Τι ανέφερε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στη δευτερολογία του στην ΚΕ του κόμματος - EUROKINISSI
Πολιτική

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: «Μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που έφτιαξαν κράτος λάφυρο» - Εμπλοκή για το όνομα

O Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καταλόγισε «πανικό» στην κυβέρνηση

Σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση και τη ΝΔ άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Καταλόγισε «πανικό» στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας ότι «έφτασαν σήμερα στο σημείο να μιλάνε για πρόκληση απέναντι στους θεσμούς και αντιδημοκρατική συμπεριφορά με βάση επισήμανση που έκανα για το ναρκοθετημένο πεδίο που συναντήσαμε σε κομβικούς αρμούς της εξουσίας, για το κομματικό κράτος που παραλάβαμε, για την αναξιοκρατία και κομματοκρατία στη δημόσια διοίκηση, για τη διαφθορά και διαπλοκή με μεγάλα συμφέροντα που συναντήσαμε σε κρίσιμους κρατικούς μηχανισμούς, για την ασυδοσία από το '90 που παραλάβαμε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και τα ΜΜΕ».

 

«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο και να μας μιλούν για αντιθεσμική συμπεριφορά», τόνισε, για να σημειώσει πως «μιλούν σήμερα με θράσος αυτοί που έφτιαξαν το κράτος λάφυρο και που τώρα που επανεξελέγησαν κάνουν ακριβώς τα ίδια και χειρότερα» και «αναπαράγουν τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση».

 

 

Επ' αυτού κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μόλις εξελέγη, «διόρισε διοικητή της ΕΥΠ χωρίς πτυχίο και επειδή δεν το προβλέπει η νομοθεσία την άλλαξαν σε μια νύχτα». «Μιλάνε για αντιθεσμική συμπεριφορά», είπε, αυτοί που: «έπαυσαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη μέση της θητείας της, αυτοί που έσπευσαν να νομοθετήσουν ώστε να μη γνωρίζουμε ποιοι χρηματοδοτούν τα ΜΜΕ, αυτοί που άλλαξαν τον Ποινικό Κώδικα για να αποδεσμεύσουν κατασχεμένες περιουσίες υπόδικων για εγκλήματα του λευκού κολάρου, αυτοί που έβαλαν διοικητές στα νοσοκομεία υπέργηρους πολιτευτές με κριτήριο τα κομματικά ένσημα, αυτοί που παραβιάζουν συστηματικά το Σύνταγμα όπως με την ΠΝΠ για τις επιτάξεις στα νησιά. Φτιάχνουν ΠΝΠ που παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία περί επιτάξεως και το ίδιο το Σύνταγμα. Μιλάνε αυτό που έχουν κάνει λάστιχο τον κανονισμό της Βουλής σε μια προκαταρκτική-παρωδία για να αναδείξουν το αφήγημα της δήθεν σκευωρίας για το μεγάλο σκάνδαλο Novartis, που έσπευσα να αποκλείσουν με το έτσι θέλω δυο βουλευτές της μειοψηφίας και που τώρα ετοιμάζονται να παραβιάσουν το διεθνές νομικό πλαίσιο για την προστασία μαρτύρων».

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «πριν από τις εκλογές του '15 από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, είχαν διοριστεί διευθυντές στη δημόσιο διοίκηση μέσα σε μια νύχτα, χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία, κανόνα, διαφάνεια. Ξήλωσε γενικό διευθυντή με 1.178 μόρια για να διορίσει κάποιον κολλητό του που ήταν τελευταίος».

 

«Ποια αξιοκρατική λογική και ποια λογική διαφάνειας μας εμπόδισε εμάς να προβούμε στην εφαρμογή των κανόνων της αξιοκρατίας και της διαφάνειας;», είπε, σημειώνοντας ότι επιμένει στο ζήτημα της αποφασιστικότητας «πάντα μέσα στο τρίπτυχο: κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία».

 

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε την επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης να γίνει διοικητής της ΤτΕ ο πρώην ΥΠΟΙΚ «παρότι ήταν αντίθετος στο πολιτικό μας σχέδιο, όφειλε να μην υπονομεύει το κυβερνητικό έργο». Πρόσθεσε ότι όμως όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούσε την πιο κρίσιμη συμφωνία με τους θεσμούς για καθαρή έξοδο, εκείνος έλεγε ότι η χώρα πρέπει να έχει γραμμή προληπτικής στήριξης.

 

«Ενοχλήθηκε το παλιό σύστημα»

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο ειλικρινής και τολμηρά αυτοκριτικός απολογισμός είναι δύναμη και όχι αδυναμία «κι αυτό φαίνεται από το πόσο ενοχλήθηκε το παλιό πολιτικό σύστημα που μάλλον περίμενε να δει συγκρούσεις, μαχαιρώματα, διαφορετικά πολιτικά σχέδια, αλλά βλέπει ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο». Αντίθετα, είπε, τα διαφορετικά πολιτικά σχέδια «τα βλέπουν στο εσωτερικό τους με κρίσιμες ουρές και εξελίξεις». «Βλέπουν κάτι που δεν θα αποκτήσουν ποτέ αυτοί στο εσωτερικό τους, συντροφικότητα, αλληλεγγύη, πίστη σε ένα κοινό πολιτικό σχέδιο παρά τις διαφορετικές απόψεις.

 

Σχολίασε ότι από τις δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε η ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «φαίνεται πόσο ενοχλείται» και αυτό γίνεται για δυο λόγους: «Γιατί ορθώς φοβάται ότι αυτή η διαδικασία της ειλικρίνειας και επισήμανσης των αδυναμιών μας θα μας κάνει καλύτερους και δυνατότερους. Δεύτερον γιατί φοβάται και ορθώς ότι ο λαός βλέπει τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, βλέπει μια δύναμη αλήθειας από τη μια και από την άλλη μια δύναμη του κουκουλώματος και της εξαπάτησης».

 

Εμπλοκή με το όνομα

 

Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες τον ήθελαν να κάνει τα αποκαλυπτήρια του νέου ονόματος σήμερα το απόγευμα, ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία αναφορά στη νέα ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σύμφωνα με το in.gr υπήρξε εμπλοκή στο θέμα του ονόματος, με τις διαφωνίες να είναι μεγάλες και τον κ. Τσίπρα να μη θέλει να καταγραφούν αυτή τη στιγμή. Η αρχική του πρόταση ήταν να αποφασίσει απόψε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ την προσθήκη και να επικυρωθεί το όνομα από την ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις 8 Μαρτίου ώστε να υπάρξει χρόνοα για να συζητηθεί και το πρόγραμμα του νέου φορέα. Μάλιστα, η εσωκομματική αντιπολίτευση πρόκειται να ζητήσει να αποφασίσει για το όνομα η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι η ΚΕΑ (κεντρική επιτροπή ανασυγκρότησης) καθώς η τελευταία περιλαμβάνει τους πασοκογενείς και λοιπές εκτός κομματικού κορμού του ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις.

 

Ψηφοφορία για τα νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η πρόταση Τσίπρα για εγγραφή από την πλατφόρμα isyriza και το δικαίωμα ψηφοφορίας στις προσυνεδριακές διαδικασίες χωρίς προηγουμένως να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία στις οργανώσεις, εγκρίθηκε με 55 ψήφους, σε μία πύρρειο για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ νίκη.

 

Η πρόταση των 53+ για απαραίτητη αυτοπρόσωπη παρουσία στην οργάνωση προκειμένου το νέο μέλος να έχει δικαίωμα συμμετοχή έλαβε 50 ψήφους ενώ 5 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν λευκό.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ-iefimerida-in.gr

 

Πολιτική

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παπαντωνίου: «Πράσινο φως» για αποφυλάκιση - Δεν έχει τα 150.000 της εγγύησης, λέει ο δικηγόρος του

Πολιτική Παπαντωνίου: «Πράσινο φως» για αποφυλάκιση - Δεν έχει τα 150.000 της εγγύησης, λέει ο δικηγόρος του

29.3.2020
Επείγουσα στήριξη από την ΕΕ στις προσφυγικές δομές εν μέσω της πανδημίας ζητά η Ελλάδα

Πολιτική Επείγουσα στήριξη από την ΕΕ στις προσφυγικές δομές εν μέσω της πανδημίας ζητά η Ελλάδα

29.3.2020
Μαξίμου: Αύριο η ανακοίνωση του οικονομικού σχεδίου για τον Απρίλιο

Πολιτική Μαξίμου: Αύριο η ανακοίνωση του οικονομικού σχεδίου για τον Απρίλιο

29.3.2020
Γεωργιάδης: Φέτος δεν θα υπάρξει έξοδος του Πάσχα - Θα έχουμε σίγουρα καραντίνα

Πολιτική Γεωργιάδης: Φέτος δεν θα υπάρξει έξοδος του Πάσχα - Θα έχουμε σίγουρα καραντίνα

29.3.2020
Χαρδαλιάς: Περιμένουμε κορύφωση τον Απρίλιο - Μην θεωρούμε ότι η περιπέτεια θα τελειώσει σύντομα

Πολιτική Χαρδαλιάς: Περιμένουμε κορύφωση τον Απρίλιο - Μην θεωρούμε ότι η περιπέτεια θα τελειώσει σύντομα

29.3.2020
Ζαχαράκη: «Μετά το Πάσχα ανοίγουν τα σχολεία, εκτός αν πουν "όχι" οι ειδικοί» - Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές

Πολιτική Ζαχαράκη: «Μετά το Πάσχα ανοίγουν τα σχολεία, εκτός αν πουν "όχι" οι ειδικοί» - Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές

29.3.2020
Κικίλιας: Καμία χαλάρωση στα μέτρα - Στις 15 Απριλίου θα δούμε αν απέδωσαν

Πολιτική Κικίλιας: Καμία χαλάρωση στα μέτρα - Στις 15 Απριλίου θα δούμε αν απέδωσαν

29.3.2020
Κεραμέως για Πανελλαδικές: Ακραίο το σενάριο να διεξαχθούν Σεπτέμβριο

Πολιτική Κεραμέως για Πανελλαδικές: Ακραίο το σενάριο να διεξαχθούν Σεπτέμβριο

28.3.2020
Πέτσας: Εξετάζεται παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Πολιτική Πέτσας: Εξετάζεται παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας

28.3.2020
Φον ντερ Λάιεν για ευρωομόλογο: Δεν είναι αυτό το σχέδιο - Δικαιολογημένες οι επιφυλάξεις της Γερμανίας

Πολιτική Φον ντερ Λάιεν για ευρωομόλογο: Δεν είναι αυτό το σχέδιο - Δικαιολογημένες οι επιφυλάξεις της Γερμανίας

28.3.2020
3 Σχόλια
skeletor 16.2.2020 | 23:15
Η ΝΔ είναι 15% μπροστά και την έχει πιάσει πανικός.
Αντιθέτως ο Τσίρπας που ονειρεύεται χούντα κατά την επανεκλογή του είναι σε πνευματική διαύγεια.

Αλέξης Τσίρπας. Ο ηγέτης που δεν χάνει από τον KOULIW.
avatar
ΕΛΠΟ 16.2.2020 | 23:41
Τσίπρας χθες ::

"...τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας". Πηγή: www.lifo.gr

Τσίπρας σήμερα (μετά τις ανακοινώσεις / επιθέσεις ΚΙΝΑΛ - κυρίως - και ΝΔ) :

"Με κατηγόρησαν που μίλησα για έλεγχο των αρμών της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ εξουσίας. Ποιοι ; Αυτοί που κυβερνούν με ΠΝΠ κλπ".

ΘΑΥΜΑ - ΘΑΥΜΑ ! Προστέθηκε το "εκτελεστικής".

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ :

1. Ποιος τον εμπόδισε να ασκήσει έλεγχο στα πλαίσια της "Εκτελεστικής" εξουσίας ;
(Εκτός αν ήταν ανίκανος και δεν το έκανε και αυταπατάται πάλι...)

2." Όρνιθα" ή "λιοντάρι" ταιριάζει σήμερα για τον Τσίπρα - κυρίως απέναντι στο πλαίσιο που έθεσε η Φώφη / ΚΙΝΑΛ -, όταν προχθές κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι "μπροστά στον Ερντογάν είναι όρνιθα και όχι λιοντάρι" ;

....................................

Τα περί ΠΝΠ κλπ, είναι για εύκολο και γρήγορο αντιπερισπασμό και ΄"άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". Δηλαδή, άσε μη θυμηθούν και τι έχουν πει η συντρόφισσα Μπαζιάνα και ο σύντροφος Πολάκης και τα συσχετίσουν...

Γιατί - όλοι το ξέρουν εκτός από τον Τσίπρα -, υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην θεσμική υπόταξη των άλλων Εξουσιών της Δημοκρατίας και σε μια Διοικητική Απόφαση με ΠΝΠ.

avatar
ΕΛΠΟ 17.2.2020 | 00:07
Για τα τεκταινόμενα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πέσει θλίψη πολλή και σύγχιση μεγάλη.

Χάσανε τον "αέρα" της εξουσίας και "ψάχνονται", πως να δικαιολογήσουν ιδεολογικά στα μυαλά των ψηφοφόρων τους την Κωλοτούμπα - παρακαλώ το "κ" κεφαλαίο, είναι διεθνής πατέντα πια.

Και πλακώνονται Τσίπρας - Σκουρλέτης, Βούτσης - Πολάκης κλπ., ενώ οι εξωγηπεδικοί χούλιγκαν πετάνε μολότοφ (Μητρόπουλος) και ανάβουν νέες φωτιές.

Ο μόνος τρόπος να ησυχάσουν και αυτοί και εμείς, η έξοδός τους για την έρημο προς διαλογισμό.

Στις επόμενες εκλογές.