Τα σκουπίδια με τα οποία το YouTube έγινε πάμπλουτο
Trash Culture

Τα σκουπίδια με τα οποία το YouTube έγινε πάμπλουτο

To μεγάλο πρόβλημα του YouTube είναι ο ίδιος ο αλγόριθμός του, ο οποίος δεν μπορεί τελικά να διατηρήσει την πλατφόρμα καθαρή από όλα τα σκουπίδια του κυβερνοχώρου

Μικρά εικονίδια που απεικονίζουν γυναίκες σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις με σκύλους και άλογα, είναι πολύ εύκολο να αναζητηθούν σήμερα στο YouTube. Κάποια από αυτά τα βίντεο έχουν αρκετά εκατομμύρια views και κανένας δεν τα έχει αφαιρέσει ακόμα από τη θέση τους.

 

Εάν κάποιος κάνει μια πολύ απλή αναζήτηση στο YouTube και γράψει το «κορίτσι και το άλογό του» (girl and her horse) η πλατφόρμα θα του φέρει πίσω πάνω από 13 εκατομμύρια αποτελέσματα. Ανάμεσα στα 20 πρώτα από αυτά θα προσέξει ότι υπάρχουν κάποια βίντεο τα οποία απεικονίζονται με μικρογραφίες γυναικών που φαινομενικά ασχολούνται με τη σεξουαλική επαφή δύο αλόγων. Κάποιο από αυτά έχει τίτλο «Ένα φανταστικό κορίτσι και το άλογό του στο χωριό μου», είναι χωρισμένο σε τρία μέρη και τα δύο από αυτά απεικονίζονται με μικρογραφίες που δείχνουν δύο άλογα να ζευγαρώνουν ενώ μια γυναίκα τα φωτογραφίζει - μπορεί να έχει γίνει και μοντάζ στη μικρογραφία, δεν έχει σημασία.

 

 

Το YouTube δεν μπορεί να μαστιγώνει δημόσια τον κάθε βλαμμένο Λόγκαν Πολ ή το κανάλι μιας μικρής ανεξάρτητης μπάντας και να συνεχίζει να εξυπηρετεί, χωρίς τύψεις, τους Ιππότες της Λευκής Υπεροχής ή τον κάθε τρελό φανατικό του Ισλαμικού Κράτους.

 

Το «φανταστικό κορίτσι και το άλογό του» είναι ένα βίντεο το οποίο δεν περιέχει το παραμικρό ίχνος κτηνοβασίας, είναι ένα βαρετό βίντεο (δεν έχει καμία σχέση με το thumbnail που το συνοδεύει) το οποίο δείχνει δύο γυναίκες ασιατικής καταγωγής να κάνουν βόλτα με ένα άλογο. Αυτό το βίντεο έχει 4.790.684 views. Ένα κλικ, όμως, πάνω σε αυτό το βίντεο μπορεί να πυροδοτήσει εκατοντάδες προτάσεις από την μηχανή του YouTube: τα πρώτα που θα φανούν αφορούν σεξουαλικές πράξεις ζώων, αλλά όσο η αναζήτηση βαθαίνει, το περιεχόμενο των μικρογραφιών γίνεται όλο και πιο σκληρό με αποτέλεσμα οι σκηνές να δείχνουν γυναίκες και ζώα σε πιο «δύσκολες» στάσεις.

 

Σε μια πρόσφατη έρευνα (και αναφορά προς την πλατφόρμα) του BuzzFeed, φαίνεται ότι τα βίντεο του YouTube με thumbnails που δείχνουν σεξουαλικές πράξεις με ζώα κατέχουν μια κορυφαία θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης. Φυσικά, τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο δεν περιέχουν πορνογραφικό υλικό, γιατί τα αλγοριθμικά φίλτρα της εταιρείας θα μπορούσαν να το εντοπίσουν πολύ εύκολα. Αλλά η χρήση ενός πορνογραφικού thumbnail λειτουργεί ως το πιο καλύτερο clickbait, ειδικά για κανάλια που επιχειρούν να κερδίσουν περισσότερα έσοδα, πολύ γρήγορα, από τις διαφημίσεις.

 

Από αυτό το μικρό παράδειγμα μπορεί να καταλάβει κανείς το τεράστιο πρόβλημα του YouTube: την αδυναμία επαρκούς ελέγχου του περιεχομένου. Τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο με τις μικρογραφίες κτηνοβασίας, ή άλλα πορνογραφικού περιεχομένου, προέρχονται από χώρες της Νότιας Ασίας όπως η Καμπότζη. Και είναι πάρα πολλά. Τόσα, που αν μια μέρα χαθούν (επειδή η εταιρεία τα κατέβασε), την επόμενη θα έχουν ξεπεταχτεί άλλα στη θέση τους.

 

Το YouTube, μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να αποφύγει τα μεγάλα πολιτικά σκάνδαλα , εν μέρει επειδή οι πολιτικοί και οι μεγάλοι μαχητές των μέσων ενημέρωσης δεν το παρακολουθούν στενά: η βίντεο πλατφόρμα δεν είναι ούτε Facebook, που βοήθησε ενεργά τις στοχευμένες διαφημίσεις της καμπάνιας του Τραμπ, ούτε Twitter, η αγαπημένη πλατφόρμα του προέδρου. Και επειδή το YouTube δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα κοινωνικά μέσα, είναι πιο δύσκολο να αναγνωρίσουμε την ταχύτητα με την οποία μπορεί να εξαπλωθεί η πιο τρομακτική πληροφορία του διαδικτύου σε εικόνες.

 

Τα βίντεο με αυτά τα thumbnails υπήρχαν στο YouTube μέχρι τη στιγμή που ανέβηκε το άρθρο στο Lifo.gr.

 

Όπως το Facebook και το Twitter, έτσι και το YouTube έχει δώσει μεγάλη προτεραιότητα στην ανάπτυξη έναντι της ασφάλειας και αγωνίζεται να περιορίσει την έλλειψη ελέγχου στον τεράστιο όγκο του περιεχομένου που παράγουν οι χρήστες σε όλο τον πλανήτη κάθε ημέρα.

 

Ο Χάνι Φαρίντ, ανώτερος σύμβουλος του Counter Extremism Project, ο οποίος συνεργάζεται με εταιρείες διαδικτύου για την εξάλειψη της παιδικής πορνογραφίας και της τρομοκρατικής προπαγάνδας, λέει ότι από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται, «το Google είναι το λιγότερο δεκτικό». Ίσως γι' αυτό, σε κάθε νέα σοκαριστική είδηση που το αφορά, το YouTube αντιδρά σαν να μην ξέρει από που τού ήρθε το χτύπημα.

 

Αλλά η τραγική αλήθεια είναι ότι τόσο η Google, όσο και το YouTube, εδώ και ένα χρόνο έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με πολύ σοβαρές κατηγορίες και ενώ η Σούζαν Γουοτζίσκι, CEO της βίντεο πλατφόρμας, υποσχέθηκε στην αρχή της χρονιάς να ξεκαθαρίσει το τοπίο, το ίδιο το YouTube έφτασε να γίνει στόχος, όταν η Νασίμ Αγκντάμ αιματοκύλισε τα γραφεία του στην Καλιφόρνια στις αρχές του Απριλίου.

 

Λίγες ημέρες αργότερα, και ενώ η Γουοτζίσκι έδινε κι άλλες υποσχέσεις (για ενίσχυση της περιφρούρησης των γραφείων του YouTube σε όλον τον κόσμο), 23 αμερικανικές εταιρείες και οργανώσεις κατηγόρησαν το YouTube (και την μητρική του, Google) ότι συγκεντρώνουν τα προσωπικά δεδομένα παιδιών και τα χρησιμοποιούν για να τους δείχνουν στοχευμένες διαφημίσεις.

 

Η Σούζαν Γουοτζίσκι, CEO του YouTube.

 

Το 2010, το YouTube προσέλαβε τον Γάλλο προγραμματιστή Γκιγιόμ Σαλό, ο οποίος άρχισε να αναπτύσσει αλγόριθμους που θα μπορούσαν να κρατήσουν τους θεατές να παρακολουθούν συνέχεια βίντεο. Στη συνέχεια, οι μηχανικοί του YouTube βρήκαν έναν νέο, πιο απλό, αλλά κερδοφόρο τύπο αλγόριθμου: Όταν ένας θεατής ολοκλήρωνε ένα βίντεο, ο ιστότοπος του πρότεινε αμέσως ένα άλλο, πάνω στο ίδιο ή παρόμοιο θέμα. Ο Σαλό, έχει πει ότι τελικά η ομάδα έμαθε πώς θα μπορούσε να αυξήσει τη δέσμευση και να χτυπήσει διαφημιστικούς στόχους, δίνοντας περισσότερη ώθηση στα βίντεο με το αποδεδειγμένα πετυχημένο ιστορικό της παρακολούθησης των θεατών.

 

Παρά την ταχεία ανάπτυξη του, όμως, οι διαφημιζόμενοι ήταν ακόμα επιφυλακτικοί απέναντι στον ιστότοπο, ο οποίος δεν δημιουργούσε πολλά έσοδα μέχρι το 2010. Μέχρι που στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου ήρθε ο Ρόμπερτ Κινκλ (από το Netflix) και άλλαξε την πορεία του YouTube, αφού εκείνος είχε την ιδέα να δρομολογήσει την μετατροπή των πιο δημοφιλών προσωπικοτήτων της πλατφόρμας σε εμπορεύσιμα αστέρια.

 

Το 2011, το YouTube τροποποίησε τους κανόνες του, έτσι ώστε οι περισσότεροι δημιουργοί θα μπορούσαν να βγάλουν λεφτά από διαφημίσεις που ο αλγόριθμος τους πέταγε αυτόματα πάνω στα βίντεό τους. Ένα χρόνο αργότερα άνοιξε ένα στούντιο στο Λος Άντζελες, έτσι ώστε μερικοί από τους καλύτερους ερασιτέχνες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό παραγωγής υψηλής τεχνολογίας. Το YouTube έκανε επίσης μια διαφημιστική καμπάνια δείχνοντας τα πρόσωπα των ανερχόμενων δημιουργών αστέρων του σε μεγάλες πόλεις. Μέχρι που το YouTube αρχίζει να πείθει τους διαφημιστές ότι έγινε η νέα τηλεόραση.

 

Τα γραφεία του YouTube στο San Bruno της Καλιφόρνια, μετά την επίθεση της Νασίμ Αγκντάμ. Η Σούζαν Γουτζίσκι βρισκόταν σε συνεδρίαση στο δεύτερο όροφο της έδρας της εταιρείας της όταν άκουσε τους πρώτους πυροβολισμούς.

 

«Μια δεκαετία του YouTube άλλαξε το μέλλον της τηλεόρασης», έγραψε κάποτε το Time. «Το YouTube είναι η νέα τηλεόραση» έβαλαν στο πρωτοσέλιδο τους οι Financial Times. Και όλοι τσίμπησαν. Με την μόνη διαφορά: σε αντίθεση με την παραδοσιακή τηλεόραση, όπου λίγα βγαίνουν στον αέρα παράνομα, οι αστεράτοι δημιουργοί του YouTube άρχισαν να μιλάνε όμορφα και χωρίς λογοκρισία για τους Ναζί, να δείχνουν άρρωστα βίντεο στα παιδάκια, να πουλάνε ψευδείς και άχρηστες ειδήσεις, να πουλάνε όπλα, προπαγάνδα, και ψεύτικο πορνό κάθε είδους (από foodporn μέχρι deathporn), μέχρι που κατέληξαν σε ένα ιαπωνικό δάσος αυτοχείρων και εκεί την πάτησαν, όλοι, από το μεγαλύτερο βλαμμένο των δημιουργών του YouTube.

 

Αμέσως μετά το συμβάν με το βίντεο του Λόγκαν Πολ, η Γουοτζίσκι δήλωσε σε επίσημη προσωπική της ανάρτηση στο blog του YouTube ότι θα ενισχύσει την πλατφόρμα με 10.000 νέους υπαλλήλους για να συμβάλλει στην ενίσχυση της παραπληροφόρησης και του καταχρηστικού περιεχομένου. Το YouTube υποσχέθηκε έναν ανθρώπινο, και όχι μηχανικό, συντονιστή που θα μπορούσε να ελέγχει εάν μια διαφήμιση δημητριακών σε πετάει πάνω σε ένα βίντεο αποκεφαλισμού. Αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Το μόνο που μάθαμε πριν λίγες ημέρες είναι ότι πέταξε στα σκουπίδια του κυβερνοχώρου περισσότερα από 8 εκατομμύρια βίντεο τα οποία δεν συμφωνούσαν με τους κανόνες της πλατφόρμας. Και μέχρι να αδειάσει τον κάδο ανακύκλωσης, άλλα τόσα είχαν μεταφορτωθεί.

 

Ναι, σήμερα κανένας δεν θέλει να βλέπει βλαμμένα να γίνονται πλούσια, και όλοι χάρηκαν που το YouTube έκοψε το χρήμα από το κανάλι του Πολ. Αλλά το ίδιο το YouTube δεν θα λύσει έτσι το θέμα του περιεχομένου που φιλοξενεί. Ούτε, βέβαια, αφαιρώντας κάποια ασήμαντα κέρδη από κανάλια σαν το «Μάθε να παίζεις κιθάρα σε 1 εβδομάδα» επειδή έχουν λιγότερους από 10.000 χρήστες. Δεν μπορεί να μαστιγώνει δημόσια τον κάθε βλαμμένο Λόγκαν Πολ ή το κανάλι κάθε μικρής ανεξάρτητης μπάντας για να συνεχίσει να εξυπηρετεί χωρίς τύψεις τον κάθε ιππότη της Λευκής Υπεροχής ή τον κάθε τρελό φανατικό του Ισλαμικού Κράτους.

 

O ψεύτικος φόβος στα μάτια του Λόγκαν Πολ όταν συναντά τον νεκρό άνδρα στο δάσος Αοκιγκαχάρα.

 

Ίσως το YouTube πρέπει να προσλάβει περισσότερους από 10.000 νέους υπαλλήλους που θα ελέγχουν το περιεχόμενο που ανεβαίνει στην πλατφόρμα. Ίσως πρέπει να αναθεωρήσει την τιμωρία της καθαίρεσης των βίντεο, ή της μη κερδοσκοπικής χρήσης του από άτομα σαν τον Πολ, ως παράδειγμα ενός καλά εφοδιασμένου συστήματος συνεπειών (το κλείσιμο μιας βρύσης, πολλών ή λίγων μετρητών, δεν ήταν ποτέ μια αποτελεσματική λύση για κανέναν).

 

Είναι δύσκολο να μιλάμε για όλα αυτά τα θέματα, ξανά και ξανά, κάθε φορά με μια νέα αφορμή: τώρα ήταν το κορίτσι και το άλογο, αύριο μπορεί να είναι το μικρό αγόρι που κρατάει το κεφάλι του πατέρα του. Είναι πραγματικά κρίμα όταν μόνο κάτι μεγάλο και συνταρακτικό μας ξυπνάει από το λήθαργο της νέας τηλεόρασης. Γιατί, είτε μας αρέσει είτε όχι, το YouTube, όπως και κάθε μεγάλη τεχνολογική επιχείρηση, γνωρίζει πολύ καλά τι είδους πληροφορία κρύβει μέσα της, και μόνο όταν χτυπήσει ένας συναγερμός, τότε βάζει σε λειτουργία το εξελιγμένο σύστημα της αυτοσυντήρησης.

 

O PewDiePie ή αλλιώς Felix Kjellberg είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ του YouTube έχοντας πάνω από 54 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του και περισσότερες προβολές από κάθε άλλον video blogger στον κόσμο.

 

Αν κάποιος θυμάται τις πρώτες ημέρες της υπηρεσίας, ήταν γεμάτη από πειρατικά βίντεο, που μεταφορτώθηκαν και μοιράστηκαν χωρίς καμία συγκατάθεση των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων. Υπήρχε περισσότερη αναρχία, πορνογραφία, όπλα και αυτοσχέδιες βόμβες, σκηνές πολέμου και ναζιστικά βίντεο, τρομοκρατία και θεωρίες συνωμοσίας, κινούμενα σχέδια και ταινίες ολόκληρες, αλλά δεν υπήρχαν διαφημίσεις. Μέχρι που το YouTube έγινε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, πνιγμένο στη διαφήμιση.

 

Το YouTube έχει ξεκινήσει να καθαρίζει την πλατφόρμα του από τα βίντεο και τους λογαριασμούς που είναι υπεύθυνοι για πορνό thumbnails, βίαια βίντεο ή τρομοκρατικές ομάδες. Δήλωσε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του 2017 προχώρησε σε αφαίρεση συνολικά 8,28 εκατομμυρίων βίντεο. Παρόλα αυτά, όσο η πλατφόρμα βασίζεται κυρίως σε λογισμικό για την αντιμετώπιση των προβληματικών βίντεο, θα πρέπει να καθαρίζει χειροκίνητα το ακατάλληλο περιεχόμενο από τα δημόσια αποτελέσματα αναζήτησής του. Όμως, απ' ότι φαίνεται οι άνθρωποι δεν έχουν ξεχάσει ακόμα πώς να ξεγελούν και τις πιο καλά εκπαιδευμένες μηχανές, και το YouTube προσπαθεί να προσλάβει κάποιον ειδικό που θα μπορεί να καθορίσει, με μεγαλύτερη σαφήνεια, τις εσωτερικές του πολιτικές σχετικά με τη δημοσίευση ενός βίντεο. Μέχρι στιγμής η θέση παραμένει κενή. Ο ανθρώπινος συντονιστής του YouTube δεν έχει βρεθεί. 

 

Με πληροφορίες από το Buzzfeed και το Bloomberg.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουηδική εταιρεία έφτιαξε τζιν με αερόσακους - Για την προστασία των μοτοσικλετιστών

Τech & Science Σουηδική εταιρεία έφτιαξε τζιν με αερόσακους - Για την προστασία των μοτοσικλετιστών

23.1.2021
Παχυσαρκία: Πώς η ανακάλυψη ενός Έλληνα επιστήμονα ίσως αλλάξει τα δεδομένα στην καταπολέμησή της

Τech & Science Παχυσαρκία: Πώς η ανακάλυψη ενός Έλληνα επιστήμονα ίσως αλλάξει τα δεδομένα στην καταπολέμησή της

22.1.2021
Στην Ελληνίδα καθηγήτρια Κ. Χαρβάτη το κορυφαίο γερμανικό βραβείο έρευνας

Τech & Science Στην Ελληνίδα καθηγήτρια Κ. Χαρβάτη το κορυφαίο γερμανικό βραβείο έρευνας

22.1.2021
Έρευνα: Αυξήθηκαν οι τραυματισμοί παιδιών στα μάτια από απολυμαντικά χεριών

Τech & Science Έρευνα: Αυξήθηκαν οι τραυματισμοί παιδιών στα μάτια από απολυμαντικά χεριών

22.1.2021
Ανέπαφα κουμπιά υποχωρούν πριν τα αγγίξεις: Οι ανελκυστήρες στην εποχή του κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

Τech & Science Ανέπαφα κουμπιά υποχωρούν πριν τα αγγίξεις: Οι ανελκυστήρες στην εποχή του κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

22.1.2021
Η Microsoft επενδύει δισεκατομμύρια στα αυτοκίνητα «χωρίς τιμόνι και πεντάλ» της General Motors

Τech & Science Η Microsoft επενδύει δισεκατομμύρια στα αυτοκίνητα «χωρίς τιμόνι και πεντάλ» της General Motors

21.1.2021
Η Tesla προσλαμβάνει συνεργάτες και μπορείτε να στείλετε βιογραφικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Τech & Science Η Tesla προσλαμβάνει συνεργάτες και μπορείτε να στείλετε βιογραφικό (ΒΙΝΤΕΟ)

21.1.2021
Έρευνα: Το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού πήρε βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Τech & Science Έρευνα: Το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού πήρε βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας

21.1.2021
H Κίνα παρουσίασε μαγνητικό τρένο που κινείται με 620 χλμ/ώρα

Τech & Science H Κίνα παρουσίασε μαγνητικό τρένο που κινείται με 620 χλμ/ώρα

20.1.2021
Επιστήμονες δοκιμάζουν σε πειραματόζωα γενετική θεραπεία που καθυστερεί τη γήρανση

Τech & Science Επιστήμονες δοκιμάζουν σε πειραματόζωα γενετική θεραπεία που καθυστερεί τη γήρανση

20.1.2021
5 Σχόλια
annibas 28.4.2018 | 21:01
Αν υπάρχουν βίντεο με βία ή επικίνδυνα μπορώ να πω πως φταίει το you tube, αλλά δεν φταίει αυτό που κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να παρακολουθούν κάποιους "στόκους" που βγάζουν λεφτά μέσα από αυτό.
Μάλιστα επειδή απέχω αρκετά από την ηλικία των δώδεκα πολλούς τους έμαθα από εσάς σαν σαν είδηση πως ο Χ "στόκος" έβαλε το κεφάλι του στο φούρνο μικροκυμάτων ή ο Ψ "μπετόστοκος" έπαιζε fifa 2018 65699 ώρες.
Lumidy 29.4.2018 | 19:47
Συγγνώμη, ποιός φταίει για αυτό; Οι "καναλάρχες" όπως ο Logan ή οι viewers/τηλεθεατές; Όταν η αντίληψη του μέσου χρήστη δεν καταλαβαίνει τι πυροδοτεί η προβολή ενός βίντεο, όταν δεν καταλαβαίνει το γεγονός ότι το να βιντεοσκοπείται ένας νεκρός άνθρωπος είναι ανήθικο και παρόλα αυτά συνεχίζει να παρακολουθεί το κανάλι, δεν φταίει ο δημιουργός του καναλιού, ούτε το YouTube. Φταίει ο θεατής.

Και πραγματικά ο άκυρος της λίστας είναι ο PewDiePie. Ο άνθρωπος αυτός (αν και έχει χαλάσει) έχει παραδεχτεί τα λάθη του, έχει επανορθώσει και τόσα χρόνια πολλά λεφτά απ'αυτά που κερδίζει πάνε σε δωρεές. Παρόλα αυτά κολλάμε σε δυο-τρια άστοχα περιστατικά και τον κάναμε σκουπίδι;
avatar
EkStatiK 1.5.2018 | 11:27
Η δημοκρατικοποιηση καθε καναλιου επικοινωνιας αυτα εχει, μια θαλασσα απο σκουπιδια μεσα στην οποια ο χρηστης μονος του πρεπει να βρει αν κατι αξιζει.

Εσεις οι δημοσιογραφοι το ξερετε καλυτερα απο ολους μας...
mr. pinkeyes 2.5.2018 | 00:35
Αυτό με τις άπειρες διαφημίσεις είναι για μένα το χειρότερο. Άκουγα ένα βίντεο με μουσική διαλογισμού ή ροκ, και άρχισε ξαφνικά να παίζει διαφήμιση ένα ολόκληρο σκυλαδικο!.. κ κάθε 2-3 βίντεο λίστας, πετάει διαφήμιση του ίδιου του YouTube.. ενώ είμαι στο YouTube; Δλδ μου λέει "πάρε το απόφαση θέλω να σε εθίσω στις διαφημίσεις και θα σου σπάσω κ τα νεύρα ταυτόχρονα";
Λίστες πλέον δεν ακούω ποτέ.

Και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραγγείλω ποτέ φαγητό από αυτή την εταιρεία που προβάλλει παντού μια διαφήμιση που ξαφνικά μια που σχεδόν τσιριζει με ρωτάει Πείνασες;;
Αριάνα Γράνδε 14.12.2018 | 00:29
Πως όμως βρε παιδί μου αν πει κάποιος σε ένα βίντεο κάτι αρνητικό για τους Εβραίους αμέσως το αντιλαμβάνεται το Youtube αλλά πάντα δυσκολεύεται σε βίντεο παιδικής πορνογραφίας, βίας, κτλ, κτλ...
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια