Το Facebook αφαίρεσε 11.6 εκ. αναρτήσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Τech & Science

Το Facebook αφαίρεσε 11.6 εκ. αναρτήσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Δημοσιεύσεις με 11,6 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών αλλά και γυμνού αφαίρεσε από τις πλατφόρμες του το Facebook

Το Facebook έδωσε στη δημοσιότητα τα τελευταία στοιχεία για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την απομάκρυνση του επιβλαβούς περιεχόμενου από τις πλατφόρμες του.

 

Το υλικό που «κατέβηκε» και αφορούσε το διάστημα από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019 περιλάμβανε 11,6 εκατομμύρια περιπτώσεις γυμνού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

 

Ακόμα, για πρώτη φορά, το Facebook έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το Instagram όπως και για δημοσιεύσεις που σχετίζονται με την αυτοκτονία και τον αυτοτραυματισμό. Αυτό, έρχεται ως αποτέλεσμα μετά τη δημόσια κατακραυγή μετά το θάνατο της 14χρονη Molly Russell η οποία αυτοκτόνησε το 2017. Μετά τον θάνατό της, ο πατέρας της βρήκε στον λογαριασμό της στο Instagram υλικό που αφορούσε την αυτοκτονία και τον αυτοτραυματισμό.


Ο αντιπρόεδρος του Facebook σε δημόσια τοποθέτησή του δήλωσε πως «Αφαιρούμε περιεχόμενο που απεικονίζει ή ενθαρρύνει την αυτοκτονία ή τον αυτοτραυματισμό, συμπεριλαμβανομένου και υλικού που εμπειρογνώμονες μας λένε ότι μπορούν να οδηγήσουν σε παρόμοιες συμπεριφορές»


«Ευαισθητοποιούμε την προσοχή μας σε περιεχόμενο που δεν παραβιάζει την πολιτική μας αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικό για κάποιους, συμπεριλαμβανομένων και τραυμάτων ή άλλων μη γραφικών απεικονίσεων τραυματισμών στο πλαίσιο της ανάρρωσης» πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Facebook στη δημοσιότητα για το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2019 αφαιρέθηκαν:

 

11,6 εκατομμύρια αναρτήσεις γυμνού και περιεχομένου σεξουαλικής εκμετάλλευση παιδιών από το Facebook - και 754.000 από το Instagram. Ποσοστό μεγαλύτερο από 99% ανιχνεύτηκαν «προληπτικά» υποδεικνύοντας ότι η εταιρεία εξακολουθούσε να βασίζεται σε αναφορές τρίτων για περίπου 100.000 παραδείγματα.


2,5 εκατομμύρια αναρτήσεις σχετικές με την αυτοκτονία και τον αυτοτραυματισμό αφαιρέθηκαν από το Facebook - και 845.000 από το Instagram


4,4 εκατομμύρια αναρτήσεις που αφορούσαν πώληση ναρκωτικών αφαιρέθηκαν από το Facebook - και 1,5 εκατομμύρια από το Instagram


2,3 εκατομμύρια αναρτήσεις που αφορούσαν πώληση όπλων αφαιρέθηκαν από το Facebook - και 58.600 από το Instagram


Και τέλος, από το Instagram αφαιρέθηκαν 133.300 αναρτήσεις που αφορούσαν τρομοκρατικής προπαγάνδας

 

Με πληροφορίες από BBC

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Τech & Science
1 Σχόλια
Crystal28 19.11.2019 | 02:46
Συγχαρητήρια! Να συνεχίσουν, να αφαιρούν δημοσιεύσεις με ακατάλληλο περιεχόμενο.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια