Το πρώτο ντιζελοηλεκτρικό παγοθραυστικό εντάχθηκε στο δυναμικό του ρωσικού στόλου της Βόρειας Θάλασσας
Διεθνή

Το πρώτο ντιζελοηλεκτρικό παγοθραυστικό εντάχθηκε στο δυναμικό του ρωσικού στόλου της Βόρειας Θάλασσας

Το πρώτο παγοθραυστικό που αποκτά ο στόλος της Βόρειας Θάλασσας

Το ρωσικό παγοθραυστικό «Ιλιά Μούραμετς» που κινείται με ντιζελοηλεκτρική πρόωση, κατέπλευσε σήμερα υπό την ηγεσία του διοικητή του Στόλου της Βόρειας Θάλασσας στο λιμάνι Σεβεραμόρσκ, όπου έγινε η επίσημη τελετή ένταξης του στον ρωσικό Στόλο της Βόρειας Θάλασσας.

 

Το παγοθραυστικό «Ιλιά Μούραμετς» που είναι το πρώτο παγοθραυστικό που αποκτά ο στόλος της Βόρειας Θάλασσας, ανήκει στην κατηγορία 21180 των παγοθραυστικών και είναι ένα παγοθραυστικό νέας γενιάς, το οποίο θα διασφαλίζει τον ελλιμενισμό και την διέλευση των δυνάμεων του στόλου σε συνθήκες παγωμένων θαλασσίων οδών, την συνοδεία πλοίων, την ρυμούλκηση τους, ενώ θα μπορεί να πραγματοποιεί επιστημονικές και υδρογραφικές έρευνες.

 

Η ναυπήγηση του άρχισε στα «Ναυπηγεία του Ναυάρχου» (Admiralty Shipyards) της Αγίας Πετρούπολης στις 23 Απριλίου του 2015 και καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 2016. Το παγοθραυστικό έχει μήκος 85 μέτρα, πλάτος 20 και εκτόπισμα 6.000 τόνων. Έχει υψηλού βαθμού ικανότητα ασφαλούς πλεύσης και αυτονομία πλεύσης, ενώ διαθέτει ελικοδρόμιο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Διεθνή
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια