατάχρηση του καπνίσματος, όπως και του αλκοόλ (με ένα ποτηράκι κρασί ή μια μπύρα την ημέρα δεν έγινε κάποιος αλκοολικός, ούτε έπαθε κίρρωση του ήπατος).
Η διαθέσιμη βιβλιογραφία έχει να επιδείξει πολλές ευεργετικές επιδράσεις του αλκοόλ στο ανθρώπινο σώμα, μεταξύ των οποίων: καλύτερο λιπιδαιμικό προφίλ , χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, λιγότερο οξειδωτικό στρες, αυξημένη ινσουλινοευαισθησία, μειωμένη φλεγμονή, καλύτερη ενδοθηλιακή λειτουργία, ευχάριστη διάθεση, λιγότερο στρες, ενίσχυση της όρεξης, κοινωνικότητα, αίσθηση ευεξίας. Ωστόσο, τα παραπάνω οφέλη που τελικά μειώνουν τον κίνδυνο για διάφορα χρόνια νοσήματα όπως τα καρδιαγγειακά, ο σακχαρώδης διαβήτης και το μεταβολικό σύνδρομο, προϋποθέτουν τις εξής πρακτικές στην κατανάλωση αλκοόλ:
Μέτρο: σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις, η ποσότητα αλκοόλ που συστήνεται είναι 1 ποτό ημερησίως για τις γυναίκες και 2 για τους άντρες.
Ως 1 ποτό ορίζεται 1 ποτήρι κρασί (150 ml), 1 μπουκάλι/κουτάκι μπύρα (330 ml) ή 1 δόση αποστάγματος (45 ml).
Συχνότητα: ειδικά στους άντρες η κατανάλωση της παραπάνω ποσότητας σε καθημερινή βάση έχει καλύτερη συσχέτιση με τα παραπάνω οφέλη υγείας, ανεξάρτητα από το είδος του ποτού.
Ποιότητα: Παραδοσιακά, το κόκκινο κρασί θεωρείται το πιο ευεργετικό μεταξύ των αλκοολούχων ποτών, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες (ουσίες με αντιοξειδωτική δράση).
Ωστόσο, πλέον φαίνεται ότι το ίδιο το αλκοόλ είναι εκείνο που ασκεί την κύρια προστατευτική δράση, ανεξάρτητα από το είδος του ποτού στο οποίο περιέχεται. Επίσης, νέα δεδομένα δείχνουν ότι ορισμένες μπύρες περιέχουν άλλα αντιοξειδωτικά σε μικρότερες ποσότητες από ότι οι πολυφαινόλες στο κόκκινο κρασί, οι οποίες όμως απορροφώνται σε μεγαλύτερο βαθμό, προσφέροντας σημαντικό όφελος.
Τρόπος κατανάλωσης: η κατανάλωση αλκοόλ μαζί με το φαγητό φαίνεται να αποφέρει μεγαλύτερα οφέλη.

Αναφέρω την κατανάλωση του αλκοόλ ως μέτρο σύγκρισης με το κάπνισμα το οποίο και εκείνο με ισορροπημένη χρήση (2-3 τσιγάρα την ημέρα) δεν είναι βλαπτικό.

Η κατάχρηση είναι εκείνη που καθιστά επικίνδυνο ότι κάνουμε ή καταναλώνουμε.

Υπάρχουν άνθρωποι που πέθαναν και από υπερβολική ποσότητα κατανάλωσης νερού.
Χρειάζονται περίπου 6 λίτρα νερό για να σκοτώσει ένα άτομο περίπου 75 κιλών, σύμφωνα με την αμερικανική Κοινότητα Χημείας (American Chemistry Society).
Παραδόξως, ο θάνατος από το νερό, ή από δηλητηρίαση από νερό, όπως είναι επίσημα γνωστό, συμβαίνει αρκετά συχνά. Είναι κοινό μεταξύ των νέων ανθρώπων που παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς πόσιμου νερού ή σε αθλητές που υπερενυδατώνονται κατά την προπόνηση, όπως επισημαίνει η Scientific American.

Όσο αφορά το παθητικό κάπνισμα, γνωστός μου, μουσικός, ο οποίος δεν καπνίζει και εργαζόταν για 5 συνεχή χρόνια σε μεγάλη μουσική πίστα (κλειστό χώρο) με τους θαμώνες σε ποσοστό 80% να καπνίζουν, σε σχετικές ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποίησε δεν διαπιστώθηκε στο παραμικρό, κάποιο πρόβλημα από το παθητικό κάπνισμα.

Το παθητικό κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα υγείας ΜΟΝΟ μετά από ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ έκθεση σε αυτό και αυξάνει κατά 30% ως 50% τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και είναι πιθανό να αυξάνει και τον κίνδυνο της στεφανιαίας νόσου και άλλων χρόνιων νοσημάτων.
Με το να βρίσκεσαι περιστασιακά σε χώρους καπνιστών, αυτό δεν είναι επικίνδυνο.
Πιο επικίνδυνη έχει αποδειχτεί η της εισπνοής του καπνού από χρήση τσακιού ή ξυλόσομπας, η χρήση των οποίων κατά τους χειμερινούς μήνες πραγματοποιείται καθημερινά και για πολλές ώρες.

Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, ΔΕΝ κινδυνεύεις από περιστασιακή παρουσία σε χώρους καπνιστών και σχεδόν καθόλου σε ανοιχτούς χώρους, πλην της ενοχλητικής μυρωδιάς των τσιγάρων, κάτι το οποίο είναι και αυτό σεβαστό.

Τέλος, αν και εφόσον το εκάστοτε κράτος ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την υγεία μας όσο αφορά τις βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος, ας το απαγορεύσει, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει εφόσον τα έσοδα από την φορολογία του καπνού είναι πολύ μεγάλα, ακόμη και σε χώρες στις οποίες το κάπνισμα έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό (όσο μειώνονται οι καπνιστές, ανάλογα αυξάνονται και οι τιμές των καπνικών προϊόντων για την συνέχιση των μεγάλων φορολογικών εσόδων του καπνού...).

Πολλές ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες ανά τον κόσμο σκέπτονται να απαγορεύσουν την περίθαλψη και οικονομική αποζημίωση ασθενών οι οποίοι νόσησαν λόγω του καπνίσματος, αλλά δεν μπορούν προς το παρόν να το πράξουν γιατί αυτό αντιβαίνει στο δικαίωμα της ελεύθερης διάθεσης του καθενός στις επιλογές του. (Κάποτε είχε τεθεί ζήτημα αποζημίωσης ή όχι, συγγενών θανόντων από αυτοκτονίες, κάτι που τελικά δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν για τον ίδιο λόγο).

Εν κατακλείδι, το παθητικό κάπνισμα ΔΕΝ είναι εξίσου επικίνδυνο με το συμβατικό κάπνισμα, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες, πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις.
(Το να βρίσκεσαι περιστασιακά π.χ. σε ένα ταβερνάκι η μία παρέα που οι υπόλοιποι καπνίζουν μπροστά σου, αυτό δεν σε βάσει σε κίνδυνο).

Χαλάρωσε!...
VASILY ZAITSEV 23.10.2019 | 16:18
Δεδομένης της δήλωσης αυτής , αν είναι έτσι , τότε οι δύο υπάλληλοι ενήργησαν ορθώς η στη χειρότερη "υπερβολικά". Φανταστείτε λοιπόν τι θα γινόταν αν αυτές οι δύο υπάλληλοι δεν είχαν ενεργήσει καθόλου Φανταστείτε τι θα έλεγαν τότε!
Η κρίση αντί να μας κάνει καλύτερους μας έκανε ρουφιάνους Ολοταχώς για επαναφορά του ν.4000 περί τεντυμποϊσμού γιατί έτσι μας αξίζει