Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ (ΕPΑ)
Διεθνή

Μπρουνέι: Ζητά «κατανόηση» για την θανατική ποινή στους ομοφυλόφιλους

Επιστολή προς το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από το Μπρουνέι μετά την παγκόσμια κατακραυγή για την καθιέρωσης της θανατικής ποινής ως τιμωρία για το ομοφυλοφιλικό σεξ

Επιστολή προς το Ευρωκοινοβούλιο απέστειλε το Μπρουνέι στην οποία υπερασπίζεται την απόφαση για επιβολή θανατικής ποινής δια λιθοβολισμού σε όσους καταδικάζονται ως ένοχοι για «ομοφυλοφιλικό σεξ».

 

Στην επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η αντιπροσωπεία του βασιλείου του Μπρουνέι αναφέρει πως οι καταδίκες θα είναι σπάνιες καθώς απαιτείται η μαρτυρία τουλάχιστον δύο ανδρών «εξαιρετικά υψηλής ηθικής και σεβασμού».

 

Το βασίλειο ζητά από τους Ευρωβουλευτές να δείξουν «ανοχή, σεβασμό και κατανόηση» στην επιθυμία της χώρας να διατηρήσει τις «παραδοσιακές της αξίες».

 

O νέος ποινικός κώδικας της χώρας που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή προβλέπει επίσης τον ακρωτηριασμό των κλεφτών καθώς και το μαστίγωμα σε όσους  τιμωρούνται επειδή φορούσαν ρούχα που είναι συνδεδεμένα με το αντίθετο φύλο.

 

Το Μπρουνέι στην επιστολή αναφέρει πως η κατακραυγή είναι προϊόν παρεξήγησης την οποία θέλει να ξεκαθαρίσει. 

 

«Η ποινικοποίηση της μοιχείας και του σοδομισμού γίνεται για να προστατέψει την ιερότητα της οικογενειακής γενεαλογίας και του γάμου για τους μουσουλμάνους, ειδικά για τις γυναίκες», γράφει η επιστολή. 

 

«Οι ποινές του θανάτου δια λιθοβολισμού και του ακρωτηριασμού, οι οποίες θα επιβάλλονται σε περιπτώσεις κλοπής, ληστείας, μοιχείας και σοδομισμού, έχουν εξαιρετικά αυστηρές απαιτούμενες ελάχιστες αποδεικτικές προϋποθέσεις για να επιβληθούν.

 

Απαιτείται η μαρτυρία δύο έως τεσσάρων ανδρών εξαιρετικά υψηλού ήθους και αποδεδειγμένης ευλάβειας, αποκλείεται η χρήση αποχρωσών ενδείξεων στην αποδεικτική διαδικασία». 

 

Επίσης το Μπρουνέι αναφέρει πως η επιβολή της ποινής θα γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχον αποδείξεις «χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση».

 

Μάλιστα, στην επιστολή αναφέρεται πως τα ηθικά στάνταρ των μαρτύρων που θα λαμβάνεται υπόψιν η μαρτυρία τους «είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν αυτή την εποχή που οι καταδίκες θα προκύπτουν πιθανότατα αποκλειστικά από δράστες που ομολόγησαν την πράξη τους», ενώ «και οι ομολογίες θα μπορούν να ανακληθούν». 

 

Όσον αφορά το μαστίγωμα και τον ραβδισμό, το Μπρουνέι δικαιολογεί την καθιέρωση τους, λέγοντας πως η διαδικασία της τιμωρίας θα γίνεται με τον «παραβάτη ντυμένο, δε θα χτυπιούνται το πρόσωπο , το κεφάλι, το στομάχι το στήθος και τα γεννητικά όργανα του παραβάτη, ενώ δεν θα έχει σαν αποτέλεσμα σπασμένα κόκαλα ή πληγές στο δέρμα. 

 

Στο Μπρουνέι η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη από τότε που η χώρα σταμάτησε να είναι βρετανική αποικία, όμως έως τώρα, πριν την αυστηρότερη ερμηνεία του ισλαμικού νόμου, τιμωρούνταν μόνο με φυλάκιση. 

Διεθνή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Ο Ερντογάν στην κηδεία θυμάτων του σεισμού - Κρατούσε το φέρετρο

Διεθνή Τουρκία: Ο Ερντογάν στην κηδεία θυμάτων του σεισμού - Κρατούσε το φέρετρο

25.1.2020
Γιούτα: 16χρονος σκότωσε την μητέρα και τα τρία αδέρφια του - Πυροβολούσε τον καθέναν ξεχωριστά

Διεθνή Γιούτα: 16χρονος σκότωσε την μητέρα και τα τρία αδέρφια του - Πυροβολούσε τον καθέναν ξεχωριστά

25.1.2020
Μαργαρίτης Σχοινάς: Κανένα κράτος - μέλος δεν θα εξαιρεθεί από την υποχρέωση αλληλεγγύης

Διεθνή Μαργαρίτης Σχοινάς: Κανένα κράτος - μέλος δεν θα εξαιρεθεί από την υποχρέωση αλληλεγγύης

25.1.2020
Τουρκία: Ανασύρθηκε ζωντανή μετά από 17 ώρες - Μιλούσε με τη διασώστρια μέσα από τα συντρίμμια

Διεθνή Τουρκία: Ανασύρθηκε ζωντανή μετά από 17 ώρες - Μιλούσε με τη διασώστρια μέσα από τα συντρίμμια

25.1.2020
Ο Ασάνζ βγήκε από την απομόνωση - Για «νίκη» κάνει λόγο το Wikileaks

Διεθνή Ο Ασάνζ βγήκε από την απομόνωση - Για «νίκη» κάνει λόγο το Wikileaks

25.1.2020
Ιράκ: Βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ - Πραγματικά πυρά και δακρυγόνα

Διεθνή Ιράκ: Βίαιες συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ - Πραγματικά πυρά και δακρυγόνα

25.1.2020
Τουριστική ασφυξία - Η Ευρώπη διχάζεται με τις ορδές επισκεπτών που κάνουν τη ζωή ανυπόφορη

Διεθνή Τουριστική ασφυξία - Η Ευρώπη διχάζεται με τις ορδές επισκεπτών που κάνουν τη ζωή ανυπόφορη

25.1.2020
Κοροναϊός: Σε «καραντίνα» 56 εκατ. κάτοικοι - Θα χτίσουν και δεύτερο νοσοκομείο

Διεθνή Κοροναϊός: Σε «καραντίνα» 56 εκατ. κάτοικοι - Θα χτίσουν και δεύτερο νοσοκομείο

25.1.2020
Τουρκία: Αυξάνονται οι νεκροί - 30 εγκλωβισμένοι και πάνω από 1.000 τραυματίες

Διεθνή Τουρκία: Αυξάνονται οι νεκροί - 30 εγκλωβισμένοι και πάνω από 1.000 τραυματίες

25.1.2020
Η Bayer έτοιμη να πληρώσει αποζημιώσεις 10 δισ. δολαρίων για ζιζανιοκτόνο - Χιλιάδες αγωγές για καρκίνους

Διεθνή Η Bayer έτοιμη να πληρώσει αποζημιώσεις 10 δισ. δολαρίων για ζιζανιοκτόνο - Χιλιάδες αγωγές για καρκίνους

25.1.2020
3 Σχόλια
Zante 22.4.2019 | 20:42
Δεν μας τα λέγατε αυτές τις προυποθέσεις πιο πριν βρε παιδιά ? Τώρα που τις μάθαμε ησυχάσαμε τελείως , μπα σε καλό σας ! Ελεύθερα , ελεύθερα !
Αριάνα Γράνδε 22.4.2019 | 20:55
Είναι τόσο γελοίος που πραγματικά αρχίζω να νομίζω πως είναι φάρσα όλο αυτό που συμβαίνει στο Μπρουνέι. Ποια κατανόηση άνθρωπέ μου; Είναι σα να σου λένε εσένα ότι θα σε λιθοβολήσουν επειδή πας με γυναίκες. Με αυτή την προτίμηση γεννήθηκες εσύ με άλλη προτίμηση γεννήθηκαν άλλοι/ες. Αν είναι δυνατόν. Πιο Μεσαίωνας κι από τον πραγματικό Μεσαίωνα. Ωστόσο, δε μπορώ να πω πως δεν ανησυχώ για το μέλλον και της Ευρώπης με αυτά που διαβάζω.
konstas 23.4.2019 | 01:13
Ουφ και θορυβήθηκα τσάμπα τελικά !! Τώρα είναι ξεκάθαρα όλα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Γιατί προς στιγμή νόμισα ότι είναι απλά ένα βάρβαρο και οπισθοδρομικό κράτος, 1000 χρόνια πίσω από τις λάσπες.

Αλλά σοβαρά τώρα... τέτοιος αυτο-εξευτελισμός ; Ευθέως μας είπαν ότι είναι μάλλον απίθανο να βρεθούν "δύο (τουλάχιστον) άνδρες εξαιρετικά υψηλού ήθους και αποδεδειγμένης ευλάβειας" των οποίων η μαρτυρία θα μπορεί να ληφθεί υπόψη, γιατί "είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν αυτή την εποχή που οι καταδίκες θα προκύπτουν πιθανότατα αποκλειστικά από δράστες που ομολόγησαν την πράξη τους".

Με λίγα λόγια μας είπαν ότι "είμαστε τόσο ανήθικοι αυτήν την εποχή, που μη φοβόσαστε, ούτε με σφαίρες δεν θα βρούμε δυο αξιόπιστους για να το καταθέσουν, άρα που είναι το πρόβλημα;"

Μήπως το πρόβλημα είναι ότι είστε σκ..ά;

Εδώ πάει το "Πάτα το Κιμ !"