Μικρή πολική αρκούδα βρέθηκε 700 χιλιόμετρα μακριά από την Αρκτική
Διεθνή

Μικρή πολική αρκούδα βρέθηκε 700 χιλιόμετρα μακριά από την Αρκτική

Είναι ακόμη άγνωστο πώς βρέθηκε στη δυτική Ρωσία

Μία μικρή πολική αρκούδα εντοπίστηκε στη δυτική Ρωσία, περισσότερο από 700 χιλιόμετρα μακριά από το φυσικό της περιβάλλον στην Αρκτική.

 

Σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Φυσικών Πόρων, εμφανίζεται η πολική αρκούδα, η οποία ονομάστηκε Umka, να κολυμπά στον ποταμό Κολιμά.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Siberian Times, οι ντόπιοι τάιζαν ψάρια την αρκούδα, πριν μεταφερθεί στον ζωολογικό κήπο της Μόσχας, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στις 29 Σεπτεμβρίου. Πριν το ταξίδι, οι κτηνίατροι τη νάρκωσαν.

 

 

Οι πολικές αρκούδες είναι ένα σπάνιο θέαμα στην περιοχή και οι αρμόδιοι εκτιμούν πως η Umka πιθανόν μεταφέρθηκε εκεί από λαθροκυνηγούς που σκότωσαν τη μητέρα της.

 

 

Ωστόσο ο Fedor Yakovlev, ειδικός στα άγρια ζώα στην περιοχή της Γιακουτία, απέκλεισε το σενάριο των λαθροκυνηγών. «Η αρκούδα ήταν καλά ταϊσμένη, κάτι που υποδεικνύει πως έχασε τη μητέρα της σχετικά πρόσφατα», είπε. Σύμφωνα με τη δική του εκδοχή, η μητέρα της Umka αποδυναμώθηκε από τις απαιτήσεις της μητρικής φροντίδας και ίσως δέχθηκε τη φονική επίθεση κάποιας καφέ αρκούδας, ενώ η μικρή πολική αρκούδα κατάφερε να ξεφύγει.

 

 

Όπως αναφέρουν οι Siberian Times, σύμφωνα με τους ειδικούς η Umka, ηλικίας περίπου 10 μηνών, είναι πολύ μικρή και επειδή ήρθε σε τόση επαφή με ανθρώπους, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει μόνη της, γι' αυτό τη μετέφεραν στον ζωολογικό κήπο.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Διεθνή
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια