Τo Facebook κυκλοφόρησε εφαρμογή που θα πληρώνει χρήστες για τα δεδομένα τους
Τech & Science

Τo Facebook κυκλοφόρησε εφαρμογή που θα πληρώνει χρήστες για τα δεδομένα τους

Η νέα εφαρμογή του Facebook θα επιτρέψει στους χρήστες να πουλάνε στην εταιρεία τα δεδομένα

Μια νέα εφαρμογή του Facebook θα επιτρέψει στους χρήστες να πουλάνε στην εταιρεία τα δεδομένα τους σχετικά με τον τρόπο χρήσης των εφαρμογών των ανταγωνιστών τους.

 

Το Facebook ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναζητά τους συμμετέχοντες που θα κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή Study από το Google Play store. Μόλις μεταφορτωθεί, θα μεταδίδει δεδομένα στο Facebook σχετικά με τις άλλες εφαρμογές που έχουν οι χρήστες, τις λειτουργίες που χρησιμοποιούν και τον χρόνο που ξοδεύουν σε αυτές.

 

Το Study έρχεται καθώς η Apple διέκοψε παρόμοιες εφαρμογές του Facebook που πληρώνουν τους χρήστες ως 13 ετών για εκτενείς πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του τηλεφώνου τους. Το Facebook εργάζεται ώστε να εμφανιστεί πιο διαφανές σχετικά με τις αναζητήσεις του για δεδομένα χρηστών με το Study, αν και η υπηρεσία πάλι δεν προσφέρεται μέσω της Apple, η οποία απαγορεύει τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις άλλες εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή ενός χρήστη για σκοπούς ανάλυσης η διαφήμισης.

 

«Πιστεύουμε ότι αυτό το έργο είναι σημαντικό για να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τα προϊόντα μας για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Facebook», δήλωσε το ίδιο το Facebook σε μια ανάρτηση που ανακοίνωσε την έναρξη της εφαρμογής. «Γνωρίζουμε επίσης ότι αυτό το είδος έρευνας πρέπει να είναι ξεκάθαρο ως προς το τι υπογράφουν οι άνθρωποι, πώς θα συλλέγονται και χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες τους και πώς επιλέγουν τις αναζητήσεις τους ανά πάσα στιγμή.


Μόνο χρήστες ηλικίας 18 ετών και άνω θα είναι επιλέξιμοι να συμμετάσχουν στη συλλογή δεδομένων του Study, ανέφερε η εταιρεία. Το Facebook δεν αναφέρει το ποσό που θα πληρώνει τους χρήστες για την χρήση της εφαρμογής Study. Μια προηγούμενη υπηρεσία συλλογής δεδομένων του Facebook, που ονομάζεται Facebook Research, κατέβαλε στους χρήστες ηλικίας 13 έως 35 μηνιαία αμοιβή έως και 20 δολάρια για την παρακολούθηση όλων των άλλων πλατφορμών που χρησιμοποιούσαν. 

 

Το Facebook δήλωσε ότι επιδιώκει να προσεγγίσει την έρευνα μάρκετινγκ με υπεύθυνο τρόπο και ότι αυτό που οι άνθρωποι περιμένουν όταν υπογράφουν για να συμμετάσχουν στην έρευνα αγοράς έχει αλλάξει. Αλλά, οι εμπειρογνώμονες σε θέματα ιδιωτικής ζωής λένε ότι κίνητρο για την πώληση δεδομένων περιπλέκει το ζήτημα της συγκατάθεσης.

 

«Η παροχή στους χρήστες αυτής της ειλικρινούς προειδοποίησης είναι σίγουρα κάτι κάλο και πρέπει να είναι ο κανόνας για κάθε εταιρεία που εμπορεύεται ή χρησιμοποιεί με άλλο τρόπο τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών για τη δημιουργία εσόδων», δήλωσε ο Nathan Wenzler, ανώτερος διευθυντής του cybersecurity στην εταιρεία Moss Adams. «Ωστόσο, η ανθρώπινη φύση μας έχει δείξει ότι η παροχή κάποιας ανταμοιβής, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή, είναι συχνά αρκετή για να κάνει τους ανθρώπους να παραδίδουν τις προσωπικές τους πληροφορίες».

 

Τech & Science

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O «πόλεμος» στις dick picks ξεκίνησε από μια 28χρονη web developer

Τech & Science O «πόλεμος» στις dick picks ξεκίνησε από μια 28χρονη web developer

20.9.2019
Η καρέκλα που φοριέται - Καταπληκτική ή απλά ντροπιαστική πατέντα;

Τech & Science Η καρέκλα που φοριέται - Καταπληκτική ή απλά ντροπιαστική πατέντα;

19.9.2019
Το στοίχημα των νέων Huawei Mate 30 - Παντοδύναμη κάμερα, αλλά δεν διαθέτουν Google apps

Τech & Science Το στοίχημα των νέων Huawei Mate 30 - Παντοδύναμη κάμερα, αλλά δεν διαθέτουν Google apps

19.9.2019
Πώς μελετούσαν οι Αρχαίοι τη Σελήνη - Τα μυστικά του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Τech & Science Πώς μελετούσαν οι Αρχαίοι τη Σελήνη - Τα μυστικά του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

19.9.2019
Instagram και Facebook «κήρυξαν πόλεμο» σε αναρτήσεις με προϊόντα αδυνατίσματος και αισθητική χειρουργική

Τech & Science Instagram και Facebook «κήρυξαν πόλεμο» σε αναρτήσεις με προϊόντα αδυνατίσματος και αισθητική χειρουργική

19.9.2019
Τα κινητά «καταστρέφουν» τη λίμπιντο

Τech & Science Τα κινητά «καταστρέφουν» τη λίμπιντο

18.9.2019
Το ρομπότ "Σοφία" δηλώνει φαν των dating apps

Τech & Science Το ρομπότ "Σοφία" δηλώνει φαν των dating apps

17.9.2019
Μελέτη σε πλακούντες βρήκε σωματίδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο εμβρυϊκό τμήμα

Τech & Science Μελέτη σε πλακούντες βρήκε σωματίδια ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο εμβρυϊκό τμήμα

17.9.2019
Apple: Η απόφαση της Κομισιόν για καταβολή 13 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία «αντίκειται στην κοινή λογική»

Τech & Science Apple: Η απόφαση της Κομισιόν για καταβολή 13 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία «αντίκειται στην κοινή λογική»

17.9.2019
Μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με τους ψεύτικους followers στο Instagram;

Τech & Science Μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με τους ψεύτικους followers στο Instagram;

17.9.2019