Οι AntetokounBros, ο οργανισμός που ιδρύθηκε από τον star του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του, εγκαινιάζει την AntetokounBros Academy.
Αθλητισμός

AntetokounBros Academy: Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για 100 νέους αθλητές από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Η Ακαδημία των αδερφών Αντετοκούνμπο είναι μια νέα πρωτοβουλία σε συνεργασία με τη Nike, το Ίδρυμα Ωνάση και τον Οργανισμό Eurohoops.

Η Ακαδημία των αδερφών Αντετοκούνμπο AntetokounBros Academy είναι ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Nike, το Ίδρυμα Ωνάση και τον Οργανισμό Eurohoops.

 

Εκατό νέοι αθλητές και δώδεκα προπονητές από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους χάρη στην AntetokounBros Academy.


Οι AntetokounBros, ο οργανισμός που ιδρύθηκε από τον star του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του, εγκαινιάζει την AntetokounBros Academy, ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να βοηθήσει αγόρια και κορίτσια (ηλικίας 12-16) και να εμπνεύσει προπονητές (ηλικίας 18-25) προκειμένου να αξιοποιήσουν τις αθλητικές τους ικανότητες, να αποκτήσουν δεξιότητες για την προσωπική τους ανάπτυξη και να γίνουν καλύτεροι πολίτες.


Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, θα υλοποιηθεί για 2 χρόνια στην Αθήνα, με τη συμβολή της Nike που θα προσφέρει χρηματοδότηση και τεχνογνωσία, του Οργανισμού Eurohoops που θα ηγηθεί του προγράμματος των προπονήσεων και του Ιδρύματος Ωνάση που μέσα από εργαστήρια, ομιλίες αλλά και υποτροφίες που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες, θα εμφυσήσει στους νέους τις αξίες που πρεσβεύουν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο.


Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πιστεύουν βαθύτατα στη δύναμη του αθλητισμού και δεσμεύονται να προσφέρουν ευκαιρίες σε εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο, έχοντας βιώσει και οι ίδιοι πώς η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην κορυφή.


«Η στιγμή για να γίνει πράξη η AntetokounBros Academy έφτασε και δεν μπορούμε να κρύψουμε τη χαρά και τον ενθουσιασμό μας» ανέφεραν ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας, ο Αλεξ και ο Φράνσις σε κοινή τους δήλωση. «Για τα επόμενα 2 χρόνια σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, τον Οργανισμό Eurohoops και τη Nike, θα δουλέψουμε σκληρά για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης, για παιδιά που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.»

 

Η Ακαδημία των αδερφών Αντετοκούνμπο είναι ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Nike, το Ίδρυμα Ωνάση και τον Οργανισμό Eurohoops.


Το πρόγραμμα της Ακαδημίας περιλαμβάνει εβδομαδιαίες προπονήσεις μπάσκετ από τον Οργανισμό Eurohoops, στα δύο ανακαινισμένα από τη Nike γήπεδα στους Αμπελόκηπους και στη Λαμπρινή. Η Αναστασία Κωστάκη, η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια του Γυναικείου NBA (WNBA) ανέλαβε τον ρόλο της επικεφαλής προπονήτριας.


Η διαδικασία των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 20 Οκτωβρίου (για νέους προπονητές) και έως τις 23 Οκτωβρίου (για αθλητές). Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, αλλά και την απόδοσή τους στα Try-Outs που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου στα γήπεδα των Αμπελοκήπων και της Λαμπρινής.


Πέραν των μπασκετικών προπονήσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από εργαστήρια και ομιλίες που θα υλοποιηθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενδυνάμωση.


Από τους 100 αθλητές αποφοίτους Λυκείου που θα επιλεγούν για το πρόγραμμα, θα δοθεί μια πανεπιστημιακή υποτροφία «One of a Kind» από το Ίδρυμα Ωνάση σε εκείνον με την καλύτερη επίδοση. «Το Ίδρυμα Ωνάση πιστεύει στις συνεργασίες που προωθούν την ανάπτυξη και την πρόοδο, σε επίπεδο ατομικό και κοινωνικό. Μέσα από τη σύμπραξη με την AntetokounBros Academy, στις γειτονιές της Αθήνας, διαφορετικές εθνικότητες, θρησκείες και φύλα ενώνονται ως μια ομάδα που δημιουργεί σχέσεις, αναπτύσσει ικανότητες, μαθαίνει να αγωνίζεται μέσα και έξω από το γήπεδο και διεκδικεί όλα τα όνειρά της.» δήλωσε η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση.


Παράλληλα, 2 αθλητές θα κερδίσουν ετήσιες υποτροφίες προπόνησης με τον Οργανισμό Eurohoops, ενώ 4 παιδιά θα επιλέγονται κάθε χρόνο για να παρακολουθούν καλοκαιρινά μαθήματα στην Αγγλία, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Από τους 12 νέους άντρες και γυναίκες προπονητές που θα επιλεγούν, εκείνος που θα ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του, θα κερδίσει μία θέση εργασίας στον Οργανισμό Eurohoops.

 

Η αφίσα του προγράμματος

 

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Παπαλουκάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Eurohoops: «Με την Πρωτοβουλία της AntetokounBros Academy περιμένουμε να δοθούν ευκαιρίες στα παιδιά, να αλλάξουν τη ζωή τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Το μπάσκετ είναι μόνο η αφορμή, για να βρεθούν όλοι μαζί και να γίνουν μέλη μιας ομάδας, να εμπνευστούν και να πιστέψουν στον εαυτό τους. Είναι τιμή και χαρά μας που επιλέχθηκε ο Οργανισμός Eurohoops για να συμβάλλει με την τεχνογνωσία του στην ανάπτυξη και υλοποίηση αυτού του προγράμματος».


«Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με όλη την ομάδα των συνεργατών μας και ξεκινάμε αυτό το ταξίδι κοινωνικής προσφοράς με ένα κοινό όραμα» πρόσθεσαν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο «Μαζί θα δουλέψουμε, σαν μια μεγάλη οικογένεια, χωρίς κανένα είδος κοινωνικού ή ατομικού αποκλεισμού και είμαστε σίγουροι πως η δημιουργία της AntetokounBros Academy θα αφήσει θετικό αποτύπωμα και θα προσφέρει ουσιαστική αρωγή σε οικογένειες που έχουν ανάγκη από υποστήριξη. Και επαναλαμβάνουμε... Αυτό είναι μόνο η αρχή!»

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε συμμετοχή, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.antetokounbrosacademy.net

Αθλητισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός στους «32» του Europa League με νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα

Αθλητισμός Ο Ολυμπιακός στους «32» του Europa League με νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα

12.12.2019
Δωρεάν η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Δομάζου με μόνη «πληρωμή» την τροφή για αδέσποτα

Αθλητισμός Δωρεάν η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Δομάζου με μόνη «πληρωμή» την τροφή για αδέσποτα

11.12.2019
Συνελήφθη ο Μίλαν Γκούροβιτς για κακοποίηση - Χτύπησε την γυναίκα και την 16χρονη κόρη του

Αθλητισμός Συνελήφθη ο Μίλαν Γκούροβιτς για κακοποίηση - Χτύπησε την γυναίκα και την 16χρονη κόρη του

11.12.2019
Άννα Κορακάκη: Έκανα προπόνηση δίπλα σε ποντίκια, έκαιγα στόχους για να ζεσταθώ

Αθλητισμός Άννα Κορακάκη: Έκανα προπόνηση δίπλα σε ποντίκια, έκαιγα στόχους για να ζεσταθώ

11.12.2019
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη για το 2019

Αθλητισμός Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διεκδικεί το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη για το 2019

10.12.2019
Ασταμάτητος Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέα σούπερ εμφάνιση και 15η διαδοχική νίκη των Μπακς

Αθλητισμός Ασταμάτητος Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέα σούπερ εμφάνιση και 15η διαδοχική νίκη των Μπακς

10.12.2019
Βραβεία ΠΣΑΤ: Τσιτσιπάς και Στεφανίδη, οι δύο κορυφαίοι αθλητές του 2019

Αθλητισμός Βραβεία ΠΣΑΤ: Τσιτσιπάς και Στεφανίδη, οι δύο κορυφαίοι αθλητές του 2019

9.12.2019
Η WADA απέκλεισε τη Ρωσία για τέσσερα χρόνια από διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Αθλητισμός Η WADA απέκλεισε τη Ρωσία για τέσσερα χρόνια από διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

9.12.2019
Ετοιμάζουν σοκ για τη Ρωσία; - Αποφασίζουν για παγκόσμιο αποκλεισμό αθλητών

Αθλητισμός Ετοιμάζουν σοκ για τη Ρωσία; - Αποφασίζουν για παγκόσμιο αποκλεισμό αθλητών

9.12.2019
Πρώτη θέση για την Άννα Κορακάκη στο Βελιγράδι - Ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ της

Αθλητισμός Πρώτη θέση για την Άννα Κορακάκη στο Βελιγράδι - Ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ της

9.12.2019