Το έξυπνο γάντι συλλογής δεδομένων είναι το μοναδικό του είδους του που ενσωματώνει αισθητήρες υλικού και λογισμικού που απαιτούνται για την παροχή δεδομένων χαμηλής καθυστέρησης σε περιβάλλοντα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.
Τech & Science

To βραβευμένο «έξυπνο γάντι» της Ιρλανδίας θα εμφανιστεί στο CES 2018

Η βραβευμένη πρωτοποριακή ανακάλυψη των Ιρλανδών ανοίγει νέους δρόμους στους τομείς της εικονικής και της επαυξημένης πραγματικότητας (VR / AR).

Η βραβευμένη ομάδα ερευνητών και προγραμματιστών πίσω από το Smart Glove - Haptic Human Computer Interface System για εικονική πραγματικότητα / επαυξημένη πραγματικότητα (VR / AR) και ρομποτική - θα παρουσιάσει το πρωτοποριακό τους επίτευγμα στο CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας στις 9 -12 Ιανουαρίου 2018.

 

Το «έξυπνο γάντι» αναπτύχθηκε στο πλαίσιο ενός πραγματικά καινοτόμου σχεδίου μεταξύ του ομίλου Wireless Sensor Networks στο Tyndall National Institute της Ιρλανδίας, του προγράμματος Telecommunications Software & Systems Group από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Waterford και με τη συμβουλευτική σχεδίαση της ομάδας Design Partners, η οποία ασχολείται με την τεχνολογία ανθρώπινου παράγοντα και το βιομηχανικό σχεδιασμό. Η λύση που προτείνει το Smart Glove, αναπτύχθηκε σε συνεργασία με παγκόσμιους κατασκευαστές τεχνολογίας φορητών υπολογιστών για να δημιουργηθεί, για πρώτη φορά, μια συσκευή που θα μεταφέρει τα χέρια των ανθρώπων (και τις κινήσεις τους), στον εικονικό κόσμο, παρέχοντας τους μια πλήρως εμβυθιστική εμπειρία αφής.

 

Αυτό το έξυπνο γάντι συλλογής δεδομένων είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στο μέλλον: είναι το μοναδικό γάντι που ενσωματώνει hardware και λογισμικό σε έναν αισθητήρα που δέχεται, συλλαμβάνει και επεξεργάζεται δεδομένα με πολύ χαμηλή καθυστέρηση. Έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με εργονομικούς οδηγούς, είναι χαμηλού κόστους, εύχρηστο, φοριέται και πλένεται εύκολα.

 

Ο Δρ. Brendan O'Flynn επιδεικνύει το έξυπνο γάντι που μεταφέρει τα χέρια των ανθρώπων στον εικονικό κόσμο παρέχοντας μια εντελώς συναρπαστική εμπειρία αφής.

 

Φυσικά, δεν πρόκειται για ένα γάντι VR που στοχεύει στη διασκέδαση, αλλά στην έρευνα και την ανάπτυξη ενός τομέα που γίνεται όλο και πιο δυνατός με τέτοιου είδους όργανα και «περιφερειακά». Τα πρωτότυπα μοντέλα αυτού του γαντιού έχουν χρησιμοποιηθεί από χειρουργούς για ιατρική εκπαίδευση σε εικονικό περιβάλλον, αλλά η εμφάνισή του στο CES αποκλείεται να αφήσει αδιάφορους τους σχεδιαστές παιχνιδιών διασκέδασης ή άλλων μέσων, αφού το γάντι φαίνεται ότι λειτουργεί τέλεια σε κάθε εικονικό περιβάλλον που έχει δοκιμαστεί.

 

Επίσης, το έξυπνο γάντι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση εξ αποστάσεως, καθώς επίσης για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε ένα εικονικό περιβάλλον που θα επιτρέπει στους μαθητές να μαθαίνουν χωρίς να χρειάζεται να βρίσκονται στον ίδιο τόπο με το δάσκαλο. Οι δημιουργοί του βλέπουν αυτήν την τεχνολογία να χρησιμοποιείται επίσης στην αθλητική προπόνηση, ή στην μουσική ή σε οποιοδήποτε άλλη εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθησιακή δυσκολία, η οποία απαιτεί ακριβείς κινήσεις.

 

Τα πρωτότυπα μοντέλα αυτού του γαντιού έχουν χρησιμοποιηθεί από χειρουργούς για ιατρική εκπαίδευση σε εικονικό περιβάλλον.

 

Οι δημιουργοί του βλέπουν αυτήν την τεχνολογία να χρησιμοποιείται επίσης στην αθλητική προπόνηση, ή στην μουσική ή σε οποιοδήποτε άλλη εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθησιακή δυσκολία, η οποία απαιτεί ακριβείς κινήσεις.

 

Για όποιον τυχερό βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στο Λας Βέγκας, το «έξυπνο γάντι» θα παρουσιαστεί στο περίπτερο των Design Partners (#60108) στο New Design and Source Showcase, στο CES 2018.

 

© Design Consultancy / Tyndall National Institute / Waterford Institute of Technology

 

 

 

 

Τech & Science

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA αναζητά εθελοντές για μία ειδική αποστολή, με το «βλέμμα» στον πλανήτη Άρη

Τech & Science Η NASA αναζητά εθελοντές για μία ειδική αποστολή, με το «βλέμμα» στον πλανήτη Άρη

25.5.2020
«Κακή ιδέα» τα διαβατήρια ανοσίας, λένε επιστήμονες - «Ο περιορισμός κινήσεων βάσει βιολογίας, απειλεί την ελευθερία»

Τech & Science «Κακή ιδέα» τα διαβατήρια ανοσίας, λένε επιστήμονες - «Ο περιορισμός κινήσεων βάσει βιολογίας, απειλεί την ελευθερία»

25.5.2020
 Αυξήθηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις κατά εργαζομένων σε τηλεργασία - Εν μέσω lockdown

Τech & Science Αυξήθηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις κατά εργαζομένων σε τηλεργασία - Εν μέσω lockdown

24.5.2020
Αυστρία: Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η πρώτη μεταμόσχευση πνευμόνων σε ασθενή με κορωνοϊό

Τech & Science Αυστρία: Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η πρώτη μεταμόσχευση πνευμόνων σε ασθενή με κορωνοϊό

24.5.2020
Πρόβλεψη MIT για Ελλαδα: Χαμηλά τα κρούσματα το καλοκαίρι, ακόμα και χωρίς μέτρα

Τech & Science Πρόβλεψη MIT για Ελλαδα: Χαμηλά τα κρούσματα το καλοκαίρι, ακόμα και χωρίς μέτρα

24.5.2020
Κορωνοϊός: 50% πιθανότητα επιτυχίας στη δοκιμή του εμβολίου της Οξφόρδης, λέει ο επικεφαλής

Τech & Science Κορωνοϊός: 50% πιθανότητα επιτυχίας στη δοκιμή του εμβολίου της Οξφόρδης, λέει ο επικεφαλής

24.5.2020
Wolfe Disk: Ο γαλαξιακός δίσκος που ίσως αλλάξει την αντίληψη των αστρονόμων για τη γέννηση των γαλαξιών

Τech & Science Wolfe Disk: Ο γαλαξιακός δίσκος που ίσως αλλάξει την αντίληψη των αστρονόμων για τη γέννηση των γαλαξιών

23.5.2020
Νέος κώδικας δεοντολογίας από τη Wikipedia - «Κατά της τοξικότητας» προς ΛΟΑΤΚΙ και μειονότητες

Τech & Science Νέος κώδικας δεοντολογίας από τη Wikipedia - «Κατά της τοξικότητας» προς ΛΟΑΤΚΙ και μειονότητες

23.5.2020
Κορωνοϊός: Θετικές ενδείξεις για τη θεραπεία με πλάσμα αίματος

Τech & Science Κορωνοϊός: Θετικές ενδείξεις για τη θεραπεία με πλάσμα αίματος

23.5.2020
Το μυστηριώδες σύνδρομο τύπου Καβασάκι πλήττει και νεαρούς ενήλικες

Τech & Science Το μυστηριώδες σύνδρομο τύπου Καβασάκι πλήττει και νεαρούς ενήλικες

22.5.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια