Εργαζόμενοι για την Apple άκουγαν κρυφά καταγραφές από τη Siri - To παραδέχθηκε η εταιρεία
Τech & Science

Εργαζόμενοι για την Apple άκουγαν κρυφά καταγραφές από τη Siri - To παραδέχθηκε η εταιρεία

Η Apple ζητά συγγνώμη για τη διαρροή ηχογραφήσεων από τη Σιρι

Η Apple ζήτησε συγγνώμη επειδή επέτρεψε σε εργαζόμενους από εταιρίες με τις οποίες είχε συμφωνία, να ακούν φωνητικές εγγραφές χρηστών της Siri για να αναβαθμίσουν την εφαρμογή και να την αξιολογήσουν.

 

Η εταιρεία έκανε την ανακοίνωση αφού ολοκλήρωσε τον έλεγχο του προγράμματος, ο οποίος προκλήθηκε μετά από αποκάλυψη της κατάστασης από τον Guardian, το καλοκαίρι

 

Σύμφωνα με πολλούς πρώην εργαζόμενους, οι τυχαίες ενεργοποιήσεις αποστέλλονταν τακτικά για επανεξέταση, έχοντας καταγράψει εμπιστευτικές πληροφορίες, παράνομες πράξεις, ακόμα και χρήστες του Siri που έκαναν σεξ.

 

«Ως αποτέλεσμα της ανασκόπησης, συνειδητοποιούμε ότι δεν ανταποκρινόμαστε πλήρως στα υψηλά μας ιδανικά και γι 'αυτό ζητούμε συγγνώμη», δήλωσε η Apple σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της. «Όπως προαναγγέλθηκε, σταματήσαμε το πρόγραμμα αναβάθμισης της Siri. Σχεδιάζουμε να το συνεχίσουμε αργότερα αυτό το φθινόπωρο όταν θα κυκλοφορήσουν οι ενημερώσεις λογισμικού στους χρήστες μας». Η Apple ανακοίνωσε επίσης πως διέκοψε τη συνεργασία με τρίτες εταιρείες στις οποίες είχε αναθέσει τον έλεγχο της Siri.

 

Παρόλο που η Apple δεν το αποκαλύπτει με σαφήνεια στους όρους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, ένα μικρό ποσοστό των ηχογραφήσεων Siri μεταβιβάζονταν σε τεχνικούς που εργάζονται στην εταιρεία σε όλο τον κόσμο Οι ομάδες αυτές εργάστηκαν στην ταξινόμηση των απαντήσεων σε διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων και αν η ενεργοποίηση του φωνητικού βοηθού ήταν σκόπιμη ή τυχαία, αν το ερώτημα ήταν κάτι που θα μπορούσε να αναμένεται από την Siri και αν η απάντηση ήταν κατάλληλη.

 

Η Apple λέει ότι τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τη Siri, αλλά σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Guardian, η εταιρεία δεν δηλώνει ρητά ότι η εργασία αυτή αναλαμβάνεται από ανθρώπους που ακούν τις ηχογραφήσεις.

 

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σε κατά λάθος ενεργοποιήσεις της εφαρμογής, είχαν υπάρξει αμέτρητες περιπτώσεις εγγραφών με ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ γιατρών και ασθενών, επιχειρηματικές συμφωνίες, φαινομενικά εγκληματικές πράξεις, σεξουαλικές συνευρέσεις και διάφορα άλλα περιστατικά με προσωπικά δεδομένα. Αυτές οι εγγραφές συνοδεύονταν από δεδομένα χρηστών που δείχνουν την τοποθεσία, τα στοιχεία επικοινωνίας και τα δεδομένα της εφαρμογής. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Τech & Science
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια