ΕΡΑ
Τech & Science

Κορωνοϊός: Η Mercedes F1 κατασκευάζει αναπνευστικές συσκευές που θα αποσυμφορήσουν τις ΜΕΘ

Συσκευές αναπνοής CPAP έχει κατασκευάσει η Mercedes Formula One, ενώ μία σειρά από βιομηχανίες είναι έτοιμες να μπουν στην παραγωγή τους

Μια αναπνευστική συσκευή που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με κορωνοϊό να κρατηθούν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας δημιουργήθηκε σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας. 

 

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστημίου του Λονδίνου συνεργάστηκε με γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Λονδίνου και την Mercedes Formula One για τη δημιουργία της συσκευής CPAP, συνεχούς θετικής πίεσης των αεραγωγών, που παρέχουν οξυγόνο στους πνεύμονες των ασθενών. Η Κίνα και η Ιταλία έχουν χρησιμοποιήσει τις συσκευές αυτές για να βοηθήσουν τους ασθενείς με Covid-19. Σαράντα από τις νέες συσκευές αυτές έχουν παραδοθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λονδίνου και σε άλλα τρία νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

 

Εάν οι δοκιμές πάνε καλά, μέχρι 1.000 από τις συσκευές αυτές θα μπορούν να κατασκευάζονται την ημέρα από την Mercedes Formula One, με την παραγωγή να μπορεί να ξεκινήσει σε μία εβδομάδα, ενώ οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση τους. 

 

Όπως μεταδίδει το BBC, μία κοινοπραξία βιομηχανικών, μηχανολογικών και τεχνολογικών επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ετοιμάζεται να δημιουργήσει, και αυτή, αναπνευστήρες για το NHS, το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην κοινοπραξία "VentilatorChallengeUK" συμμετέχουν οι Airbus, BAE Systems, Ford, Rolls-Royce και Siemens. Η κυβέρνηση έχει παραγγείλει από τις εταιρείες πάνω από 10.000 αναπνευστήρες, ωστόσο η έγκριση από την αρμόδια Αρχή εκκρεμεί. Η παραγωγή ενδέχεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Μιλώντας στο BBC, ο Dick Elsy, διευθύνων σύμβουλος της High Value Manufacturing Catapult ανέφερε ότι στην κοινοπραξία αυτή συνυπάρχουν μερικές από τις πλέον καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο. «Συνεργάζονται με απίστευτη αποφασιστικότητα και ενέργεια για να αυξήσουν την παραγωγή των απαραίτητων αναπνευστήρων και να καταπολεμήσουν έναν ιό που επηρεάζει τους ανθρώπους σε πολλές χώρες», δήλωσε μεταξύ άλλων. 

 

Εκ μέρους του UCL, η καθηγήτρια Rebecca Shipley, διευθύντρια του Ινστιτούτου Ιατρικής Μηχανικής, σχολίασε μεταξύ άλλων πως η ανάπτυξη των ιατρικών συσκευών CPAP θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε μέσα σε μέρες χάρη στην «αντίστροφη μηχανική». Ο όρος «αντίστροφη μηχανική» περιγράφει τη διαδικασία διάλυσης ενός προϊόντος που ήδη υπάρχει, αντιγραφής και βελτίωσης του σχεδίου του και επαναπροσαρμογής του σε μία νέα μαζική παραγωγή.  

 

Οι πρώτες αναφορές από την Λομβαρδία στην Ιταλία δείχνουν ότι περίπου το 50% των ασθενών που χρησιμοποίησαν CPAP απέφυγαν την ανάγκη αναπνευστικής υποστήριξης σε ΜΕΘ. Ο καθηγητής Mervyn Singer, εκ μέρους του UCLH εκτιμά ότι οι συσκευές αυτές θα σώσουν ζωές καθώς θα εξασφαλίσουν ότι οι αναπνευστήρες θα χρησιμοποιούνται μόνο για τα σοβαρότερα περιστατικά. 

 

Οι συσκευές αυτές παρέχουν μία σταθερή ροή αέρα και οξυγόνου στο στόμα και στη μύτη των ασθενών. Αυτό γίνεται υπό πίεση και έτσι οι πνεύμονες παραμένουν ανοιχτοί με την ποσότητα οξυγόνου που εισέρχεται να αυξάνεται. Αυτό μειώνει την προσπάθεια που απαιτείται από τον ασθενή για να εισπνεύσει, ειδικά όταν οι κυψελίδες των πνευμόνων έχουν πληγεί από τον Covid-19.

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο εργαλείο στο Facebook - Επιτρέπει τη διαγραφή ή απόκρυψη παλιών αναρτήσεων

Τech & Science Νέο εργαλείο στο Facebook - Επιτρέπει τη διαγραφή ή απόκρυψη παλιών αναρτήσεων

2.6.2020
«Όλα μαύρα» στο newsfeed των social media: Blackout Tuesday για τον Τζορτζ Φλόιντ

Τech & Science «Όλα μαύρα» στο newsfeed των social media: Blackout Tuesday για τον Τζορτζ Φλόιντ

2.6.2020
Η εβδομάδα θριάμβου που έκανε τον Έλον Μασκ πλουσιότερο κατά 770 εκατ. δολ

Τech & Science Η εβδομάδα θριάμβου που έκανε τον Έλον Μασκ πλουσιότερο κατά 770 εκατ. δολ

2.6.2020
Το Grindr αφαιρεί το «φίλτρο εθνικότητας» - Μετά από χρόνια επικρίσεων

Τech & Science Το Grindr αφαιρεί το «φίλτρο εθνικότητας» - Μετά από χρόνια επικρίσεων

2.6.2020
To YouTube εισάγει τα «chapters», έναν τρόπο για να βλέπεις μόνο τα κομμάτια του βίντεο που σε ενδιαφέρουν

Τech & Science To YouTube εισάγει τα «chapters», έναν τρόπο για να βλέπεις μόνο τα κομμάτια του βίντεο που σε ενδιαφέρουν

2.6.2020
Κορωνοϊός: Πόσο μειώνεται ο κίνδυνος μετάδοσης με τις αποστάσεις και τη μάσκα

Τech & Science Κορωνοϊός: Πόσο μειώνεται ο κίνδυνος μετάδοσης με τις αποστάσεις και τη μάσκα

2.6.2020
Μουσείο Υποβρύχιας Τέχνης: Εντυπωσιακά γλυπτά 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Τech & Science Μουσείο Υποβρύχιας Τέχνης: Εντυπωσιακά γλυπτά 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

1.6.2020
Στην αποστολή του SpaceX «συμμετείχε» ένας λούτρινος δεινόσαυρος και ο λόγος είναι συγκινητικός

Τech & Science Στην αποστολή του SpaceX «συμμετείχε» ένας λούτρινος δεινόσαυρος και ο λόγος είναι συγκινητικός

1.6.2020
Βιοαισθητήρας ανιχνεύει τον κορωνοϊό μέσα σε 3' - Από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Τech & Science Βιοαισθητήρας ανιχνεύει τον κορωνοϊό μέσα σε 3' - Από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

1.6.2020
Human Kind: Τα έργα τέχνης που ταξίδεψαν με τον πύραυλο του Έλον Μασκ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τech & Science Human Kind: Τα έργα τέχνης που ταξίδεψαν με τον πύραυλο του Έλον Μασκ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

1.6.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια