Ένας στους πέντε Ισπανούς ζει σε συνθήκες φτώχειας
Διεθνή

Ένας στους πέντε Ισπανούς ζει σε συνθήκες φτώχειας

Τι έδειξε η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (INE), ένας στους πέντε Ισπανούς ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Συγκεκριμένα το 21,1% των 47 εκατομμυρίων κατοίκων της Ισπανίας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με λιγότερα από 7.355 ευρώ το χρόνο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το φετινό ποσοστό εμφανίζεται ελαφρά μειωμένο σε σχέση με πέρυσι που είχε αγγίξει το 21,8%. Η μικρή αυτή βελτίωση φαίνεται να οφείλεται στην αύξηση των ηλικιωμένων, οι συντάξεις των οποίων αποτελούν ένα σχετικά σταθερό εισόδημα, εκτιμά η INE.

Οι ανήλικοι  κάτω των 16 ετών που ζουν σε κατάσταση φτώχειας αυξήθηκαν στο 21%, ενώ το 2011 το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 19,4%.

Το μέσο εισόδημα των οικογενειών μειώθηκε το 2012 κατά 1,9% στα 24.609 ευρώ, ενώ αυξήθηκε κατά 12,7%, από 9,8% πέρυσι, ο αριθμός των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στα έξοδά τους. Περίπου το 44% των ισπανικών οικογενειών δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε διακοπές.

Οι αλλοδαποί που ζουν στην Ισπανία κινδυνεύουν περισσότερο να πέσουν κάτω από το όριο της φτώχειας σε ποσοστό 26,3% έναντι 19,8% των Ισπανών.

Αρκετοί φιλανθρωπικοί οργανισμοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση της φτώχειας στην ιβηρική χώρα, καθώς η ανεργία έχει φτάσει το 25% λόγω της ύφεσης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

1 Σχόλια
eddie 23.10.2012 | 11:20
θα πρέπει να είναι όμως ευχαριστημένοι γιατί έχουν νόμισμα ευρώ....όσοι έχουν...
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια