Το YouTube μπλόκαρε τα βίντεο με τον Χίτλερ που ανέβασαν καθηγητές ιστορίας
Τech & Science

Το YouTube μπλόκαρε τα βίντεο με τον Χίτλερ που ανέβασαν καθηγητές ιστορίας

Βίντεο με τον Χίτλερ διαγράφηκαν από το YouTube το οποίο είπε ότι παραβιάζουν τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που απαγορεύουν την προώθηση της ρητορικής μίσους

Το YouTube μπλόκαρε ορισμένους βρετανούς καθηγητές ιστορίας από την υπηρεσία του για τη μεταφόρτωση αρχειακού υλικού με τον Αδόλφο Χίτλερ, λέγοντας ότι παραβιάζουν νέες κατευθυντήριες γραμμές που απαγορεύουν την προώθηση της ρητορικής μίσους.

 

Το YouTube ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι απαγορεύει πλέον το υλικό που θα προωθεί την ακροδεξιά και την προώθηση των νεοναζί από την πλατφόρμα το,υ σε μια προσπάθεια να σταματήσει τη διάδοση ρητορικής μίσους. Εντούτοις, κατά τη διαδικασία, διαγράφηκαν επίσης βίντεο που στόχο είχαν να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των μελλοντικών γενεών σχετικά με τους κινδύνους του φασισμού.

 

Ο Scott Allsop, ο οποίος είναι κάτοχος του διαδικτυακού σάιτ ιστορικής μελέτης MrAllsopHistory και διδάσκει σε ένα διεθνές σχολείο στη Ρουμανία, είχε στο κανάλι του εκατοντάδες ιστορικά κλιπ για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταξύ των οποίων και βίντεο με τον Χίτλερ. Το κανάλι διαγράφηκε για παραβίαση των κανόνων που απαγορεύουν την ρητορική μίσους.

 

Ενώ προηγούμενες γενιές φοιτητών ιστορίας βασίζονταν σε παλιά ντοκιμαντέρ που καταγράφηκαν σε κασέτες VHS και που προβάλλονταν σε τηλεοράσεις, σήμερα το YouTube χρησιμοποιείται ευρέως για να παρουσιάζονται βίντεο με ομιλίες του Χίτλερ. Η υπηρεσία, που ανήκει στην Google, έστειλε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Allsop λέγοντας ότι το κανάλι του είχε αφαιρεθεί για τη μεταφόρτωση περιεχομένου που προωθεί το μίσος ή τη βία. Πολλά από αυτά αποτελούσαν κλιπ από παλιά ντοκιμαντέρ του BBC, τα οποία δεν είναι πλέον εύκολα διαθέσιμα.

 

Ο Richard Jones-Nerzic, ένας άλλος βρετανός καθηγητής που επηρεάστηκε από την καταστολή, είναι επίσης δυσαρεστημένος από την οριζόντια απαγόρευση. Μερικά από τα βίντεό του έχουν τώρα προειδοποιήσεις ότι οι χρήστες μπορεί να βρουν το υλικό προσβλητικό, ενώ άλλα έχουν αφαιρεθεί εντελώς. Είπε ότι απευθύνει έκκληση κατά της διαγραφής του αρχείου, υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν από μόνο του μια «μορφή αρνητισμού ή ακόμη και άρνησης του Ολοκαυτώματος».

 

Ο Allsop λέει στον Guardian πως ανέκτησε το λογαριασμό του την Πέμπτη μετά από έφεση, αλλά δήλωσε ότι είχε έρθει σε επαφή με πολλούς άλλους καθηγητές ιστορίας, των οποίων οι λογαριασμοί είχαν επίσης επηρεαστεί από την απαγόρευση. Οι χρήστες που δεν κάνουν σύντομη προσφυγή κατά των αποφάσεων του YouTube ενδέχεται να χάσουν για πάντα το υλικό τους.

 

Και οι δύο καθηγητές δήλωσαν πάντως πως είναι θετικό το γεγονός πως το YouTube προσπαθεί να μπλοκάρει την ακροδεξιά και τους νεοναζί, αλλά αναφέρουν πως οι ενέργειες του YouTube είναι αδιάκριτες και πως δεν μπορεί να βασίζονται σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Ένας εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπων για να επιβάλει τις κατευθυντήριες γραμμές και ενθάρρυνε τα άτομα να παράσχουν περιεχόμενο με σήμανση σε αποσπάσματα που αποστέλλονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και όχι απλά να ανεβάζουν πρωτότυπο υλικό. Είπαν ότι το υλικό του Allsop και του Jones-Nerzic είχε επανέλθει μετά από έφεση.

Τech & Science

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμονή με τις online αγορές: Ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να θεωρηθεί ψυχική διαταραχή

Τech & Science Εμμονή με τις online αγορές: Ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να θεωρηθεί ψυχική διαταραχή

15.11.2019
Apple: Τον Δεκέμβριο η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Mac Pro

Τech & Science Apple: Τον Δεκέμβριο η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Mac Pro

15.11.2019
Το Twitter «μάχεται» κατά των deepfakes

Τech & Science Το Twitter «μάχεται» κατά των deepfakes

15.11.2019
Λεοντίδες: Η φθινοπωρινή «βροχή των αστεριών» κορυφώνεται την Κυριακή - Ορατή από την Ελλάδα

Τech & Science Λεοντίδες: Η φθινοπωρινή «βροχή των αστεριών» κορυφώνεται την Κυριακή - Ορατή από την Ελλάδα

15.11.2019
Google Maps: Πώς να μιλάτε εύκολα ενώ ταξιδεύετε - Νέα υπηρεσία

Τech & Science Google Maps: Πώς να μιλάτε εύκολα ενώ ταξιδεύετε - Νέα υπηρεσία

14.11.2019
Το Facebook αφαίρεσε 11.6 εκ. αναρτήσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Τech & Science Το Facebook αφαίρεσε 11.6 εκ. αναρτήσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

14.11.2019
Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή απειλεί την υγεία των παιδιών που γεννιούνται σήμερα

Τech & Science Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή απειλεί την υγεία των παιδιών που γεννιούνται σήμερα

14.11.2019
Τα μυστικά του μεγαλύτερου πιθήκου που έζησε ποτέ στη Γη

Τech & Science Τα μυστικά του μεγαλύτερου πιθήκου που έζησε ποτέ στη Γη

14.11.2019
Η Gucci συνεργάζεται με το Snapchat στα πλαίσια της καμπάνιας Gift Giving

Τech & Science Η Gucci συνεργάζεται με το Snapchat στα πλαίσια της καμπάνιας Gift Giving

14.11.2019
Κάνναβη: Η συχνή χρήση αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού στους νέους σύμφωνα με δύο έρευνες

Τech & Science Κάνναβη: Η συχνή χρήση αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού στους νέους σύμφωνα με δύο έρευνες

14.11.2019
1 Σχόλια
Lumidy 10.6.2019 | 10:02
Το YouTube πάει απ'το κακό στο χειρότερο.