Το Facebook και η Google ξέρουν ποιες ταινίες πορνό παρακολουθείτε
Τech & Science

Το Facebook και η Google ξέρουν ποιες ταινίες πορνό παρακολουθείτε

Νέα έρευνα με βάση 22.484 πορνογραφικά sites αποκαλύπτει ότι το 94% εξ'αυτών στέλνει δεδομένα των χρηστών στην Google, το Facebook και την Oracle

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε με βάση τα δεδομένα χρηστών από 22.484 πορνογραφικά sites αποκαλύπτει ότι τα δεδομένα αυτά αξιοποιούνται από τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Google, το Facebook και η Oracle.

 

Μάλιστα, ακόμη κι αν έχει κανείς μπει στα συγκεκριμένα sites μέσα από την ανώνυμη περιήγηση, δεν «σώζεται» από τα αδιάκριτα μάτια. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα στέλνονται στην Google, που ελέγχει το 74% αυτών των ιστοσελίδων, στην Oracle (που ελέγχει το 24%) και στο Facebook (10%). 

 

Επιπλέον, ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται εκθετικά για τους χρήστες αν ληφθούν υπόψη δύο ακόμη «αδυναμίες»: Η πρώτη αφορά το γεγονός ότι μόνο το 17% αυτών των ιστοσελίδων προστατεύεται από κρυπτογράφηση, εκθέτοντας έτσι με μεγάλη ευκολία τα δεδομένα των χρηστών σε ενδεχόμενους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Η δεύτερη αφορά ότι το 44,97% των domains που ελέχθησαν αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη σεξουαλική ταυτότητα ή γενικότερα σε συγκεκριμένα ερωτικά ενδιαφέροντα. 

 

Οι λόγοι που τα προσωπικά δεδομένα πλοήγησης των χρηστών στο Διαδίκτυο έχουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για αυτές τις εταιρείες είναι ευνόητοι: συλλέγοντας αυτά τα δεδομένα, μπορούν να μας «τοποθετήσουν» σε συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών και στη συνέχεια να μας προβάλλουν όλο και πιο εξατομικευμένες διαφημίσεις. 

 

«Η κατανάλωση πορνογραφικού υλικού αποτελεί έναν ιδιαίτερο τύπο αξιοποίησης δεδομένων, τα οποία οι χρήστες ασφαλώς και θα ήθελαν να κρατήσουν ιδιωτικά», αναφέρουν οι μελετητές, «πόσο μάλλον για εταιρείες στις οποίες η αποκάλυψη τέτοιων δεδομένων θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την αυτονομία και την ασφάλεια των εργαζομένων». 

 

Πηγή: La Repubblica 

 

 

Τech & Science

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Θα λειτουργούν οι μηχανές με τεχνητή νοημοσύνη ως πρόσωπα με συνείδηση;

Τech & Science Θα λειτουργούν οι μηχανές με τεχνητή νοημοσύνη ως πρόσωπα με συνείδηση;

29.2.2020
Όλοι οι βάτραχοι φωσφορίζουν στο σκοτάδι λένε οι επιστήμονες

Τech & Science Όλοι οι βάτραχοι φωσφορίζουν στο σκοτάδι λένε οι επιστήμονες

28.2.2020
Επιστήμονες ανακάλυψαν την πιο ισχυρή έκρηξη στο σύμπαν

Τech & Science Επιστήμονες ανακάλυψαν την πιο ισχυρή έκρηξη στο σύμπαν

28.2.2020
Η Γη απέκτησε και δεύτερο «φεγγάρι» αλλά δεν θα μείνει για πολύ

Τech & Science Η Γη απέκτησε και δεύτερο «φεγγάρι» αλλά δεν θα μείνει για πολύ

27.2.2020
«Δυνητικά φιλόξενος για ζωή», εξωπλανήτης 124 έτη φωτός μακριά από τη Γη

Τech & Science «Δυνητικά φιλόξενος για ζωή», εξωπλανήτης 124 έτη φωτός μακριά από τη Γη

27.2.2020
Οι επιστήμονες μόλις ανακάλυψαν το πρώτο ζώο που δεν χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει

Τech & Science Οι επιστήμονες μόλις ανακάλυψαν το πρώτο ζώο που δεν χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει

26.2.2020
Ηλεκτρονική «μύτη»  ανιχνεύει μέσω της αναπνοής τον καρκίνο του οισοφάγου

Τech & Science Ηλεκτρονική «μύτη» ανιχνεύει μέσω της αναπνοής τον καρκίνο του οισοφάγου

26.2.2020
Νεκρό πουλί ηλικίας 46.000 ετών ανακαλύφθηκε στην παγωμένη Σιβηρία - «Έμοιαζε σαν να πέθανε πριν  λίγες ημέρες»

Τech & Science Νεκρό πουλί ηλικίας 46.000 ετών ανακαλύφθηκε στην παγωμένη Σιβηρία - «Έμοιαζε σαν να πέθανε πριν λίγες ημέρες»

25.2.2020
Θα τρώγατε μία «μπριζόλα» που έχει βγει από 3D εκτύπωση;

Τech & Science Θα τρώγατε μία «μπριζόλα» που έχει βγει από 3D εκτύπωση;

25.2.2020
NASA: Ο Άρης είναι γεωλογικά και σεισμικά ενεργός

Τech & Science NASA: Ο Άρης είναι γεωλογικά και σεισμικά ενεργός

24.2.2020
1 Σχόλια
WLGFQ 31.7.2019 | 11:05
Ε, και;
Συμφωνώ πως είναι κάτι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσουν ΥΠΕΡΟΓΚΑ πρόστιμα ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι. Και μάλιστα τα πρόστιμα θα πρέπει να πιστωθούν στα άτομα των οποίων τα στοιχεία έφτασαν εκεί όπου δεν έπρεπε -χαράς ευαγγέλια σε δισεκατομμύρια!!!

Ας φαλίριζαν Google, Facebook και Oracle. (χλωμό, αλλά το κενό θα καλύπτονταν σε χρόνο dt οπότε δεν είναι για να χολοσκάς)
Αλλά ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είναι τεράστιος ο αριθμός, ΟΥΔΕΙΣ νιώθει ενοχές ή άβολα. Ιδιαίτερα αν δεν σκοπεύει να ακολουθήσει ...πολική καριέρα επιπέδου Αμερικάνου Προέδρου.

Από τη στιγμή που όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πως τα περί προσωπικών δεδομένων είναι μπαρούφες –ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι, αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη-, ο απλός κοσμάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ..επιδημιολόγοι, διαφημιστές, μυστικές υπηρεσίες είναι πανευτυχείς με το υλικό προς μελέτη και τις άπειρες δυνατότητες χειραγώγησης τού έτσι κι αλλιώς πανεύκολα χειραγωγήσιμου πληθυσμού, οπότε δεν νομίζω πως σοκάρεται κάποιος.

Πιστεύω πως στο πολύ κοντινό μέλλον, όποιος στοχεύει σε δημόσιο αξίωμα και οι αντίπαλοί του κάνουν το λάθος να χρησιμοποιήσουν παράνομα αποκτημένες τέτοιες πληροφορίες για το άτομό του, θα τους κατατροπώσει παρουσιάζοντας εαυτόν σαν φυσιολογικό άτομο που δεν έχει ενοχές για τα γούστα του.

Υλοποίηση / έλευση του Μεγάλου Αδερφού από το 1984 του George Orwell; Ασφαλώς!!
Επικίνδυνη decadence; Ίσως.
Νέα ήθη και κοινωνικές ισορροπίες; Πιθανότατα.
Κατάρρευση της κοινωνικής υποκρισίας; Οπωσδήποτε!!