Διεγράφη ο Θοδωρής Ζαγοράκης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Θοδωρή Ζαγοράκη από ευρωβουλευτή της ΝΔ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης διεγράφη από τη ΝΔ, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο κ. Ζαγοράκης, με ανάρτηση στο Facebook τη Δευτέρα, απειλούσε να ανεξαρτητοποιηθεί, αν το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Super League δεν «δικαιώσει τον ΠΑΟΚ».

 

Αυτή ήταν η αντίδραση του κ. Ζαγοράκη μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα της Super League.

 

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του πρωθυπουργού διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο ο Θoδωρής Ζαγοράκης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

Πέτσας: Δεν έχουμε πολυτέλεια να διχαζόμαστε για το ποδόσφαιρο

 

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

 

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη», συνέχισε ο κ. Πέτσας και αμέσως μετά ανακοίνωσε τη διαγραφή του κ. Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ΝΔ. 

 

«Με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης». 


Η απόφαση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη 

Στη συνεδρίασή της τη Δευτέρα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα της Super League. 


Με ψήφους 3-2 η ΕΕΑ αποφάσισε την ανάκληση πιστοποιητικού του ΠΑΟΚ για πολυιδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιό της. Αρχικά τα μέλη της επιτροπής που είχαν οριστεί από την κυβέρνηση διαπίστωσαν με ψήφους 4-1 παραβάσεις σε ό,τι αφορά και τις δύο ομάδες. Σε νέα ψηφοφορία, με ψήφους 3-2 τα μέλη της επιτροπής εισηγήθηκαν την ανάκληση πιστοποιητικού για παράβαση στο μετοχολόγιο για την Ξάνθη και για την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας για τον ΠΑΟΚ.

Πλέον η υπόθεση πάει στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Super League, το οποίο θα κληθεί να πάρει και την τελική απόφαση. Οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία όμως δεν θα εξετάσει την ουσία των υποθέσεων, αλλά το αν οι ποινές αυτές πρέπει να επιβληθούν, ενώ έχουν και τη δυνατότητα της προσφυγής στο CAS (το Ανώτατο Διεθνές Ακυρωτικό Δικαστήριο).

 

 

Πολιτική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Novartis: «Θύελλα» για τον άφαντο μάρτυρα Σαράφη - Τι θα συμβεί αν δεν εμφανιστεί ούτε η Κελέση

Πολιτική Novartis: «Θύελλα» για τον άφαντο μάρτυρα Σαράφη - Τι θα συμβεί αν δεν εμφανιστεί ούτε η Κελέση

19.2.2020
Καραμανλής: Έρχεται νομοσχέδιο για το προσωπικό ασφαλείας στα ΜΜΜ

Πολιτική Καραμανλής: Έρχεται νομοσχέδιο για το προσωπικό ασφαλείας στα ΜΜΜ

19.2.2020
ΜέΡΑ25: Ο Ρέγκλινγκ προσπάθησε να αποτρέψει τον Γαβρά να γυρίσει το «Ενήλικοι στην Αίθουσα»

Πολιτική ΜέΡΑ25: Ο Ρέγκλινγκ προσπάθησε να αποτρέψει τον Γαβρά να γυρίσει το «Ενήλικοι στην Αίθουσα»

18.2.2020
Προανακριτική Novartis: Πιθανή η άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων

Πολιτική Προανακριτική Novartis: Πιθανή η άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων

18.2.2020
Novartis: Άφαντος ο «Μάξιμος Σαράφης», δεν εκτελέστηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής

Πολιτική Novartis: Άφαντος ο «Μάξιμος Σαράφης», δεν εκτελέστηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής

18.2.2020
Γεωργιάδης: Ο «Σαράφης» κρύβεται σαν λαγός- Ζήτημα ωρών η αποκάλυψη της ταυτότητάς του

Πολιτική Γεωργιάδης: Ο «Σαράφης» κρύβεται σαν λαγός- Ζήτημα ωρών η αποκάλυψη της ταυτότητάς του

18.2.2020
Novartis: Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων

Πολιτική Novartis: Απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων

18.2.2020
Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Τσαβούσογλου: Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα

Πολιτική Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Τσαβούσογλου: Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα

18.2.2020
Τσίπρας για προσφυγικό: Αφήσαμε τη Μόρια με 5.000, τώρα είναι 25.000 - Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο

Πολιτική Τσίπρας για προσφυγικό: Αφήσαμε τη Μόρια με 5.000, τώρα είναι 25.000 - Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο

18.2.2020
«Οργή» Καραμανλή για την αιφνιδιαστική απεργία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Θα κληθούν σε απολογία»

Πολιτική «Οργή» Καραμανλή για την αιφνιδιαστική απεργία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Θα κληθούν σε απολογία»

18.2.2020
22 Σχόλια
12
skeletor 28.1.2020 | 13:16
Άλλος για εκβιασμό και μάλιστα για λογαριασμό ποδοσφαιρικού σωματείου;
TexM 28.1.2020 | 14:11
knock, knock. Όχι εκβιασμό αλλά, μπορώ να κάνω κι εγώ ένα σχόλιο για λογαριασμό του Ηρακλή;

Γιατί ειδικά μετά την αθώωση του Ρέμου για την υποτιθέμενη πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που έριξε τον Ηρακλή στα τάρταρα το 2011 και σε συνδυασμό με διάφορες αποφάσεις της ίδιας ΕΕΑ που τώρα λέμε ότι κακώς υποβιβάζει ομάδες

Η τελευταία μάλιστα απόφαση της ΕΕΑ έγινε το 2017 με αποτέλεσμα να πέσει πάλι ο Ηρακλής. Άρα το δίκαιο είναι να τοποθετηθεί ξανά στην Α' κατηγορία αφού η νέα κυβέρνηση κόπτεται για την "κοινωνική συνοχή".

Αλλιώς να τους κάνει μήνυση ο Ρέμος να τους πάρει τα σώβρακα για διαφυγόντα κέρδη.

Σωστά;

Υ.Γ. προσωπικά δεν με απασχολεί τόσο το θέμα όσο η ισονομία. Ας γίνουν παρεμβάσεις και δεν με νοιάζει κανένα αυτοδιοίκητο και ας μας απαγορεύσει η UEFA να παίζουμε στην Ευρώπη, κάτι που θα έπρεπε να κάνουμε από μόνοι μας μπας και καθαρίσουμε και ξαναγίνουν ποτέ τα γήπεδα χώρος διασκέδασης για μεγάλους και παιδιά!
avatar
lilbitter 28.1.2020 | 14:38
Κατι εμαθα οτι ο μητσοτακης αλλαζει το νομο και δεν υποβιβαζονται τελικα οι ομαδες, εχεις να πεις κατι?


Επισης, κοχονες θα εχει ενας πολιτικος (απο οποιοδηποτε κομμα) οταν διαγραψει εναν νομικο, συμβολαιογραφο η μηχανικο, εκτος αν θεωρεις οτι κανεις απο αυτες τις καστες δεν εκβιαζει, και οχι εναν τελειωμενο τουριστα/ποδοσφαιριστη.
SimosZ 28.1.2020 | 13:18
Αν κανει τουλαχιστον ενα καλο αυτη η κυβερνηση, ειναι οτι διορθωνει μερικα απο τα λαθη της, διαγραφοντας διαφορα [...]. Βεβαια δε θα επρεπε να υπαρχει καν ο Ζαγορακης στην Ευρωβουλη, αλλα ας οψονται ολοι αυτοι/ες που τον ψηφισαν.

Η απορια που εχω ειναι η εξης. Που διεγραφη. Τι σημαινει αυτο για τη θεση στην Ευρωβουλη? Θα συνεχισει να την εχει ως ανεξαρτητος, ή θα παρει τη θεσει αλλος/η?
avatar
Μαύρος Γάτος 28.1.2020 | 16:57
Θα παραμείνει ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και θα συνεχίσει να μάχεται για την πρόοδο της Ευρώπης, μαζί με τον άλλο τιτάνα της πολιτικής, τον Γεωργούλη...
(κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν την ευθύνη που αναλαμβάνουν όταν πιάνουν το στυλό και βάζουν σταυρό σε ένα ψηφοδέλτιο)
γούτσου 28.1.2020 | 13:21
Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός με τις μεγαλύτερες κοχόνες!
TexM 28.1.2020 | 14:03
Όχι φίλε, κοχόνες θα είχε αν έδιωχνε και κάποιους άλλους οι οποίοι έπαιξαν παρόμοιο ρόλο και για την μια και για την άλλη πλευρά βορρά νότου για ψηφοθηρικούς λόγους, ο οποίοι όμως το έκαναν χωρίς τόσο διαφανείς εκβιαστικές δηλώσεις.

Επίσης θα είχε κοχόνες αν επέβαλε παράλληλα και κάποιου είδους κυρώσεις σε συγκεκριμμένα μεγάλα κεφάλια του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, τα οποία έχουν μοιράσει ως ολιγάρχες το ποδόσφαιρο.

Άλλοι με ανοιχτές υποθέσεις ή καταδίκες για στημένους αγώνες, άλλοι με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και άλλοι "λαγοί" που τρυπώνουν από τις λαγουδότρυπες σε πολλές ομάδες - που ισοδυναμεί επίσης με στήσιμο αγώνων επί της ουσίας.

Ονόματα δε λέμε, να μην δημιουργήσουμε και πρόβλημα στην Lifo.
Dr. Manhattan 28.1.2020 | 14:56
Ο Μητσοτάκης δεν τον επέλεξε για υποψήφιο; Θα μπούμε επί τη ευκαιρία στον κόπο να εξετάσουμε τα κίνητρα και το σκεπτικό της επιλογής του (που δεν διαφέρει σε τίποτα με προηγούμενους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων);

Στο μεταξύ, έπειτα από τις προ ολίγου δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου επί του θέματος (κατά τις οποίες είπε πως η κυβέρνηση προτίθεται να περάσει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην επιβάλλονται τόσο σκληρές ποινές σε ποδοσφαιρικές ομάδες) επιβεβαιώνεται πως ο πασοκικός λαϊκισμός ζει και βασιλεύει στο πολιτικό μας σύστημα. Συμπεριλαμβανομένου του (φερόμενου ως φιλελεύθερου) κόμματος της ΝΔ.
γούτσου 28.1.2020 | 15:55
Εδώ δεν κρίνουμε αν έκανε καλά ή άσχημα που τον είχε υποψήφιο, ούτε αν οι Ελληνες είχαν δίκιο που τον ψήφισαν. Κρίνουμε την ενέργεια να τον διαγράψει επειδή έχει την δύναμη να πάει ενάντια σε παλαιοκομματικές πρακτικές.
Η αλλαγή νομοθεσίας είναι κάτι άλλο, η ομάδα και οι οπαδοί καμμία σχέση δεν έχουν με τον κάθε πρόεδρο, μόνο αυτός πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της παρανομίας του.
avatar
Γράφων 28.1.2020 | 13:31
Ήτανε δίκαιο. Έγινε πράξη.
avatar
Άρης Κωνσταντινίδης 28.1.2020 | 13:37
Άλλος ένας σούπερ σταρ που ο "σοφός λαος" έχρισε ευρωβουλευτή για να τον στηρίξει στην Ευρώπη. Έμειναν την ίδια στιγμή εκτός ευρώ βουλής άλλοι, πολύ αξιοτεροι, αλλά στην χώρα της γελοιότητας υπάρχουν άλλες προταιρεοτητες όπως πχ το ποδόσφαιρο.
avatar
evaggelia. G 28.1.2020 | 13:50
Mπράβο στην Ν.Δ. Επιτέλους!
avatar
ΕΛΠΟ 28.1.2020 | 14:15
Νόμιζε ο κ. Ζαγοράκης ότι διαπραγματευόταν ανανέωση συμβολαίου.
Citellus citellus 28.1.2020 | 14:19
Το καλό νέο της ημέρας.
Dr. Manhattan 28.1.2020 | 14:24
Προσοχή όμως. Το πρόβλημα δεν είναι ο (κάθε) Ζαγοράκης αλλά η λογική όλων των κομμάτων που κατεβάζουν υποψηφίους σαν τον Ζαγοράκη. Λαοφιλείς άνθρωποι, ενδεχομένως επιτυχημένοι στον χώρο τους, που όμως δεν έχουν κανενός είδους ένδειξη ταλέντου εμπλοκής ή επαφής με τα πολιτικά πράγματα.

Ο Ζαγοράκης ήταν ένας καταπληκτικός αρχηγός στην εθνική, πολυτιμότερος παίκτης στο Euro του ‘04, ένα πολύ καλό χαφ και εμβληματική φιγούρα για τον ΠΑΟΚ. Από πού προέκυψε ικανός να τον κατεβάσουν για ευρωβουλευτή;

Για άλλη μια φορά, το πρόβλημα έγκειται στην αρχική επιλογή και τάση των κομμάτων να κατεβάζουν τέτοιους υποψηφίους επειδή ως celebrities θα μαζέψουν ψηφαλάκια. Εδώ είναι η ΝΔ έκθετη (ξανά) όπως ακριβώς έχουν υπάρξει στο παρελθόν (πολλάκις) έκθετα ΠΑΣΟΚ και Σύριζα (βλέπε το πολύ φρέσκο παράδειγμα Γεωργούλη) και συνολικά όλα τα κόμματα. Δείγμα του χαμηλότατου επιπέδου του κοινοβουλευτισμού μας.

Και όσοι χαιρετίζουν τα γρήγορα αντανακλαστικά του κυβερνώντος κόμματος να κάνει το αυτονόητο και να τον διαγράψει, οφείλουν παράλληλα να προβληματιστούν πώς το ίδιο κόμμα τον έθεσε σε εκλόγιμη θέση. Όπως πάντα για τα ψηφαλάκια, όπως πάντα αντιμετωπίζοντας εμάς τους πολίτες σαν ιθαγενείς που θαμπωνόμαστε από καθρεφτάκια.
skeletor 28.1.2020 | 14:53
Από πού προέκυψε ικανός να τον κατεβάσουν για ευρωβουλευτή;

Από πουθενά. Από το γεγονός ότι θα έφερνε ψήφους. Κι αυτό για ένα σοβαρό κόμμα είναι ντροπή. Ας χάσει μερικές ψήφους, δεν πειράζει.

================
avatar
ΕΛΠΟ 28.1.2020 | 15:17
Για να ενισχύσω την άποψή σας

https://www.lifo.gr/now/politics/267957/zagorakis-o-eyrovoyleytis-tis-nd-apeilei-na-aneksartitopoiithei-an-den-dikaiothei-o-paok

"Στέλνουν λοιπόν τα κόμματα στην Ευρωβουλή άτομα σαν τον κ. Ζαγοράκη ή τον κ. Γεωργούλη, με απόλυτα δική τους την ευθύνη για το μήνυμα του πολιτικού "χαβαλέ" που μοιραία εκπροσωπούν.

Και στην ουσία ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, αφού "καθοδηγούν" τον πολίτη-ψηφοφόρο σε επιλογές του διασκεδάζειν και του φαίνεσθαι, άρα καθόλου χρήσιμες για τον λάκκο των λεόντων.". Πηγή: www.lifo.gr
Haifischnet 28.1.2020 | 15:45
Θα μπορούσε να έχει και άλλα ταλέντα (λέμε τώρα). Σημασία έχει ότι δεν σεβάστηκε τις ψήφους που του εμπιστεύτηκαν και αντί να ανέβει επίπεδο, αυτός κατέβηκε στο οπαδικό. Πολύ καλά του έκανε ο Κυριάκος. Ξου-ξου σπιτάκι σου, Ζαγοράκης-μπάρμπα.
avatar
Μαύρος Γάτος 28.1.2020 | 17:02
Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι η ΝΔ ήταν εκείνη η οποία -μέσα στη μεγάλη φθορά της- θέσπισε τον σταυρό για τις ευρωεκλογές ποντάροντας στο ότι διέθετε "λαμπερές" και "αναγνωρίσιμες" υποψηφιότητες.
Μέχρι τότε, οι εκλογές αυτές διεξάγονταν με λίστα (ελέω αρχηγού στα μεγάλα αρχηγικά πολυσυλλεκτικά κόμματα, κατόπιν ψηφοφορίας των μελών στα κόμματα της αριστεράς).
Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, φερόμενος βλακωδέστατα, διατήρησε αυτή τη νεοδημοκρατική ρύθμιση
SimosZ 28.1.2020 | 14:43
Βεβαια, διαβαζοντας το γκαζετα, φαινεται οτι τελικα η κυβερνηση θα τροποποιηση τη νομοθεσια για την οποια εγινε ολη αυτη η φασαρια. Και αντι για υποβιβασμο και αφαιρεση αδειας ως επαγγελματικοι συλλογοι, ή 2 ομαδες απλα θα εχουν αφαιρεση βαθμων και καποια χρηματικη ποινη..

Οποτε ο Ζαγορακης κατι κατεφερε...και η κυβερνηση παλι αιχμαλωτη της πλεμπας.
12