Το Ισραήλ διαμαρτύρεται γιατί υπουργός της Ιορδανίας περπάτησε πάνω στη σημαία του
Διεθνή

Το Ισραήλ διαμαρτύρεται γιατί υπουργός της Ιορδανίας περπάτησε πάνω στη σημαία του

Σύμφωνα με το Ισραήλ, ή κίνηση ήταν προσβλητική.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την αγανάκτησή του σήμερα για την υπουργό της Ιορδανίας που περπάτησε πάνω σε ισραηλινή σημαία στο Αμάν.

 

Σύμφωνα με το Ισραήλ, ή κίνηση ήταν προσβλητική.

 

Η Τζουμάνα Γουνάιματ, υπουργός Ενημέρωσης και Επικοινωνίας καθώς και κυβερνητική εκπρόσωπος, φωτογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα ενώ περπατούσε πάνω σε ισραηλινή σημαία ζωγραφισμένη στο έδαφος στην είσοδο ενός κτιρίου συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπου μετέβαινε για μια συνάντηση.

 

Η σημαία είχε ζωγραφιστεί εδώ και χρόνια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Ιορδανίας και του Ισραήλ και για την ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με στελέχη των συνδικάτων.

 

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτύρεται και "εκφράζει ανησυχία για το περιστατικό κατά το οποίο μια ιορδανή υπουργός προσέβαλε την ισραηλινή σημαία στο Αμάν". Ο πρεσβευτής της Ιορδανίας στο Ισραήλ κλήθηκε σήμερα για εξηγήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

 

Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας 'Ομαρ αλ-Ραζάζ φέρεται να εισήλθε στο κτίριο από πλαϊνή πόρτα για να μετάσχει στην ίδια συνάντηση με την υπουργό Ενημέρωσης.

 

Το Αμάν υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με τον γείτονά του, το Ισραήλ, το 1994 και μαζί με την Αίγυπτο, είναι οι μόνες αραβικές χώρες που διατηρούν διπλωματικές σχέσεις με το εβραϊκό κράτος.

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dpa/AFP/Reuters

Διεθνή