Φωτογραφία Instagram: vaukman585/Tadej Vaukman
Τech & Science

O «πόλεμος» στις dick picks ξεκίνησε από μια 28χρονη web developer

Μία 28χρονη web deveoper ξεκίνησε τον πόλεμο ενάντια στις ανεπιθύμητες dick picks χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Επιστρατεύοντας την τεχνητή νοημοσύνη, μία 28χρονη web developer δημιούργησε ένα φίλτρο και ξεκίνησε τον «πόλεμο» ενάντια στις ανεπιθύμητες dick picks. 

 

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η web developer Κέλσι Μπρέσλερ βρήκε ανάμεσα στα μηνύματα που λαμβάνει στο Twitter μία ανεπιθύμητη dick pic. Το γεγονός κινητοποίησε ώστε να συνδημιουργήσει ένα φίλτρο τεχνητής νοημοσύνης το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, μπορεί να αποτρέψει το 95% τέτοιων εικόνων από το να φτάνουν στα εισερχόμενα μηνύματά της. 

 

Για να δοκιμάσει το φίλτρο η Μπρέσλερ ζήτησε να της σταλούν μαζικά φωτογραφίες ανδρικών γεννητικών οργάνων στον δοκιμαστικό λογαριασμό @ShowYoDiq, «για επιστημονικούς λόγους». Όπως αναφέρει ο Guardian η Μπρέσλερ δεν είναι βέβαιη για τον ακριβή αριθμό των φωτογραφιών που της έστειλαν οι συμμετέχοντες, ενώ πολλοί της έστειλαν φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ που τώρα πρέπει να τις αφαιρέσει. 

 

Κάποιες από τις πιο ασυνήθιστες φωτογραφίες που στάλθηκαν στην Μπρέσλερ ξέφυγαν από το φίλτρο. Ένα πέος σκεπασμένο σε μοβ γκλίτερ μπέρδεψε την τεχνητή νοημοσύνη, που είχε εκπαιδευτεί να εντοπίζει αποφύσεις στο χρώμα του δέρματος μετά από επεξεργασία πορνό. Αλλά σε ό,τι αφορά τις συνηθισμένες αποφύσεις, το φίλτρο εντοπίζει τα μηνύματα και τα διαγράφει πριν το κάνει ο παραλήπτης. 

 


Γιατί οι άνδρες στέλνουν ανεπιθύμητες φωτογραφίες των γεννητικών τους οργάνων στις γυναίκες; Οι λόγοι ποικίλουν, σύμφωνα με Καναδούς ερευνητές που δημοσίευσαν την πρώτη εμπειρική μελέτη πάνω στο θέμα αυτό το καλοκαίρι. Οι ερευνητές του Kwantlen Polytechnic University υποστηρίζουν ότι η συμπεριφορά συνδέεται με υψηλά επίπεδα ναρκισσισμού και σεξισμού. «Οι άνδρες ίσως θεωρούν τη συγκεκριμένη άσκηση εξουσίας πάνω στη γυναίκες διεγερτική καθαυτή, ή μπορεί να πιστεύουν ότι οι σοκαριστικές, πληγωμένες και θυμωμένες αντιδράσεις είναι αστείες ή ικανοποιητικές», αναφέρουν. 

 

H Κέλσι Μπρέσλερ

 

Σύμφωνα με μελέτη του 2017 από το Pew Research Study για την ψηφιακή παρενόχληση, το 53% των γυναικών ηλικίας 18 ως 20 ανέφεραν πως έχουν γίνει παραλήπτριες άσεμνων εικόνων χωρίς να το επιθυμούν. Και παρότι δεν υπάρχει κάτι εγγενώς λάθος στις σέξι φωτογραφίες και οι αποστολείς τους δεν έχουν πάντα πρόθεση να βλάψουν, το γεγονός είναι πως οι εικόνες που μοιράζονται χωρίς τη συναίνεση του παραλήπτη αποτελούν σεξουαλική παρενόχληση. «Είναι παραβίαση ... σου τις επιβάλλουν», λέει η Μπρέσλερ εξηγώντας το πως αισθάνεται όταν λαμβάνει ανεπιθύμητες εικόνες. 

 

Όπως αναφέρει ο Guardian, το φίλτρο της Μπρέσλερ έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον ενός μεγάλου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο η ταχύτητα και η ευκολία που φτιάχτηκε προκαλεί ερωτήματα. Πώς είναι δυνατόν οι εταιρείες τεχνολογίας να μην χρησιμοποιούν ήδη αποτελεσματικά λογισμικά ενάντια στην παρενόχληση και γιατί τα μέτρα που παίρνουν για να προστατέψουν τους χρήστες τους μοιάζουν συχνά ατελή; 

 

Σύμφωνα με τoν Guardian, οι εταιρείες, σε μεγάλο βαθμό, δεν αναλαμβάνουν αποτελεσματικότερα μέτρα καθώς οι πράξεις αυτές δεν είναι «ευρέως παράνομες» ούτε απαιτείται από εκείνες να προστατεύουν τους χρήστες. Παρότι 46 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ήδη θεσπίσει νόμους ενάντια στο revenge porn, η θέσπιση ενός νομικού πλαισίου για τις dick picks δεν έχει γίνει πραγματικότητα ακόμα. 

 

Ένα ασφαλέστερο ψηφιακό μέλλον για τις γυναίκες απαιτεί τόσο νομοθετικές πρωτοβουλίες όσο και προσπάθειες από τις εταιρείες τεχνολογίας για τη μείωση της ψηφιακής παρενόχλησης, σημειώνει ο Guardian. Αυτόν τον μήνα άλλωστε η Bumble παρουσίασε το Private Detector, ένα φίλτρο παρόμοιο με αυτό της Μπρέσλερ που θολώνει υλικό που δυνητικά θεωρεί ευαίσθητο και έτσι οι χρήστες μπορούν να το διαγράψουν πριν το δουν. Έτσι οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν μόνο τις γυμνές φωτογραφίες που εκείνοι επιθυμούν. 

 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά παιδιά μαθαίνουν μέσω Google ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης

Τech & Science Πολλά παιδιά μαθαίνουν μέσω Google ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης

13.12.2019
Athens Science Festival 2020: Με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη» το φετινό φεστιβάλ επιστήμης - Πώς να υποβάλετε αίτηση

Τech & Science Athens Science Festival 2020: Με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη» το φετινό φεστιβάλ επιστήμης - Πώς να υποβάλετε αίτηση

13.12.2019
Ανακαλύφθηκε το βαθύτερο σημείο ηπειρωτικής Γης

Τech & Science Ανακαλύφθηκε το βαθύτερο σημείο ηπειρωτικής Γης

12.12.2019
Συστήματα αναγνώρισης προσώπου ξεγελιούνται από μάσκες και απλές φωτογραφίες

Τech & Science Συστήματα αναγνώρισης προσώπου ξεγελιούνται από μάσκες και απλές φωτογραφίες

12.12.2019
Το Chrome θα μας ειδοποιεί αν κάποιος χρησιμοποιεί τον κωδικό μας

Τech & Science Το Chrome θα μας ειδοποιεί αν κάποιος χρησιμοποιεί τον κωδικό μας

12.12.2019
Το Instagram δοκιμάζει νέες επιλογές στο layout των stories

Τech & Science Το Instagram δοκιμάζει νέες επιλογές στο layout των stories

12.12.2019
To YouTube βάζει τέλος σε προσβολές και απειλές - Η νέα πολιτική της δημοφιλούς πλατφόρμας

Τech & Science To YouTube βάζει τέλος σε προσβολές και απειλές - Η νέα πολιτική της δημοφιλούς πλατφόρμας

11.12.2019
Αυτά είναι τα καλύτερα προϊόντα και γεγονότα τεχνολογίας της δεκαετίας

Τech & Science Αυτά είναι τα καλύτερα προϊόντα και γεγονότα τεχνολογίας της δεκαετίας

11.12.2019
«Pepper PARLOR»: Στην Ιαπωνία άνοιξε καφετέρια με σερβιτόρους ρομπότ

Τech & Science «Pepper PARLOR»: Στην Ιαπωνία άνοιξε καφετέρια με σερβιτόρους ρομπότ

11.12.2019
Αυτές είναι οι χώρες με τις ταχύτερες συνδέσεις Ίντερνετ στον κόσμο

Τech & Science Αυτές είναι οι χώρες με τις ταχύτερες συνδέσεις Ίντερνετ στον κόσμο

10.12.2019