Τι ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το αντισημιτικό παρελθόν του - EUROKINISSI
Πολιτική

Ο Γεωργιάδης «απολογήθηκε» για το παρελθόν του με τον Πλεύρη: Άφησα πολλά περιθώρια στον αντισημιτισμό

Απολογήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης διότι «στο παρελθόν και κυρίως λόγω της προσωπικής μου σχέσης με τον Κώστα Πλεύρη, επέτρεψα να θεωρήσουν πολλοί ότι ανεχόμουν, ή και συμμεριζόμουν αντισημιτικές απόψεις»

Για το παρελθόν του και τις πεποιθήσεις του απολογήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά από τις έντονες επικρίσεις που προκάλεσαν οι αναρτήσεις του και τα σχόλιά του από το Άουσβιτς.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισκέφτηκε προ ημερών ως εκπρόσωπος της Ελλάδας τον τόπο του μαρτυρίου αμέτρητων Εβραίων κατά τη διάρκεια της ναζιστικής θηριωδίας στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

 

«Σήμερα στο Άουσβιτς επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. Αδύνατον να συλλάβει ο νους το μέγεθος του Εγκλήματος. Κάθε άνθρωπος πρέπει να έρθει εδώ μία τουλάχιστον φορά στην ζωή του. Και τον αντισημιτισμό πρέπει να τον αποκλείσουμε από τις ζωές μας. Ποτέ ξανά!», είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

 

Με πολλούς να τον καταγγέλλουν για «υποκρισία» και «πολιτική σκοπιμότητα» - δεδομένου του ότι στο παρελθόν διαφήμιζε από το κανάλι του ένα αντισημιτικό βιβλίο του Πλεύρη - ο ίδιος κάνει λόγο για δική του «απαράδεκτη συμπεριφορά».

 

«Έχω πολλές φορές δημοσίως απολογηθεί διότι στο παρελθόν και κυρίως λόγω της προσωπικής μου σχέσης με τον Κώστα Πλεύρη, επέτρεψα να θεωρήσουν πολλοί ότι ανεχόμουν, ή και συμμεριζόμουν αντισημιτικές απόψεις. Ήταν απαράδεκτη η τότε συμπεριφορά μου και τώρα καταλαβαίνω ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα παίρνεις ελαφρά», έγραψε σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Γεωργιάδης.

 

Ο ίδιος ανέφερε πως «ντρέπεται για όλα αυτά» και σημείωσε πως «στον αντισημιτισμό δεν πρέπει να αφήνεις κανένα περιθώριο και εγώ, αν και μέσα μου ποτέ δεν υπήρξα, άφησα πολλά περιθώρια».

 

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ.Γεωργιάδη

 

Επ ευκαιρία της επίσκεψης μου στο #Άουσβιτς!

Σίγουρα είδατε την χθεσινή μου επίσκεψη στον τόπο Μαρτυρίου εκατομμυρίων Εβραίων στο Άουσβιτς.
Φέτος, συμπληρώνονται 75 χρόνια από την απελευθέρωση του Στρατοπέδου από τον Κόκκινο Στρατό και έχουν ξεκινήσει πολλές εκδηλώσεις Μνήμης, με αποκορύφωμα την παρουσία των Ηγετών την προσεχή Δευτέρα, στην οποία θα παρευρίσκεται και ο Πρωθυπουργός.

Ως συνήθως συμβαίνει με μένα, η παρουσία μου εκεί προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές, λόγω όμως της σοβαρότητας του θέματος, της καταπολέμησης δηλ. του Αντισημιτισμού, θα ήθελα να μοιραστώ μερικές σκέψεις μαζί σας.

Πρώτον, συμβουλεύω τον καθένα και την καθεμία σας που θα του δοθεί η ευκαιρία να πάει, να το κάνει.

Εγώ ήδη είπα σήμερα στους γιούς μου και κυρίως στον μεγαλύτερο, ότι με την πρώτη ευκαιρία θα πάμε εκεί να δούνε με τα μάτια τους το τι έγινε.
Είναι σίγουρα αδύνατον για τον κοινό νου να συλλάβει το μέγεθος του Εγκλήματος του Ολοκαυτώματος, όχι μόνον για τα βασανιστήρια και τα εκατομμύρια των νεκρών, απλώς και μόνον διότι έτυχε να γεννηθούν Εβραίοι, αλλά για την μεθοδικότητα του. Εκτελέσεις σε βιομηχανική παραγωγή!
Θηριωδίες στην Ιστορία έχουν γίνει πολλές δυστυχώς, αλλά τέτοιου μεγέθους μεθοδικότητα ποτέ.
Το Ολοκαύτωμα γίνεται έτσι πράγματι ένα Μοναδικό στην Ιστορία γεγονός και σίγουρα η μελανότερη σελίδα στην Ιστορία της Ευρώπης.

Έχω πολλές φορές δημοσίως απολογηθεί διότι στο παρελθόν και κυρίως λόγω της προσωπικής μου σχέσης με τον Κώστα Πλεύρη, επέτρεψα να θεωρήσουν πολλοί ότι ανεχόμουν, ή και συμμεριζόμουν αντισημιτικές απόψεις. Ήταν απαράδεκτη η τότε συμπεριφορά μου και τώρα καταλαβαίνω ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα παίρνεις ελαφρά.
Ο κυριότερος λόγος δεν είναι η ασέβεια στην μνήμη τόσων αθώων ανθρώπων που υπέφεραν και στις οικογένειες τους, αλλά το ότι και σήμερα, την ώρα που μιλάμε, ο αντισημιτισμός είναι παρών. Πρέπει να τον καταπολεμήσουμε τώρα στην αρχή του και να μην επιτρέψουμε να θεριέψει.
Δυστυχώς, η ιστορία διδάσκει ότι κάτι που έγινε μία φορά δύναται να επαναληφθεί, άρα για να αποκλείσουμε αυτήν την πιθανότητα πρέπει να δράσουμε τώρα.

Πολλοί με κατηγορούν ότι υποκρίνομαι. Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι αυτά τα λέω για να γίνω Υπουργός, και οφείλω, όχι στους πολιτικούς μου αντιπάλους από την Αριστερά, αυτοί δεν θα πειστούν ό,τι και να πω, διότι έχουν συμφέρον εναντίον μου, αλλά στους άλλους που το λένε καλόπιστα, να απαντήσω.

Η σύνδεση του πολιτικού συμφέροντος με την ανοικτή και απολύτως δημόσια θέση μου κατά του αντισημιτισμού είναι ελαφρά αντισημιτική και πολύ άδικη.
Αντισημιτική, διότι αναπαράγει ένα κλασικό αντισημιτικό στερεότυπο, ότι δηλαδή οι Εβραίοι, κατά κάποιον τρόπο ελέγχουν τα πάντα και άρα για να προχωρήσεις πρέπει να έχεις την ευνοιά τους. Άρα εγώ για να αποκτήσω αυτή την εύνοια λέω όσα λέω.
Οι Εβραίοι είναι ένας σεβαστός λαός με τεράστια ιστορία και πρόοδο, με επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και ένα ισχυρό πλέον κράτος, αλλά όχι δεν ελέγχουν τα πάντα. Αγωνίζονται και αυτοί, όπως όλοι οι λαοί για την πρόοδο και την προκοπή τους, αλλά καμμία συνωμοσία δεν υπάρχει πίσω από αυτό.

Το δεύτερο βασικό επιχείρημα, είπα είναι άδικο διότι η ίδια η ιστορία μου δείχνει ότι είναι ψευδές. Η δημόσια δήλωση μου για τα λάθη του παρελθόντος μου ως προς αυτό το ζήτημα έγινε το 2017.
Προσέξτε τώρα το παράλογο, «το έκανες για να γίνεις Υπουργός»....
Μα το 2017 είχα γίνει ήδη δύο φορές Υπουργός σε δύο διαφορετικές Κυβερνήσεις και τότε ήμουν ήδη Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα ήταν λογικό να πιστεύω ότι χωρίς να κάνω απολύτως τίποτε τέτοιο, εάν κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία ότι θα γινόμουν πάλι Υπουργός ως Αντιπρόεδρος της;
Την δημόσια δήλωση την έκανα και θα την κάνω όσες φορές χρειαστεί για δύο λόγους. Πρώτον, διότι ντρέπομαι για όλα αυτά. Στον αντισημιτισμό δεν πρέπει να αφήνεις κανένα περιθώριο και εγώ αν και μέσα μου ποτέ δεν υπήρξα, άφησα πολλά περιθώρια.
Και δεύτερον, διότι θέλω να χρησιμοποιήσω το δικό μου παράδειγμα για να γίνει εργαλείο καταπολέμησής του.
Και μην έχετε αυταπάτες, ο αντισημιτισμός υπάρχει δυστυχώς ακόμη και μεγαλώνει. Και στην Ελλάδα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον ξεριζώσουμε. Είναι μια ασθένεια που αν δεν την προσέξεις, μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα.

Χρωστώ και μια απάντηση σε μία κυρία που έγραψε εδώ στα σχόλια «πώς η Βουλή επέτρεψε σε μένα να ηγηθώ κ.λπ.».
Δεν με έστειλε η Βουλή. Έλαβα προσωπική πρόσκληση από τους διοργανωτές, την European Jewish Association και ανταποκρίθηκα και μάλιστα με προσωπικά μου έξοδα. Εκεί συνάντησα κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία και ως Υπουργός εν ενεργεία έγινα επικεφαλής της.
Εάν χρειαστεί, και αναλόγως των σχολίων, θα επανέλθω. Θεωρώ τον Αντισημιτισμό σοβαρό θέμα για να κρυβόμαστε.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Πολιτική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή το νέο χωροταξικό ν/σ: Περιορίζεται η άναρχη δόμηση - Εκσυγχρονισμός των χρήσεων γης

Πολιτική Στη Βουλή το νέο χωροταξικό ν/σ: Περιορίζεται η άναρχη δόμηση - Εκσυγχρονισμός των χρήσεων γης

24.11.2020
Βουλή: Οι γιατροί - βουλευτές που προσφέρονται στη μάχη κατά της covid 19

Πολιτική Βουλή: Οι γιατροί - βουλευτές που προσφέρονται στη μάχη κατά της covid 19

24.11.2020
Γεραπετρίτης: Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε πολύ περισσότερους νεκρούς- ΣΥΡΙΖΑ: Καμία λογική

Πολιτική Γεραπετρίτης: Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε πολύ περισσότερους νεκρούς- ΣΥΡΙΖΑ: Καμία λογική

24.11.2020
Τσαβούσογλου: «Η ΕΕ να αναγνωρίσει τα λάθη της» - Άνοιγμα σε Μπάιντεν

Πολιτική Τσαβούσογλου: «Η ΕΕ να αναγνωρίσει τα λάθη της» - Άνοιγμα σε Μπάιντεν

24.11.2020
«Κακόγουστη φάρσα»- Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 για την προκαταρκτική έρευνα για το Πολυτεχνείο

Πολιτική «Κακόγουστη φάρσα»- Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 για την προκαταρκτική έρευνα για το Πολυτεχνείο

23.11.2020
Βουλή: Ο Λαμπρούλης (ΚΚΕ) ζητά απαλλαγή από τα καθήκοντα αντιπροέδρου για να συνδράμει ως γιατρός κατά του κορωνοϊού

Πολιτική Βουλή: Ο Λαμπρούλης (ΚΚΕ) ζητά απαλλαγή από τα καθήκοντα αντιπροέδρου για να συνδράμει ως γιατρός κατά του κορωνοϊού

23.11.2020
Σε καραντίνα Θεοχάρης και Κόνσολας- Θετικός στον κορωνοϊό συνεργάτης του υπ. Τουρισμού

Πολιτική Σε καραντίνα Θεοχάρης και Κόνσολας- Θετικός στον κορωνοϊό συνεργάτης του υπ. Τουρισμού

23.11.2020
Έρευνα με εντολή της εισαγγελίας για την παρουσία Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Πολιτική Έρευνα με εντολή της εισαγγελίας για την παρουσία Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

23.11.2020
Τσίπρας: Η κυβέρνηση ούτε μπορεί αλλά ούτε θέλει να ενισχύσει το ΕΣΥ

Πολιτική Τσίπρας: Η κυβέρνηση ούτε μπορεί αλλά ούτε θέλει να ενισχύσει το ΕΣΥ

23.11.2020
Πέτσας: Θα έχουμε αυξημένα επίπεδα νεκρών και διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες

Πολιτική Πέτσας: Θα έχουμε αυξημένα επίπεδα νεκρών και διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες

23.11.2020
6 Σχόλια
Citellus citellus 23.1.2020 | 11:24
Δεν ξέρω τι έχει ο καθένας μέσα στην ψυχή του. Ξέρω μόνο ότι μια τέτοια ξεκάθαρη δήλωση συγγνώμης δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας ή επανερμηνείας ούτε τώρα ούτε και στο μέλλον.

Επίσης ξέρω ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ούτε θα δούμε ποτέ παρόμοια δήλωση από νυν "κεντροαριστερούς" πρώην ακροαριστερούς και απολογητές τρομοκρατών και σφαγέων.
avatar
ΜΗΔΕΝ ΕΝΑ 23.1.2020 | 14:59
πάντα αυτοί οι απέναντι... πάντα αυτός ο συμψηφισμός... πόσο ξεπλένει τις αθλιότητες...
Citellus citellus 23.1.2020 | 16:07
Πάντα η ίδια καραμέλα για δολοφόνους που έχουν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου... Πόσο ξεπλένει εγκληματίες.

Αυτήν τη στιγμή έχω 2327 σχόλια από το 2013. Εάν βρεις ένα που να ξεπλένει ναζί κερδίζεις πλούσια δώρα, αλλιώς θα περίμενα να ανακαλέσεις.
avatar
Γράφων 24.1.2020 | 11:08
@ Citellus

Υπάρχουν θέματα ταμπού. Δεν κάνει να τα θίγεις διότι τότε αυτόματα ταυτίζεσαι με κακά πράγματα. Πρέπει να ταυτίζεσαι με τις επιλογές του θεματοθέτη. Δεν κάνει να κάνεις focus αλλού.

Αλλά δεν υπάρχει καμία ιδεολογική ηγεμονία.
avatar
Γράφων 23.1.2020 | 15:24
Καταρρίπτει τούς μύθους του ευρωκομουνισμού, ότι γιά τά «Πολωνικά» φταίει τάχα το «σοβιετικό μοντέλο». [...] Τέλος, γενικεύοντας τα διδάγματα των «Πολωνικών», διατυπώνει μιά σειρά άπό συμπεράσματα, χρήσιμα γιά τούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες τον εργαζομένων στη χώρα μας.

https://www.alfeiosbooks.com/product/%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B9-%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%82/

Δεν λέω τίποτα άλλο διότι το greek books review ακόμα πληρώνει...

https://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/55858
avatar
Ramon Ramone 23.1.2020 | 11:26
Ένα δάκρυ κύλησε...
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια